UNI LIFE & TIPS

Τους καφέδες που θα πιεις σαν φοιτητής, να τους εκτιμάς λιγάκι παραπάνω!

Αν κάτι έχουν κοινό όλοι οι φοιτητές (πέρα από τα χρωστούμενα μαθήματα), αυτό είναι η αγάπη για τους καφέδες! Σε συνοδεύουν από το πρώτο κιόλας έτος και ακολουθούν όλη τη φοιτητική σου πορεία, με τις εξεταστικές της, τα ξενύχτια της και τους Σεπτέμβρηδές της. Ήταν η πρώτη αφορμή για να βγείτε βόλτα με την παρέα […]

Δαμιανός Σανταλίδης

1 Οκτωβρίου, 2019

Αν κάτι έχουν κοινό όλοι οι φοιτητές (πέρα από τα χρωστούμενα μαθήματα), αυτό είναι η αγάπη για τους καφέδες!

Σε συνοδεύουν από το πρώτο κιόλας έτος και ακολουθούν όλη τη φοιτητική σου πορεία, με τις εξεταστικές της, τα ξενύχτια της και τους Σεπτέμβρηδές της. Ήταν η πρώτη αφορμή για να βγείτε βόλτα με την παρέα που πρωτογνώρισες στο αμφιθέατρο, και συνεχίζει να αποτελεί την τέλεια πρόφαση για να πιστολιάζετε το μάθημα. Μέχρι να πάρετε το πτυχίο! 

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου και δύσκολα αλλάζει αυτό. Για την ακρίβεια, δεν αλλάζει! Με τη λέξη καφέ εννοούμε τα ραντεβουδάκια που κανονίζετε με την παρέα για να τα πείτε, το πρωινό μάθημα που χωρίς αυτόν δεν υποφέρεται και η ανυπομονησία και το άγχος που σε πιάνουν όταν πλησιάζεις σιγά σιγά στο στόχο. Αυτά λοιπόν, αλλάζουν;

Ο καφές έχει καταφέρει να διεισδύσει τόσο βαθιά μέσα στην καθημερινότητά σου, που δεν μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν. Παρατραβηγμένο μεν, αλήθεια δε. 

Μάλιστα, ο καθένας βαράει τον ρόλο του, έχει το δικό του νόημα ύπαρξης μέσα στην ημέρα σου:

#1 Morning, morning sunshine!

Πρωινό μάθημα χωρίς καφέ γίνεται; Οκ, ίσως και να γίνεται. Αλλά δεν το θες, ρε παιδί μου! Η ανάγκη για λίγη έστω καφεΐνη είναι τόσο έντονη, που σε ξεπερνάει. Ένας coffee junkie είσαι, που αναζητάς μια δόση από το ναρκωτικό σου. Ο καφές κάτι τέτοιες στιγμές θυμίζει όαση στη μέση μιας ερήμου. Ή, σε λιγότερο ποιητικό λόγο, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να καταφέρεις να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά και να παρακολουθήσεις τη διάλεξη. Αυτός λοιπόν, είναι ο κλασικός take away καφές της βιασύνης, που ακόμη κι αν έχεις καθυστερήσει στο μάθημα, who cares? Αν δεν τον πάρεις, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!


#2 «Διάλεξη; Δε βαριέσαι…»

Αν βέβαια δεν καταφέρνεις να πείσεις τον εαυτό σου να μπει στο αμφιθέατρο ακόμη και με τη συνοδεία του take away καφέ, τότε απλώς την κοπανάς και κάπου εδώ εμφανίζεται ο πιστολέρο καφεδάκος. Αυτός που πίνεις με το παρεάκι, επειδή δε δεχτήκατε να παλουκώσετε το κωλαράκι σας σε μια καρέκλα για 2 ωρίτσες και να μορφωθείτε.


#3 Αναβολή; Ό,τι καλύτερο!

Το χειρότερο σενάριο είναι να έχεις 8 η ώρα το πρωί μάθημα, να σκας στη σχολή λίγο νωρίτερα και να μαθαίνεις ότι αυτό για τους χ, ψ λόγους ακυρώθηκε ή τέλος πάντων αναβλήθηκε. Σιγά μην πάρεις αμέσως το δρόμο της επιστροφής (εκτός κι αν έχεις πραγματικά κάτι καλύτερο να κάνεις). Παίρνεις 2-3 φιλαράκια αρκετά ξενερωμένα από την μπιστόλα που σας βάρεσε ο καθηγητής και φύγατε για το κοντινότερο στέκι σας. Ίσως να είναι κι ο καλύτερος καφές αυτός. Με τη τσίμπλα στο μάτι και την κούραση να σε βαραίνει όσο δεν πάει, κάθε γουλιά καφέ εκτιμάται περισσότερο από ποτέ!


#4 Ο Sequel-ικός!

Αν είσαι παιδί του κινηματογράφου, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ! Κι ειδικά εσύ, που είσαι και σωστός φοιτητής πάνω απ’ όλα! Θα πας στο μαθηματάκι σου, θα πάρεις τις σημειώσεις σου, θα ΜΟΡΦΩΘΕΙΣ και μόλις τελειώσουν όλα αυτά, θα πεταχτείς και για μια καφεδάρα! Έχεις πρόγραμμα με λίγα λόγια και τα προλαβαίνεις όλα. Ωραία και ξηγημένα! Και τότε είναι που το ευχαριστιέσαι διπλά.


#5 O Reunion-ιακός

Στον απόηχο των καλοκαιρινών, χριστουγεννιάτικων ή πασχαλινών διακοπών, ένας καφές-επανένωση είναι πιθανόν ό,τι πραγματικά χρειάζεσαι για να πάει καλά το restart! Γιατί για μια επανεκκίνηση πρόκειται κάθε φορά που επιστρέφεις στην καθημερινή ρουτίνα μετά από διακοπάρες (μιας κι έρχεται that time of the year)…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET