ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας, τα περισσότερα συγγράμματα έχουν παραδοθεί στους φοιτητές!

Δεν επιβεβαιώνουμε...

Neopolis Team

30 Δεκεμβρίου, 2020

Το θέμα των συγγραμμάτων τα τελευταία δύο εξάμηνα έχει απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ωστόσο το χειρότερο είναι πως δεν έχει επιλυθεί και βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την εξεταστική. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος όγκος βιβλίων, αλλά όλα τα συγγράμματα, καθώς το ακαδημαϊκό εξάμηνο τελειώνει και η απουσία ακόμη κι ενός από αυτά μπορεί να κοστίσει.

Γενικότερα, έχει ανοίξει μεγάλος διάλογος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, με φοιτητές να ανησυχούν και να διαμαρτύρονται συνεχώς για τις καθυστερήσεις (1, 2) και το Υπ. Παιδείας να δίνει τη δική του απάντηση μέσα από σχετική ενημέρωση.

Σε αυτή λοιπόν, αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας παράδοσης έχει πραγματοποιηθεί, ενώ όπως έχει οριστεί, η προθεσμία ολοκλήρωσης της κατ’ οίκον διανομής είναι η 11η Ιανουαρίου 2021. Τονίζει ακόμη ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν λάβει το 99,5% των συγγραμμάτων, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο κ. Πασχαλίδης, μέλος του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.

Ωστόσο, εκεί που διαφωνούν τα λεγόμενα του τελευταίου με αυτά του Υπ. Παιδείας είναι ότι παρότι σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν φύγει από τους εκδοτικούς οίκους, οι εταιρείες έχουν παραδώσει μόλις το 40-45% αυτών. Με άλλα λόγια, δεν έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας όπως δηλώνει το Υπουργείο, κάτι που φαίνεται εύκολα και από τα παράπονα πολλών φοιτητών που είτε δεν έχουν λάβει ακόμα κανένα σύγγραμμα, είτε ελάχιστα.

Προς καθησυχασμό, όμως, αυτών που αγχώνονται εν όψει εξεταστικής, η ανακοίνωση κάνει επίσης γνωστό πως:

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης έχει επικοινωνήσει τόσο με τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ζητώντας τους να θέσουν σε απόλυτη προτεραιότητα τις παραδόσεις των συγγραμμάτων στους φοιτητές, όσο και με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και της παράδοσης των συγγραμμάτων στον προγραμματισμό της επερχόμενης εξεταστικής περιόδου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινούν οι αιτήσεις των φοιτητών για «μετακίνηση» σε άλλο Τμήμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET