fbpx

«Ξύπνησε» η Αστυνομία και συνέλαβε το… δίποδο που πήγε να βιάσει φοιτήτρια του ΑΠΘ!


Η υπόθεση ξεκίνησε όταν την προηγούμενη εβδομάδα, καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, απέστειλε ενημέρωση με mail στους φοιτητές του, προειδοποιώντας: «Ο δράστης φοράει μαύρο τζην παντελόνι, σκούρο λαδί T-shirt και σκούρα αθλητικά παπούτσια μάρκας Nike. ‘Εχει λεπτή σωματική διάπλαση, μέσο ύψος, ξυρισμένο κεφάλι και επίμηκες τραύμα στο μέτωπο. Επίσης έχει τατουάζ και στα δυο χέρια».

Το μήνυμα αυτό, απεστάλει αμέσως μετά την καταγγελία φοιτήτριας πως έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού, στις τουαλέτες της στις τουαλέτες της Ιατρικής στο αμφιθέατρο του Ανατομείου. Στη συνέχεια κι όπως ήταν λογικό, κυκλοφόρησαν στα social media καταγγελίες κι άλλων φοιτητριών και φοιτητών, για τον νεαρό άντρα που συχνάζει στα φοιτητικά στέκια της Θεσσαλονίκης κι επιτίθεται σε γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, τα posts που δημοσιεύονταν στα facebook groups των διαφόρων τμημάτων του ΑΠΘ (κι όχι μόνο) ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορεί βιαστής στην περιοχή των 40 Εκκλησιών και στο campus του ΑΠΘ. Είναι μετρίου αναστήματος, γύρω στο 1.75, με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ στα χέρια, γύρω στα 30-35. Κάθεται κι έξω από την βιβλιοθήκη. Μπορεί να σας επιτεθεί, όπως συνέβη σε μια κοπέλα στις τουαλέτες της σχολής ή να σας προσεγγίσει, να σας πιάσει την κουβέντα και να σας ακολουθήσει όπως συνέβη σε εμένα. Προσοχή είναι επικίνδυνος!»

Το γύρω του διαδικτύου μάλιστα, έκανε και μια φωτογραφία του εν λόγω άντρα, κυρίως μέσω stories των φοιτητών στο Instagram. Ενδεικτικά:

Το παράδοξο στην υπόθεση βέβαια, είναι πως οι Αρχές του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Πρυτανεία, Κοσμητεία κλπ), δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση τα αντανακλαστικά που θα περιμένε κανείς σε μία τέτοια υπόθεση. Μπορεί ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής που προαναφέραμε, να ενήργησε τάχυστα κι αυτοβούλως για να προστατέψει τους σπουδαστές του, δε συνέβη κάτι αντίστοιχο ωστόσο και σε υψηλότερο βαθμό.

Μάλιστα, μετά από συνέλευση του Τμήματος που ακολούθησε και η οποία κατέκρινε το περιστατικό, η φοιτήτρια – θύμα του ύποπτου άντρα, δήλωσε αγανακτισμένη: «δεν έκαναν τίποτα άλλο, γενικά ένα μπάχαλο, δεν κάνει κανείς τίποτα, όλο ναρκομανείς και βιαστές, μετά τις 18:00 φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Μετά από αυτή την είδηση φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μόνες μας, ακριβώς γιατί αυτόν τον άνθρωπο δεν τον ένοιαζε η ώρα. Η συνέλευση που έγινε, ήταν απλά ντροπή για την σχολή».

Η ιστοσελίδα GrTimes μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει την έστω και καθυστερημένη απόφαση του Συλλόγου της Ιατρικής Σχολής, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε μία απόπειρα βιασμού στις τουαλέτες της Ιατρικής στο αμφιθέατρο του Ανατομείου, καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός, βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια και στεκόμαστε δίπλα στην κοπέλα που υπέστη αυτή την επίθεση».

Η έκταση που έλαβαν οι καταγγελίες, ενεργοποίησαν εν τέλει τις Αστυνομικές Αρχές. Αυτό είχε ως αποτελέσμα αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου, να εντοπίσουν τον φερόμενο ως δράστη και να το συλλάβουν επί τόπου, οδηγώντας τον στον ανακριτή.

Ο 35χρονος Έλληνας συλληφθέντας, διαπιστώθηκε πως έχει νοσηλευτεί παλιότερα σε ψυχιατρική κλινική και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα περιστατικά που αναφέραμε πιο πάνω. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε εκ νέου για νοσηλεία, αναμένοντας πλέον την απόφαση της δικαιοσύνης.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET