UNI LIFE & TIPS

Βρεθήκαμε στις Ημέρες Καριέρας και μάθαμε τα πάντα για το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca‑Cola Τρία Έψιλον

Από τη στιγμή που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, στόχος σου είναι να το τελειώσεις, να φωτογραφηθείς με το πολυπόθητο πτυχίο και να βγεις έτοιμος στην αγορά. Αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό σενάριο. Γιατί στην πραγματικότητα, τόσο η διαδικασία όσο και τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκεια της είναι πιο σύνθετα. Δεν είναι εύκολο να βρεις αμέσως […]

Δαμιανός Σανταλίδης

30 Οκτωβρίου, 2019

Από τη στιγμή που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, στόχος σου είναι να το τελειώσεις, να φωτογραφηθείς με το πολυπόθητο πτυχίο και να βγεις έτοιμος στην αγορά. Αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό σενάριο. Γιατί στην πραγματικότητα, τόσο η διαδικασία όσο και τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκεια της είναι πιο σύνθετα.

Δεν είναι εύκολο να βρεις αμέσως αυτό που ψάχνεις. Καλά καλά δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση να κοιτάξεις, οπότε είναι απόλυτα λογικό να επικρατεί μια σύγχυση. Στα πρώτα βήματα χρειάζεσαι πάντα ένα χέρι βοηθείας, μια συμβουλή και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι σε περιμένει.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν, αν υπήρχε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για την αγορά εργασίας με σύγχρονες δεξιότητες, από έμπειρα στελέχη της αγοράς για μεγάλες εταιρείες;

Διότι υπάρχει και είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Εμείς πάντως, το επιβεβαιώσαμε στις Ημέρες Καριέρας τον περασμένο Οκτώβρη στην Τεχνόπολη.

Εκεί είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά παρουσιάσεων σχετικά με το πρόγραμμα Youth Empowered, ενημερωθήκαμε για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας από τους συνεργάτες του προγράμματος, συμμετείχαμε σε προσομοιώσεις συνεντεύξεων εργασίας και gamified assessment tests, παρακολουθήσαμε master classes από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς για life & business skills και βγάλαμε δωρεάν επαγγελματική προσωπική φωτογραφία.

Στο κεντρικό περίπτερο της εταιρείας στην αίθουσα Δ12, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά στελέχη της διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και εκπροσώπους της μεγαλύτερης ομάδας πωλήσεων του κλάδου και να συζητήσουμε μαζί τους ευκαιρίες εξέλιξης και προοπτικές απασχόλησης στη δυναμική ομάδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Εκεί βρίσκονταν και οι Rise Management Trainees της εταιρείας, για να μιλήσουν από κοντά με τους ενδιαφερόμενους και να μοιραστούν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Rise, που εδώ και 29 χρόνια δημιουργεί ευκαιρίες καριέρας και προσωπικής εξέλιξης, τόσο μέσα στην Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του Ομίλου Coca-Cola HBC.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένος χώρος συμβουλευτικής καριέρας, όπου έμπειρα στελέχη καθοδηγούσαν τους συμμετέχοντες και τους έδιναν tips για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε μια συνέντευξη εργασίας αλλά και για να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει.

Ταυτόχρονα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό hub στo κτίριο του Innovathens βρισκόταν το πρόγραμμα Youth Empowered το οποίο και επίσης επισκεφθήκαμε, που έχει προσφέρει δωρεάν μέσα σε 3 χρόνια δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση σε περισσότερους από 10.000 νέους σε όλη την χώρα.

Εκεί παρακολουθήσαμε την ομιλία της κυρίας Σοφίας Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων:

Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον,
ως ο μεγαλύτερος εργοδότης του κλάδου αναψυκτικών και εργοδότης επιλογής για τη νέα γενιά,
θέλουμε συνεχώς να γνωρίζουμε ανθρώπους με δυνατότητες και να τους βοηθάμε να εξελιχθούν επαγγελματικά μαζί μας.

…για να πάρει τη σκυτάλη λίγο αργότερα η κυρία Κατερίνα Σαντίκου, Managing Director & Founder της Workathlon, μιας εταιρείας η οποία εξειδικεύεται στη στελέχωση τουριστικών επιχειρήσεων. Η κυρία Σαντίκου μας είπε ότι:

«Μ’ άρεσε πάρα πολύ η εμπειρία στο Youth Empowered
γιατί έχεις να κάνεις με νέους ανθρώπους που έχουν πάθος για να εργαστούν,
για να δουν κάτι καινούργιο».

«Μ’ άρεσε πολύ που θέλουν να μπουν στον χώρου του τουρισμού και αναζητούν τον τρόπο, την καθοδήγηση. Και πραγματικά, από τη δικιά μας μεριά, θεωρούμε σημαντικό να βλέπουμε το πάθος για να κάνουν αυτό που τους αρέσει γιατί οποιαδήποτε εταιρεία δει αυτό το πάθος και αυτήν τη λάμψη και τη χαρά, θα θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσουν την καριέρα τους».

Λίγο αργότερα, ήρθαμε σε επαφή με τον κύριο Κωνσταντίνο Κίντζιο, Υπεύθυνο Στρατηγικής Ανάπτυξης του ReGeneration για το οποίο μας είπε:

Ξεκινώντας από την εκπαίδευση που και τα 2 προγράμματα έχουν ως βασικό πυλώνα δράσης,
καταλήγουμε μέσω του ReGeneration σε εκατοντάδες προσλήψεις νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα.

και συνέχισε λέγοντας:

Λένε πως αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος,
μα αν θες να πας μακριά πήγαινε με παρέα.

Εμείς στρατηγικά επιλέγουμε το δεύτερο!

Και κάπως έτσι έλαβε τέλος ένα δημιουργικό και υπέροχο διήμερο στις Ημέρες Καριέρας 2019, παρέα με το μοναδικό πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola 3E.

Σχετικά με την CocaCola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μη-αλκοολούχων ποτών, η 7η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και μία από τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, με 50 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα. Η εταιρεία απασχολεί 1.500 εργαζόμενους, με ταλέντο και δεξιότητες, που καθημερινά θέλουν να γίνονται καλύτεροι και παράλληλα, να πετύχουν μία θετική διαφορά στην κοινωνία με τη δραστηριότητά τους. Οι άνθρωποι, τους έχουν κατατάξει ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους εργοδότες στη χώρα (Best Workplaces 2018). Παράλληλα, είναι και εργοδότης επιλογής για τη νέα γενιά (έρευνα GEN Y, kariera.gr), αποτελώντας έτσι τη μοναδική εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών που βρίσκεται ταυτόχρονα στην πρώτη δεκάδα των δύο σημαντικότερων ερευνών για το εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοί της καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων: χειριστές παραγωγής, υπεύθυνοι ποιότητας, ηλεκτρονικοί, μηχανικοί, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, βιολόγοι, τεχνολόγοι τροφίμων, εργαζόμενοι στην οικονομική διεύθυνση, το τμήμα marketing και τη διεύθυνση πωλήσεων. Τα προϊόντα της είναι συνδεδεμένα με στιγμές χαράς και διασκέδασης και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εργαζόνται με χαμόγελο και θέλουν να βλέπουμε χαμόγελα γύρω τους. Αναζητούν ανθρώπους με δυνατότητες και τους βοηθούν να εξελίσσουν το ταλέντο τους και να ανακαλύψουν που μπορούν να φτάσουν, μέσα σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Ως κορυφαίος εργοδότης, προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών και παροχών και ένα αξιοκρατικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποί του νιώθουν σιγουριά, ασφάλεια και ότι οι προσπάθειές τους ανταμείβονται.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET