ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το τσιρλίντινγκ έρχεται να εισχωρήσει στα ελληνικά σχολεία, αυτό θα πει εξέλιξη!

Γλώσσα - Γλώσσα - Μαθηματικά - Τσιρλίντινγκ

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

28 Αυγούστου, 2020

Το cheerleading υπήρξε κρυφός πόθος κάθε κοπέλας στα μαθητικά της χρόνια, που είχε παρακολουθήσει έστω μία αμερικάνικη εφηβική σειρά/ταινία. Εκείνες οι περίτεχνες φιγούρες, οι πυραμίδες και τα κουστούμια, έμοιαζαν πολύ fancy στα αθώα ματάκια μας και ήταν από τις πρώτες φορές που ευχηθήκαμε τα σχολεία μας να είχαν κάτι από εκείνα του εξωτερικού. Όπως έδειχναν στην τηλεόραση πάντα. 

Από το High School Musical και το Glee μέχρι τη σειρά Hellcats, που αν θυμάστε προβλήθηκε ένα φεγγάρι στο Star, το cheerleading έμοιαζε σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου ή του κολεγίου, πράγμα βέβαια που δεν ίσχυε σε εμάς. Για να λέμε την αλήθεια, δεν ίσχυε γενικότερα το κομμάτι της φυσικής αγωγής, με τον καθηγητή να βγάζει το δίχτυ με τις μπάλες, να τις μοιράζει στο λαό και να εξασφαλίζει την ησυχία του για το υπόλοιπο της ώρας.

Με άλλα λόγια, δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε μισή διάταση όντας μαθητές, θα μαθαίναμε και χορευτικές φιγούρες;

Ωστόσο, μετά χαράς ανακαλύπτουμε ότι πάει να διορθωθεί αυτό, τουλάχιστον θεωρητικά μέχρι στιγμής. Διότι από το νέο σχολικό έτος, εκεί που δεν το έβλεπε κανείς να έρχεται, το πρόγραμμα πέρα από Γλώσσα – Γλώσσα – Μαθηματικά, θα περιλαμβάνει και cheerleading – δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δεχτεί ελληνική μετάφραση ή οι εγγλέζικες ορολογίες τις οποίες τρέμουν οι γονείς, καθώς πάνε να αφανίσουν τη γλώσσα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, θα εισχωρήσουν και στην εκπαίδευση. Φριχτό αν συμβεί… 

Το Υπ. Παιδείας πάντως έχει ήδη υπογράψει εδώ και μερικές μέρες τη σχετική εγκύκλιο που επιτρέπει την είσοδο εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021. Η χρονική στιγμή που ήρθε η απόφαση αυτή, ωστόσο, είναι κάπως αντιφατική, μιας και εν μέσω πανδημίας υποτίθεται ότι πρέπει να αποφεύγονται οι ομαδικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίσουμε να ισχύσει και να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τηρηθούν και οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.
  2. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.
  3. Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται: • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.
  4. Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

cover photo

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET