ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Τσέκαρε τους κλάδους με τους υψηλότερους μισθούς στην Ελλάδα και… βάλε στόχο!

Σε ποιά επαγγέλματα οι αποδοχές είναι περισσότερο από ικανοποιητικές και σε ποιά είναι να …κλαις; Η ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορά την ελληνική οικονομία και απασχόληση, περιγράφει πλήρως την εικόνα που επικρατεί στις αποδοχές των εργαζομένων. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που προκύπτουν, οι χαμηλότερες αποδοχές […]

Neopolis Team

12 Νοεμβρίου, 2018

Σε ποιά επαγγέλματα οι αποδοχές είναι περισσότερο από ικανοποιητικές και σε ποιά είναι να …κλαις;

Η ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορά την ελληνική οικονομία και απασχόληση, περιγράφει πλήρως την εικόνα που επικρατεί στις αποδοχές των εργαζομένων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που προκύπτουν, οι χαμηλότερες αποδοχές εμφανίζονται στον κλάδο της γεωργίας, όπου ο καθαρός μισθός ανέρχεται στα 607 ευρώ. Ακολουθούν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό (668 ευρώ) και οι διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (674 ευρώ).

Στην άλλη όψη του νομίσματος, οι υψηλότερες αποδοχές εμφανίζονται στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ο μισθός ανέρχεται στα 1.237 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι τράπεζες και ασφάλειες στα 1.151 ευρώ, τα ορυχεία και λατομεία στα 1.140 ευρώ και η δημόσια διοίκηση και άμυνα στα 1.101 ευρώ.

Όσον αφορά τα επαγγέλματα ξεχωριστά, χαμηλές αποδοχές παρατηρούμε στους ανειδίκευτους εργάτες με μηνιαίο μισθό τα 633 ευρώ, ακολουθούν οι γεωργοί/κτηνοτρόφοι/δασοκόμοι/αλιείς με 683 ευρώ και οι απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών και πωλητές με 726 ευρώ.

Απ’την άλλη, παχυλούς μισθούς το μήνα εμφανίζουν τα ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη με 1.522 ευρώ και ακολουθούν οι επαγγελματίες με 1.098 ευρώ και οι τεχνικοί με 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατανομή των αποδοχών, το 10% των μισθωτών, δηλαδή 257.000 άτομα, λαμβάνει μισθό κάτω από 450 ευρώ, ενώ μόλις 10% λαμβάνει μηνιαίο μισθό άνω των 1.300.

Τέλος, τα 3/4 των εργαζομένων λαμβάνουν αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαία.

Αν σου φάνηκαν απογοητευτικά τα στοιχεία, τότε μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος αλείφει όλη την κουζίνα των γονιών του με Nutella, ψάχνουμε το λόγο (και τον ίδιο)!

Έρευνες λένε

Φυσικά και η Ελλάδα θα βρισκόταν στο top10 με τους περισσότερους καπνιστές παγκοσμίως!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET