ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπ. Παιδείας: Νωρίτερα φέτος η ολοκλήρωση των Μετεγγραφών για να μη χαθεί το εξάμηνο!

Επιτέλους, κάποιος το σκέφτηκε.

Neopolis Team

30 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Υπ. Παιδείας με μότο «Όλα πιο νωρίς» συνεχίζει να επισπεύδει διαδικασίες. Κάνοντας την αρχή με την ανακοίνωση των βάσεων και στη συνέχεια με το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2023 που παρουσιάστηκε τελείως απροσδόκητα, τώρα σχεδιάζει να ολοκληρώσει πιο γρήγορα τις Μετεγγραφές.

Αυτή τη φορά, σκοπός της έγκαιρης ολοκλήρωσης των μετεγγραφών είναι οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο όπως γινόταν άλλα έτη. Σωστό σαν σκέψη, αλλά ξέρουμε ότι οι προηγούμενες χρονιές νιώθουν λίγο κορόιδα στην τοποθεσία πανεπιστήμιο, που λόγω της καθυστέρησης (η διαδικασία έφτανε ακόμα και Δεκέμβρη) έχαναν το χειμερινό τους εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο θέλει μέχρι τις επόμενες δύο εβδομάδες (μέσα Οκτωβρίου) να έχουν οριστεί οι δικαιούχοι και να ξεκινήσουν όσο πιο νωρίς την ακαδημαϊκή τους χρονιά στο τμήμα υποδοχής. Σημειώνεται πως μέρος της διαδικασίας είναι και ο έλεγχος των προβλεπόμενων εγγράφων των πρωτοετών από τα ίδια τα τμήματα υποδοχής, οπότε οι καθυστερήσεις σε εκείνο το σημείο προσάπτονται σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr, η εγκύκλιος που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τη Δευτέρα, θα ορίζει ότι η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός δεκαήμερου, δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα θα ορίζει επίσης τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε σχέση με το τι ίσχυε πέρσι δεν έχει αλλάξει κάτι, με εξαίρεση τους αθλητές και τους Έλληνες φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας. 

Κριτήρια μετεγγραφών 

Δικαιούχοι μετεγγραφών από ένα τμήμα πανεπιστημίου σε άλλο είναι όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα (που έχουν ένα 15% ποσοτικό περιορισμό), αλλά και όσοι έχουν αδέλφια που είναι ήδη φοιτητές ενός συγκεκριμένου ιδρύματος (χωρίς ποσοτικό περιορισμό). Στην περίπτωση που και τα δύο αδέλφια φοιτούν σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη σχολή, μετεγγραφή δικαιούται μόνο ο πρωτοετής φοιτητής ή φοιτήτρια.

Όσον αφορά τους άλλους περιορισμούς σε μετεγγραφές, αυτές μπορούν να γίνονται μόνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλης περιφερειακής ενότητας και μόνο εφόσον οι δικαιούχος πιάνει την αποκαλούμενη βάση της μετεγγραφής, δηλαδή τη βάση εισαγωγής του τμήματος της εκάστοτε χρονιάς, μείον 2.750 μόρια

ΕΔΩ θα βρεις τις αντιστοιχίες τμημάτων.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα φοιτητές, για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΜΑΚ αποκτά δική του εφαρμογή και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των φοιτητών του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET