BINGE WATCHING

Αν ξεκινήσεις το «Unsolved Mysteries» στο Netflix, το πιο πιθανό είναι να μην κλείσεις μάτι!

Όχι δεν ανατριχιάσαμε, απλά θέλουμε τα φώτα αναμμένα σε κάθε επεισόδιο.

Δήμητρα Πραντάλου

18 Ιουλίου, 2020

Το Unsolved Mysteries είναι μια σειρά επεισοδίων με πραγματικές υποθέσεις μυστηρίου, που είναι αδύνατον (το τονίζω, α-δύ-να-τον) να μη σε συγκλονίσουν τόσο, σε σημείο να χάσεις τον ύπνο σου. Πρώτον, γιατί άπαξ και πατήσεις next episode και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της κάθε ιστορίας, παρασύρεσαι και το μόνο που θες είναι να φτάσεις στο τέλος της, και δεύτερον, γιατί υπάρχει τόσο μυστήριο, που γίνεται κάπως creepy η φάση.

Και μπορεί τα γεγονότα να έχουν συμβεί μίλια μακριά μας και κάμποσα χρόνια πίσω, ωστόσο η εμβληματική σειρά των 90s που έγινε reboot από το Netflix έχει στοιχειώσει εκατομμύρια θεατές στην Αμερική και όχι μόνο.

Η τωρινή επιτυχία του Unsolved Mysteries, την οποία υπογράφουν οι παραγωγοί του Stranger Things σημειωτέον, έρχεται να συνεχίσει την πρώτη μεγάλη που είχε σημειωθεί από το 1988 έως το 2002, όταν η προβολή της σειράς των 14 σεζόν έπαιζε στην αμερικανική τηλεόραση. Το 2008 έγινε ακόμη μία προσπάθεια αναβίωσης και κράτησε δύο χρονάκια, μέχρι να φτάσουμε στο 2020 και να δούμε κι εμείς τα άλυτα μυστήρια που, ποιος ξέρει, ίσως να παραμείνουν άλυτα για μια ζωή.

Η εξιστόρηση γίνεται σε μορφή ντοκιμαντέρ, χωρίς παρουσιαστή όπως στο πρωτότυπο, με συγγενείς, γείτονες, αστυνομικούς και ντετέκτιβ να παραθέτουν τα γεγονότα από την αρχή τους και με όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις διάφορες έρευνες. Στοιχεία βέβαια που δε βοήθησαν καθόλου τελικά ώστε να λυθεί ο γρίφος και να δοθούν απαντήσεις στις τραγικές αυτές υποθέσεις.

Οι ιστορίες που μας απασχολούν στα 12 επεισόδια της πρώτης σεζόν (η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη και περιμένω πώς και πώς το δεύτερο) αφορούν περιπτώσεις ανθρώπων που εξαφανίστηκαν, δολοφονίες που δε βρέθηκαν οι δράστες τους, ανεξήγητα μεταφυσικά φαινόμενα, συνωμοσίες και πάει λέγοντας.

Στην ουσία είναι υποθέσεις που δεν έχει μπει ένας επίλογος και αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί τόσο σ’ αυτόν που «έφυγε» όσο και στους ανθρώπους του που έμειναν πίσω και ζητούν δικαιοσύνη.

Και πραγματικά η πρώτη σκέψη που περνούσε απ’ το μυαλό μου όταν μια ιστορία έφτανε στο τέλος της, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχασαν κοντινό ή συγγενικό τους πρόσωπο, είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στον θρήνο, αλλά να βασανίζονται από ένα τεράστιο ερωτηματικό για το ποιος κρύβεται πίσω από μια δολοφονία, πού είναι εξαφανισμένος εκείνος που σκότωσε την οικογένειά του και όλα τα ερωτήματα που σχετίζονται με την κάθε υπόθεση και χρειάζονται απάντηση.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, χωρίς να σε σποϊλάρω γιατί αλήθεια πρέπει να την ξεκινήσεις, οι αναπαραστάσεις σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες είναι τόσο ρεαλιστικές, που δημιουργούν ένα καλογυρισμένο αποτέλεσμα. Το μυστήριο κυριαρχεί καθόλη τη διάρκεια και στην σκέψη ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα, νιώθεις μια ανατριχίλα. Το ζητάει ο οργανισμός σου να ανάψεις το φως στο δωμάτιο, ειδικά αν το παρακολουθήσεις νύχτα.

Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού αφορά ανθρώπους που έζησαν κάτι τρομερό στην πραγματικότητα, σε αυτήν εδώ τη ζωή, δεν πρόκειται για είδος μυθοπλασίας να το προσπεράσεις, ενώ εκεί που η τρίχα σηκώνεται κάγκελο είναι στο τέλος κάθε επεισοδίου, όπου περνάει μπροστά από τα μάτια σου η εξής λεζάντα:

Αν γνωρίζει κάποιος οποιαδήποτε πληροφορία γι’ αυτές τις άλυτες υποθέσεις, να επικοινωνήσει στο unsolved.com.

Στο μεταξύ, με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, πολύς κόσμος έχει μπει στο τρυπάκι να δώσει τη λύση γράφοντας το δικό του σκεπτικό και δίνοντας τη δική του εξήγηση για το ποιος κρύβεται πίσω από κάθε έγκλημα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή σε ορισμένες υποθέσεις, υπάρχει ένα αόρατο δάχτυλο που δείχνει κάποιον ο οποίος έχει μεγάλες πιθανότητες να κρύβεται από πίσω. But still, παραμένει ένα… άλυτο μυστήριο.

Το Unsolved Mysteries είναι η καλύτερη επιλογή να δεις τώρα στο Netflix και καθόλου τυχαίο που φιγούραρε στο ελληνικό Top10.

Στα επόμενα επεισόδια οι ιστορίες θα συνεχίσουν να είναι επικεντρωμένες σε αληθινούς ανθρώπους που βίωσαν το αδιανόητο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το ξεπεράσουν, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα. 

FUN ZONE

Μουσική

H Coca-Cola, μεγάλος χορηγός στο Elpida Tour του Κωνσταντίνου Αργυρού, μας χάρισε ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET