fbpx

Υπάρχει άραγε φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;


Μπορεί ένας άνδρας να μη δει ερωτικά μία όμορφη κοπέλα η οποία θα περνάει απεριόριστο χρόνο μαζί του;

Eπειδή ο έρωτας είναι θέμα χημείας, timing και συγκυριών η απάντηση είναι πως δεν εξαρτάται απο εμάς το αν θα αισθανθούμε έλξη για το φίλο μας,δεν το γνωρίζουμε εξ αρχής αλλά είναι θέμα εγκεφαλικό και πολλές φορές μας πιάνει «προ τετελεσμένου γεγονότος». Προκύπτει. Δεν συμβαίνει σκόπιμα και δεν είναι μελετημένο αλλά τα συναισθήματα είναι σαν τα καιρικά φαινόμενα. Αλλάζουν απο τη μια στιγμή στην άλλη. Μπαίνουμε σε μια φιλία και εκ των υστέρων μπορεί να αισθανθούμε κάτι άλλο χωρίς να το έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι. Εξάλλου τα συναισθήματα δεν τα προκαλούμε, ούτε τα φτιάχνουμε, αλλά συμβαίνουν.

Μπορέι κάλλιστα μία ωραία πρωία, εκεί που είσαι όντως φίλος ή φίλη με τον άλλον να σου ξυπνήσει κάτι ερωτικό. Μπορεί δηλαδή να υποβόσκει ένα ερωτικό μικρόβιο το οποίο δεν έχουμε ανακαλύψει και παραδεχτεί μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή ή μέχρι να μας δείξει η απέναντυ μεριά ένα ενδιαφέρον. Για να γίνω πιο σαφής,δεν αποκλείω ούτε επιβεβαιώνω τη φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα.Πιστεύω απλά πως όλα μπορούν να συμβούν με όλους οποιαδήποτε στιγμή , υπό ορισμένες συνθήκες. Γιατί ο κάθε άνθρωπος ζητάει κάτι διαφορετικό κάθε συγκεκριμένη στιγμή και έλκεται αντίχτοιχα από κάτι διαφορετικό. Ναι. Μπορεί όταν γνώρισε ο τάδε τη φίλη του να την έβλεπε όντως ως φίλη και ποτέ να μην επεδίωξε να συμβει κάτι άλλο, αλλά σαφώς μπορεί κάποια άλλη στιγμή με μια μικρή αφορμή να του ξύπνησε ένα άλλο ένστικτο. Είναι δηλαδή θέμα στιγμής. Άνθρωποι είμαστε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα συναισθήματά μας, ούτε να τα προβλέψουμε, ούτε να τα κυριεύσουμε.

Κυρίως ο άνδρας έχει μια πολύ ιδιάιτερη σχέση με τη γυναίκα φίλη του. Δεν θα παίξει στοίχημα μαζί της, ούτε θα δει μπάλα. Ζητάει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κάνει με τον κολλητό του. Βλέπει τη γυναίκα ως αφορμή να ανέβει το επίπεδό του και ως ευκαιρία να μάθει την πολύπλοκη σκέψη των γυναικών. ‘Ενας άνδρας σίγουρα θα κερδίσει μέσα απο μια γυναίκα φίλη.

Εσύ πώς την…έπαθες; Άσε με να μαντέψω. Έτυχε! Ε λίγο που η φίλη σου είναι εξωτερικά εμφανήσιμη, λίγο που σου έχει βγάλει όλες τις πτυχές του εαυτού της, λίγο που σου κάνει τα νάζια της στις δύσκολες στιγμές, λίγο που τη θεωρείς ηθικά καλή κοπέλα, λίγο ακόμα που θα αλλάξει ρούχα μπροστά σου γιατί σε βλέπει σαν αδελφό της και λίγο που ξέρει και μπορεί να σε συμβουλέψει για τα πάντα και να σου σταθεί κάθε ώρα…. Ε πώς να μη γίνει το «κακό»; O/Η φίλος/η σου είναι ενα άτομο το οποίο σε έχει δει στα χειρότερά σου, εξωτερικά και εσωτερικά.Σε έχει δει να τσαλακώνεσαι και να απομυθοποιείσαι.

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σε αγάπησε γι’ αυτό που ακριβώς είσαι και όχι επειδή ξύπναγες βαμμένη ή το έπαιζες πάντα σωστή. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο ποτέ δεν είχες το άγχος και το κόμπλεξ να προσποιηθείς για το ιδανικό, γιατί απλά πάντα τον έβλεπες φιλικά. Ε εκεί είναι που τυχαίνει, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Εκεί που δεν προσποιείσαι και δεν αγχώνεσαι για το τέλειο αλλά πράττεις αβίαστα και αυθεντικά. Σκεπτόμενος/η όλα αυτά και με αφορμή ένα μικρό γεγονός , όπως το να έχετε πιεί λίγο παραπάνω και να κοιμηθείτε μαζί, δεν χρειάζεται και πολύ για να συμβεί το μοιραίο. Αυτό ναι, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.Το αν όμως θα χαλάσουμε τη φιλία μας και θα αφήσουμε αυτο το αίσθημα να κυριαρχήσει δείχνει την ωριμότητά μας.

Πρέπει με τον πιο ώριμο τρόπο να καταλάβουμε αν είναι κάτι αληθινό ή επιπώλαιο και αυθέρετο. Aν αξίζει να χαλάσει μια αληθινή φιλία για ένα ερωτικό καπρίτσιο που δεν σου εγκιάται και κανείς οτι θα κρατήσει. Εκτός κι αν δεν πρόκειται για καπρίτσιο. Σε κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα και τα συναισθήματά σου. Να βασίζεσαι στη λογική και να κάνεις τις σωστές επιλογές οι οποίες δεν θα είναι παροδικές αλλά θα κρατήσουν…’Οπως και να ‘χει τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο απο τη φιλία και σίγουρα και ο άνδρας και η γυναίκα δεν έχουν παρά να κερδίσουν από αυτήν.

Τώρα για το τι θα προκύψει έχει ο Θεός…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET