Είναι viral

Τύπισσα παίρνει πτυχίο, μεταπτυχιακό και δικό της σπίτι μέχρι τα 21, είχε όντως πρόγραμμα!

Ξεμείναμε από δικαιολογίες...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

5 Αυγούστου, 2020

Ακολουθεί ιστορία που θα σας κάνει να νιώσετε λίγο… ανίκανοι να το πω; Λίγο… άχρηστοι να το πω; Λίγο πίσω στις υποχρεώσεις σας θα πω, αλλά τα θέλουμε κάτι τέτοια μήπως και το δούμε πιο ζεστά κι εμείς κάποια στιγμή. 

Η φίλη μας Pakeezah από τη Φλόριντα που λέτε, σε ηλικία μόλις 21 ετών (για κάποιους συνομήλικη, για άλλους μικρότερη) είχε να περηφανεύεται ήδη: για το πτυχίο, το μεταπτυχιακό και το σπίτι της. Κι εδώ έρχεται η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Εσύ στα 21 σου τι έχεις κάνει / έκανες; Ανακάλυψες προς τα πού πέφτει η σχολή σου;

Η κοπέλα που μας φοράει το καπέλο έχει full name Pakeezah Zubairi, και πλέον, πέρα των παραπάνω επιτευγμάτων, προχωράει και σε διδακτορικό – το αναφέρουμε έτσι απλώς, προτού προλάβετε να την αποκαλέσετε αποτυχημένη. 

Όλα ξεκίνησαν από το σχολείο κιόλας, όπου για 18 μήνες έκανε έξτρα μαθήματα τα οποία είχαν credits ισάξια με του πανεπιστημίου, οπότε μπαίνοντας στη συνέχεια σ’ αυτό, είχε τη δυνατότητα να παραλείψει το 1ο εξάμηνο και να ξεκινήσει απευθείας από το 2ο.

Στα 19 της, πήρε το πτυχίο στην Ψυχολογία και ήταν έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού! Εν τω μεταξύ, με αυτόν τον τρόπο έγινε η πιο νέα φοιτήτρια που κατάφερε να πάρει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Lynn University της Φλόριντα, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 20. 

https://www.instagram.com/p/BoM97Minjd3/

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της, η Pakeezah δούλευε ταυτόχρονα full time, αποταμιεύοντας μέχρι τα 20 της ένα τίμιο ποσό, το οποίο της επέτρεψε να αγοράσει το δικό της σπίτι.

Η βιασύνη της βέβαια να πετύχει τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει εξήγηση, και κρύβεται στην πίεση της οικογένειά της.

Παραδέχεται πως από το γυμνάσιο κιόλας ονειρευόταν να μεγαλώσει και να πάρει τη ζωή στα χέρια της, καθώς αυτή που σχεδίαζαν οι γονείς της για την ίδια δεν την ικανοποιούσε. Η ίδια προέρχεται από μια βαθιά θρησκευόμενη μουσουλμανική οικογένεια, η οποία την καταπίεζε και περίμενε από εκείνη να είναι το «καλό κορίτσι». Η μετακόμισή της λοιπόν δεν ήταν εύκολο να γίνει αποδεκτή, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να της μιλούν.

Όλο αυτό ωστόσο την πείσμωσε ακόμα περισσότερο στην επίτευξη των στόχων, μένοντας συχνά μέχρι τις 5 το πρωί ξύπνια να γράφει εργασίες, ενώ μετά από δύο ώρες ύπνου μόνο, να ξυπνάει για να πάει στη δουλειά της.

Η αποταμίευση χρημάτων δεν ήταν επίσης εύκολη υπόθεση, καθώς μαζί με το αγόρι της, Steven, έκαναν όσο το δυνατόν πιο λιτή ζωή. Πράγμα βέβαια που δεν οδηγούσε πάντα στις καλύτερες επιλογές, αφού όπως λέει η ίδια αγόραζαν το φθηνότερο φαγητό, για να γλιτώνουν ακόμη κι από εκεί.

Γενικότερα, ο σύντροφός της ήταν μεγάλο στήριγμα, ενώ πλέον ζουν μαζί στο σπίτι τους, για το οποίο έκαναν όντως αγώνα για να καταφέρουν να αποκτήσουν.

Κι ενώ θα έλεγε κανείς ότι μπορεί πια να χαλαρώσει για λίγο ύστερα από τόσο τρέξιμο, η Pakeezah δεν ξέρει από ξεκούραση, σχεδιάζοντας ήδη το επόμενο βήμα. Στόχος της είναι να βάλει μπρος το διδακτορικό, να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να απολαύσει μια ξέγνοιαστη ζωή. Αυτή, που όπως παραδέχεται, έχασε σαν έφηβη στην προσπάθειά της να πετύχει… όλα τα παραπάνω, αλλά ελπίζει να μπορέσει να βιώσει στα 20s της.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα διαδικτυακά καζίνο στην ελληνική αγορά: Ολοκληρωμένος Οδηγός

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET