ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει και τις φοιτητικές εκλογές, βάζει τέλος στις παρατάξεις!

Η Νίκη Κεραμέως έχει πάρει απόφαση να αλλάξει πλήρως τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Μένει να δούμε αν οι αλλαγές γίνονται για καλό...

Neopolis Team

20 Οκτωβρίου, 2019

Από την ημέρα που η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει περάσει εβδομάδα χωρίς να ανακοινωθεί μία έστω σημαντική αλλαγή στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Αυτή η «όρεξη» της Υπουργού για ριζοσπαστικές αλλαγές, έχει δύο όψεις. Από τη μία τη θετική μιας και η ελληνική εκπαίδευση έχει ανάγκη τόσες (κι άλλες τόσες) αλλαγές για να «προλάβει» το τρένο της Ευρώπης. Από την άλλη όμως, έχουμε μάθει πως όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι…

Εν μέσω φοιτητικών κινητοποιήσεων λοιπόν (καταλήψεις και πορείες), η κα Κεραμέως αποφάσισε να «τελειώσει» με συνοπτικές διαδικασίες και τις φοιτητικές παρατάξεις. Γεγονός που βρίσκει τους περισσότερους φοιτητές (κι όχι μόνο), όχι απλά σύμφωνους αλλά φανατικούς υποστηρικτές.

Οι φοιτητικές παρατάξεις άλλωστε, μόνο κακό έχουν κάνει στα Πανεπιστήμιά μας. Έχουν καταστρέψει την αισθητική τους με αφίσες και συνθήματα στους τοίχους, έχουν ξεφτιλίσει την έννοια του φοιτητικού κινήματος (και Α και ΟΥ στη Μυκονοοοοο), έχουν διακόψει ακόμη και μαθήματα για να κάνουν την όποια ανακοίνωσή τους.

Στο Υπουργείο Παιδείας απ’ οτι φαίνεται, έχουν αφουγκραστεί τα παραπάνω προβλήματα κι αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος. Στοχεύουν στην πλήρη αποκομματικοποίηση των Ιδρυμάτων και προσπαθούν να το πετύχουν με ριζικές αλλαγές στο σύστημα εκλογής των μελών των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, οι φοιτητικές εκλογές θα πραγματοποιούνται μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου κι όχι μέσα από ψηφοδέλτια φοιτητικών παρατάξεων. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, μπαίνει οριστικό τέλος στην ύπαρξη των παρατάξεων των ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ κλπ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιθυμία να λειτουργήσει ηλεκτρονική κάλπη, ούτως ώστε να μην παρατηρηθεί ποτέ ξανά το φαινόμενο του «ντου των αναρχικών» οι οποίοι κλέβουν τις φυσικές κάλπες και πληγώνουν ακόμη περισσότερο τον θεσμό των φοιτητικών εκλογών.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, μια τέτοια προσπάθεια μας βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνους. Μένει μόνο, να την δούμε να υλοποιείται…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι και οι φοιτητές έδωσαν μάθημα δίπλα στα μπάζα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET