UNI LIFE & TIPS

Μία σημαντική εμπειρία έζησαν 100 νέοι που συμμετείχαν στο Youth Empowered του Βόλου!

O ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα, η θέληση για μάθηση και προσωπική εξέλιξη, αλλά και η διάθεση για γνώση και δουλειά, ήταν τα βασικά στοιχεία του πρώτου Youth Empowered για το 2018. To εκπαιδευτικό σεμινάριο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, από τις 20 έως 23 Μαρτίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τους 100 συμμετέχοντες. Όπως […]

Neopolis Team

2 Μαΐου, 2018

O ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα, η θέληση για μάθηση και προσωπική εξέλιξη, αλλά και η διάθεση για γνώση και δουλειά, ήταν τα βασικά στοιχεία του πρώτου Youth Empowered για το 2018. To εκπαιδευτικό σεμινάριο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, από τις 20 έως 23 Μαρτίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τους 100 συμμετέχοντες.

Όπως αναφέρει η 18χρονη Αγγελική Χασακού:

Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για όλους τους νέους, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχικά καλύτερα τον εαυτό μας, να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και παράλληλα να στήσουμε ένα σωστό βιογραφικό!

Οι νέοι που συμμετείχαν είχαν και τη μοναδική ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με τους νέους στρατηγικούς συνεργάτες του προγράμματος.

Η METRO AEBΕ, η εταιρεία που διαθέτει τις αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry, συμμετείχε για πρώτη φορά ως στρατηγικός συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft ως στρατηγικός συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η πρώτη ημέρα ήταν επικεντρωμένη στη γνωριμία των συμμετεχόντων τόσο μεταξύ τους όσο κυρίως με τον ίδιο τους τον εαυτό!

Οι μέντορες έδωσαν πρακτικές συμβουλές για την αναζήτησης εργασίας και τη σωστή προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη. Δεν έμειναν όμως μόνο στη θεωρία αφού και έγιναν προσομοιώσεις συνέντευξης με στελέχη της αγοράς, οι οποίες και βιντεοσκοπήθηκαν. Κάθε συμμετέχοντας στο τέλος πήρε το δικό του video αλλά και την ατομική, επαγγελματική του φωτογραφία!

Τις υπόλοιπες ημέρες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρα στελέχη της αγοράς πώς κάνουμε project management, ενώ παρακολούθησαν και ένα μοναδικό case study για το πώς δούλεψε η «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία», το συνεργατικό touristic marketing project δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που πρόσφατα βραβεύτηκε και στα Tourism Awards. Επιπλέον, πήραν βασικές γνώσεις οικονομικών και project management, ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, από τους μέντορες του προγράμματος, οι οποίοι έδωσαν μια αληθινή γεύση της αγοράς και του κόσμου των επιχειρήσεων.

To Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με περισσότερες από 10 εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.

Μέχρι σήμερα στη διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 3.000, ενώ ήδη περισσότεροι από 250 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται.

Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4.000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

UNI LIFE & TIPS

ΜΜΕ ΕΚΠΑ: Φοιτήτρια stalkάρει τα προφίλ των πρώην της για εργασία της σχολής, μη ειρωνικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET