BINGE WATCHING

Βγήκε νέα ταινία για τη ζωή του Βόλντεμορτ κι έγινε Π Α Ν Ι Κ Ο Σ σε λίγες ώρες!

Τα τελευταία χρόνια που το youtube έχει γιγαντωθεί, άνθησε και το φαινόμενο των ανεπίσημων, fan-made ταινιών (τα λεγόμενα bootleg). Για όσους δεν το’χετε ξανακούσει, πρόκειται για μικρού (στη μαζική τους πλειοψηφία) μήκους ταινίες, βασισμένες σε ένα διάσημο σύμπαν ενός κόμικ, μιας ταινίας, ενός videogame, ενός βιβλίου κ.ο.κ. Δημιουργούνται με ελάχιστα μέσα και από αληθινούς φαν, […]

Χάρης Κυριακόπουλος

17 Ιανουαρίου, 2018

Τα τελευταία χρόνια που το youtube έχει γιγαντωθεί, άνθησε και το φαινόμενο των ανεπίσημων, fan-made ταινιών (τα λεγόμενα bootleg). Για όσους δεν το’χετε ξανακούσει, πρόκειται για μικρού (στη μαζική τους πλειοψηφία) μήκους ταινίες, βασισμένες σε ένα διάσημο σύμπαν ενός κόμικ, μιας ταινίας, ενός videogame, ενός βιβλίου κ.ο.κ.

Δημιουργούνται με ελάχιστα μέσα και από αληθινούς φαν, που δίνουν χρόνο, δημιουργικότητα και πάθος στο να αναπαράγουν και (γιατί όχι) να επεκτείνουν τις περιπέτειες των αγαπημένων τους ηρώων! Αν σου ακούγεται σαν τσαμπατζίδικη πλάκα, ρίξε μια ματιά σε φιλμάκια όπως π.χ. το Killzone Intercept ή το Max Payne Valhala και θα καταλάβεις την αξία αυτής της ιντερνετικής μανίας!

Δουλεμένα με αγάπη κι ευλάβεια στη κληρονομιά των πηγών τους, αυτές οι ταινίες συχνά-πυκνά βάζουν τα γυαλιά στις πανάκριβες μπουρούχες που μας σερβίρουν στα σινεμά, οι οποίες κοστίζουν εκατομμύρια, αλλά δεν σέβονται ούτε τους φαν, ούτε τους original δημιουργούς. Διότι μπορεί ο σαπιοκοιλιάς ο Γουάινστιν να πνίγεται στο χρήμα, αλλά βλέπει μόνο το πώς θα τραβήξει κόσμο, όχι το τι βλέπεις εσύ σε μια αγαπημένη σου ιστορία!

Τρανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεσαι τα αμύθητα ποσά για να κάνεις μια καλή ταινία δράσης, αλλά να το γουστάρεις και να μιλάει μέσα σου, όπως όταν τη διάβασες στο χαρτί για πρώτη φορά.  Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το επίπεδο τους έχει ανέβει εντυπωσιακά, αφού πλέον υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι που επενδύουν σ’αυτά! Απλά τσέκαρε τον χαμούλη που έγινε το ’15 με το (άκρως επαγγελματικό) bootleg των Power Rangers!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με το “Voldemort: Origins of the Heir“, που γυρίστηκε από μια παρέα Ιταλών και χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding. Θέμα έχει (φυσικά) τη διαμόρφωση του πιο σατανικού μάγου στο σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κι εκτός απ’την καλοστημένη παραγωγή που επιδεικνύει, δίνει και μια φρέσκια, σκοτεινότερη εκδοχή της χαριποτερικής μυθολογίας, πηγαίνοντας την σε μονοπάτια που το Χόλιγουντ δεν θα τολμούσε να αγγίξει!

Παρότι δεν πρόκειται ν’αναγνωριστεί επίσημα ή να βγάλει κάποιο χειροπιαστό κέρδος, η εντυπωσιακή ταινιούλα κέρδισε ήδη το θαυμασμό των φαν και ξεπέρασε τα 7μισι εκατομμύρια views στο Youtube, σε λιγότερο από μια εβδομάδα! Εσύ δεν έχεις παρά να πατήσεις το play και να αφεθείς σε 50 λεπτά αγάπης για τον κόσμο του διάσημου μάγου!

FUN ZONE

Τιβί

Survivor: «Στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια» είπε η Καρολίνα και το Twitter τα πήρε άσχημα!

BINGE WATCHING

Το Netflix δεν αστειεύεται και φέρνει αύξηση τιμής για όσους μοιράζονται κωδικούς!

Τιβί

O Μάριος Πρίαμος έχει σχέση με την Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία θα μπει στο Survivor!

Μουσική

O ΛΕΞ πάει Λονδίνο για συναυλία και φέρνει κι εκεί το sold out!

Τιβί

Το «Έτερος Εγώ» τελειώνει, αλλά ο Τσαφούλιας ξέρει ήδη με τι θα επιστρέψει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET