ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 15/1!

Είναι η ώρα να εξαφανιστεί ό,τι έμεινε από το δώρο...

Neopolis Team

8 Ιανουαρίου, 2023

Μια εποχή τελειώνει, μια νέα αρχίζει.

Μπορεί τα Χριστούγεννα και οι γιορτινές αγορές να αποτελούν παρελθόν, αλλά ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν από τα ψώνια στις εκπτώσεις, που ξεκινούν από αύριο!

Η αρχή των χειμερινών εκπτώσεων είναι ο ιδανικός περισπασμός από τα post-holiday blues. Το κλίμα είναι λίγο βαρύ στις καρδούλες μας λόγω ξεστολίσματος, οπότε το shopping therapy θα βοηθήσει. Αυτή είναι η θετική τους πλευρά. Διότι μετά σκέφτεσαι τα λεφτά που «πέταξαν» στη διάρκεια των εορτών και συνειδητοποιείς πως δε σε παίρνει για μεγάλα ανοίγματα τώρα.

Αύριο Δευτέρα 9/1 λοιπόν, μπαίνει μπρος στην περίοδο εκπτώσεων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει και μία Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και συγκεκριμένα τη 15η Ιανουαρίου. Ενώ το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι προαιρετικό από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τέλος, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος πρόσφερε μερικές συμβουλές στους καταναλωτές, για καλύτερα και πιο ασφαλή ψώνια:

1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

4. Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.

5. Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET