ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 τρόποι με τους οποίους καταστρέφεις το κινητό σου, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις!

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας το κινητό πλέον αποτελεί προέκταση του χεριού μας και χωρίς αυτό νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας. Από τη μία τα κινητά διευκολύνουν πάρα πολύ την καθημερινότητά μας, όμως έχουμε εναποθέσει τόσα πολλά σε αυτά, σε σημείο που είμαστε ανήμποροι αν τύχει και δεν […]

Default avatar

Guest Author

15 Μαρτίου, 2017

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας το κινητό πλέον αποτελεί προέκταση του χεριού μας και χωρίς αυτό νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας. Από τη μία τα κινητά διευκολύνουν πάρα πολύ την καθημερινότητά μας, όμως έχουμε εναποθέσει τόσα πολλά σε αυτά, σε σημείο που είμαστε ανήμποροι αν τύχει και δεν τα έχουμε επάνω μας. Βέβαια όσο σημαντική συσκευή αν είναι για εμάς, τόσο εμείς δεν την προσέχουμε κάνοντας βλαβερά πράγματα για αυτή.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά:

#1 Nα φορτίζεις το κινητό σου σε δημόσιο χώρο

Γενικά σε αρκετούς δημόσιους χώρους υπάρχουν φορτιστές που ο καθένας μπορεί να φορτίσει το κινητό του. Βέβαια είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Σε αυτούς τους φορτιστές μπορεί να έχουν εγκατασταθεί μερικά κάποιο hacking λογισμικό το οποίο μπορεί να κλέβει δεδομένα από το κινητό σου κατά τη διάρκεια που φορτίζει. Όποτε μην τα εμπιστεύεσαι πάρα πολύ.

#2 Να το φορτίζεις συνέχεια

Ουσιαστικά όταν το κινητό σου φτάσει στο 100%, τότε είναι καλό να το αποσυνδέσεις απευθείας. Βασικά, όταν το κινητό φορτίσει πλήρως, τότε ακόμα κι αν είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή, σταματάει κι έτσι μπορεί να φθαρεί η μπαταρία.

#3 Να μην το καθαρίζεις

Το κινητό λόγω της υπερβολικής και συνεχόμενης χρήσης, έχει πολλά μικρόβια. Έτσι, είναι πάρα πολύ εύκολο αυτά τα μικρόβια να είναι ο λόγος κάποιας ασθένειας που μπορείς να πάθεις. Γι’ αυτό όσο μπορείς, προσπάθησε να καθαρίζεις τακτικά το κινητό σου.

#4 Να το καθαρίζεις με λάθος τρόπο

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να καθαρίσεις το κινητό σου και πάω στοίχημα ότι ούτε κι εσύ το καθαρίζεις σωστά. Ο καθαρισμός του κινητού δεν πρέπει να περιλαμβάνει νερό, γιατί μπορεί να καταστρέψει το κινητό σου. Γι’ αυτό μπορείς να αγοράσεις κάποια καθαριστικά προϊόντα τα οποία είναι εξειδικευμένα μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό. Έτσι και το κινητό σου θα γίνει σαν καινούριο και δεν θα το καταστρέψεις κιόλας.

#5 Να χρησιμοποιείς δημόσια Wi-fi

Δε λέω φυσικά για το Wi-fi της σχολής σου, το οποίο θαρρώ πως είναι αρκετά ασφαλές, αλλά για το wi-fi που προσφέρουν κάποια μαγαζιά ή ακόμα και δημόσιοι χώροι. Ουσιαστικά και μέσω αυτών, οι hackers μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σου με συνέπεια να τα καταχραστούν ή να τα εκμεταλλευτούν.

#6 Να μην κάνεις updates

Συνήθως όταν εμφανίζονται ειδοποιήσεις για την ύπαρξη ενός update που πρέπει να εγκατασταθεί, όλοι πατάνε την επιλογή να το κάνουν αργότερα. Φαντάζομαι ότι κι εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Ωστόσο, αυτές οι ενημερώσεις είναι αρκετά σημαντικές, αφού συμβάλουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του κινητού να παραμένει ασφαλές και προστατευμένο.

#7 Να κάνεις κλικ σε άγνωστα links

Γενικά δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έρθει κάποιο mail που να σου λέει ότι κέρδισες 1.000.000 ευρώ, αλλά για να τα πάρεις πρέπει να πατήσεις το παρακάτω link. Κατά 99.99999% αυτά τα links πρόκειται να προσβάλουν το κινητό σου με κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Έτσι, οποιοδήποτε μήνυμα ή email που περιλαμβάνει κάποιο περίεργο link, συνιστάται να το διαγράφεις αμέσως.

 

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET