ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βαρουφάκης: «Φοιτητής της ΠΑΣΠ ζήτησε να τον περάσω επειδή ήταν ΠΑΣΠ και αρνήθηκα!»

«Οι καθηγητές της Δεξιάς περνούν τους φοιτητές της ΔΑΠ, εσύ δε θα περάσεις εμένα;»: ελληνικό πανεπιστήμιο in a nutshell!

Neopolis Team

1 Ιουνίου, 2022

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ έχει στρέψει δικαιωματικά τα βλέμματα πάνω του, με το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο κατά των όσων επιφυλάσσει να πραγματοποιείται αύριο. Όπως προειδοποιεί και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, όλα αλλάζουν με την εφαρμογή των εν λόγω σχεδίων, πράγμα που δεν προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε όλους.

Ανάμεσα στις πιο θορυβώδεις αλλαγές που αναμένονται να έρθουν στον πανεπιστημιακό χώρο είναι και η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη δημιουργία ενιαίου ψηφοδέλτιου, με τα μέλη αυτών να αποκτούν νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη. Ή και όχι. 

Ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 έχει τεθεί ανοιχτά κατά των παρατάξεων, χαρακτηρίζοντάς τες «καρκίνωμα» των πανεπιστημίων και ζητώντας στο παρελθόν την κατάργησή τους από την κυβέρνηση. Ωστόσο, απατώντας στις προθέσεις της Κεραμέως, δήλωσε:

Ποια είναι η κυρία Κεραμέως που θα πει στους φοιτητές πώς θα οργανώσουν τον φοιτητικό τους σύλλογο;

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τόνισε ότι «επιδιώκετε, θέλετε, ποθείτε τη βία στα πανεπιστήμια. Έχω πηγαία τάση να είμαι κατά των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων ιδίως των κομμάτων της εξουσίας, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα πω – ποια είναι η κυρία Κεραμέως που θα πει στους φοιτητές πώς θα οργανώσουν τον φοιτητικό τους σύλλογο;».

Η αμέσως επόμενη αποκάλυψή του βέβαια μας μπέρδεψε τελικά για το ποια στάση κρατάει, αφού παραδέχτηκε ότι το πρώτο του εξάμηνο ως καθηγητής στο ΟΠΑ, του ζητήθηκε να περάσει φοιτητή με κομματικό μέσο, πράγμα που αρνήθηκε.

Μου ήρθε εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ και μου ζήτησε να τον περάσω. ‘Οι καθηγητές της Δεξιάς περνούν τους φοιτητές της ΔΑΠ, εσύ δε θα περάσεις εμένα;’ μου είπε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αφού έδωσε αρνητική απάντηση έκανε αντίπαλους τις κομματικές νεολαίες, θεωρώντας «τίτλο τιμής ότι με μίσησαν και η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET