ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 τοξικοί τύποι ανθρώπων που πρέπει να αφήσεις πίσω σου με τη νέα χρονιά!

Προτού βάλεις στόχους, πες μερικά αντίο.

Raise your hand 🙋🏻‍♀️ αν κι εσύ έχεις σκάσει από το ποτό και το φαΐ και δεν κατάλαβες πότε πέρασε μια ολόκληρη χρονιά. Είναι λες κι ανοιγοκλείσαμε τα μάτια και βρεθήκαμε ξανά μπουκωμένοι με βασιλόπιτα… αλλά ένα χρόνο μεγαλύτεροι.

Ας μην κρυβόμαστε, είναι λίγο κλισέ αυτό το ‘new year, new me’. Επειδή άλλαξε ένα ψηφίο, δεν μπορείς ως δια μαγείας να αλλάξεις όλο σου το lifestyle. Μπορείς όμως να θέσεις μικρούς στόχους και να κάνεις μια προσπάθεια για το καλύτερο. Το τι θα καταφέρεις τη νέα χρονιά εξαρτάται σίγουρα από σένα, όμως σε μεγάλο βαθμό κι από τα άτομα που έχεις κοντά σου. Ή πιο σωστά, από τα άτομα που αποφασίζεις να ΜΗ σε περιβάλλουν.

Όσο κι αν νοιάζεσαι ορισμένους ανθρώπους, αν δεν επηρεάζουν με θετικό τρόπο τη ζωή σου, τότε δεν αξίζουν μια θέση δίπλα σου. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να πάρεις την απόφαση και να αφήσεις πίσω στο 2022 τα άτομα που σε πόνεσαν, σε «έριξαν» και τέλος πάντων έφεραν μόνο αρνητικά συναισθήματα και τοξικότητα. Θα νιώσεις ένα βάρος να φεύγει από πάνω σου κάνοντας την καλύτερη δυνατή αρχή για το νέο έτος.

Ας ξεκινήσουμε μαζί λοιπόν το ξεσκαρτάρισμα και το σουτάρισμα των παρακάτω τύπων από την καθημερινότητά σου:

1. Εκείν@ που σου προκαλεί συνέχεια στρες

Το στρες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητας. Πάντα θα υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που θα μας προκαλούν αυτό το άβολο και έντονο feeling στο στομάχι. Δε χρειάζεται να έχεις και κάποι@ που θα το κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Εάν υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε πιέζουν και να σε αγχώνουν, τότε φρόντισε να τους απομακρύνεις. Όχι άλλα mental breakdowns επειδή κάποιοι αρέσκονται να σε βλέπουν να παλεύεις να πάρεις ανάσα!

2. Εκείν@ που σε χρησιμοποιεί

Είναι άλλο να δίνεις πράγματα κι ο άλλος να τα εκτιμάει και ν’ ανταποδίδει και άλλο να σ’ έχουν πιάσει κορόιδο και να σ’ εκμεταλλεύονται. Από ένα σημείο και μετά το νιώθεις ότι αυτά τα άτομα σε ρουφάνε λίγο λίγο μέχρι να μην έχεις τίποτα να δώσεις και μια μέρα να σε παρατήσουν χωρίς εξηγήσεις. Γιατί να μην το κάνεις εσύ πρώτ@ και να τους ξεγράψεις μια και καλή; Να είσαι με ανθρώπους που θέλουν να είναι κοντά σου, όχι για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, αλλά επειδή το θέλουν να είναι εκεί.

3. Εκείν@ που δε σε σέβεται

Τα άτομα που δεν είναι σωστά απέναντί σου και δε σου ανταποδίδουν το σεβασμό που τους δείχνεις, τότε αξίζουν μόνο τα *φελάκια* σου και ένα αντίο. Συνήθως το ίδιο άτομο θα σε χρησιμοποιήσει (βλ. #2), γιατί δε θεωρεί πως αξίζεις να κερδίσεις κάτι από τη σχέση σας, πέρα από το να δίνεις. Know your value και μην επιτρέπεις σε κανέναν να τη μειώσει!

4. Εκείν@ που πάντα καταφέρνει να σε πληγώσει

No more hurt feelings το 2023 θα πω εγώ. Οκ κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο να σε πληγώσουν οι άνθρωποι στη ζωή σου με τα λόγια ή τις πράξεις τους. Αν όμως συγχωρείς το ίδιο άτομο ξανά και ξανά, τότε του δίνεις το ελεύθερο να συνεχίσει αυτή την σκ@τένια συμπεριφορά. Ξέκοψε μαζί του χθες. Ο πόνος είναι καλός μόνο αν σου δίνει ένα μάθημα. Σ’ αυτή την περίπτωση, το μάθημα είναι να σταματήσεις να επιτρέπεις σε άλλους να σε χρησιμοποιούν ως σάκο του μποξ.

5. Εκείν@ που δε σταματάει να σου λέει ψέματα

Σε φλόμωσε στο ψέμα μια ολόκληρη χρονιά, θέλεις να συνεχιστείς και την επόμενη; Απελευθερώσου από τα άτομα που δεν μπορούν να είναι ειλικρινή απέναντί σου και το μόνο που κάνουν είναι να σε παραμυθιάζουν για να τα έχουν καλά μαζί σου. Μην κουβαλήσεις το δράμα και την αρνητική τους ενέργεια τη νέα χρονιά. Αντ’ αυτού γέμισε τη ζωή σου με έμπιστους ανθρώπους και θα είσαι πολύ καλύτερα. Ψεύτες θα βρεις παντού. Η εύρεση της αλήθειας, από την άλλη, είναι πολύ πιο σπάνια.

6. Εκείν@ που σε κρατάει πίσω

Η ζωή έχει νόημα όταν υπάρχει εξέλιξη. Μόνο όταν προχωράμε, βελτιώνοντας συνεχώς τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας, μπορούμε να βρούμε ικανοποίηση και ευτυχία. Φυσικά δεν πάνε όλοι με τον ίδιο ρυθμό ούτε έχουν κοινούς στόχους. Πολλοί είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να μπουν εμπόδιο στο πώς χτίζεις τη ζωή σου και να σε παρασύρουν στα δικά τους θέλω μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι δεν τα καταφέρνουν. Αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά λοιπόν, ξεκίνα κάνοντας αυτά τα άτομα στην άκρη, προτού σε τραβήξουν πάλι πίσω.

7. Τον/την πρώην

Πόσες φορές έχεις πει «Τέρμα οι επαφές μαζί του/της!» και ποτέ δεν το κάνεις; Δε μιλάω για την περίπτωση που έχετε όντως επαφές – τότε κερδίζεις δικαιωματικά το κλόουν εμότζι – αλλά όταν το μυαλό σου ή το ig search σου δεν μπορεί να ξεχάσει το όνομά του/της. Όσο και να αγαπάς αυτό το άτομο, η σχέση σας έληξε για κάποιον λόγο! Κρίμα είναι να σε κρατάει πίσω και αυτόν τον χρόνο. Μπορεί να είναι το safe place σου, όμως απέτυχε να σε κάνει χαρούμεν@ όσο περνούσε από το χέρι τ@. Ώρα να δώσεις χώρο σε κάτι νέο. A toast to that!

Διάβασε κι αυτό

8 σημάδια ότι έχεις ξεπεράσει τον/την πρώην σου και μπορείς επιτέλους να προχωρήσεις!

Γνωρίζω τη δυσκολία του να κόψεις άτομα από τη ζωή σου. Κάνοντάς το όμως, σε βάθος χρόνου θα νιώσεις καλύτερα και πολύ πιο δυνατ@ και έτοιμ@ για νέα ξεκινήματα. Καλή χρονιά και η τοξικότητα μακριά μας!

OUR20s

DIGITAL

To Instagram φέρνει τα Notes στα stories και θυμηθήκαμε εποχές Facebook status!

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET