EVENTS

Το πιο sustainable συνέδριο του YES-Europe έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Αν σε ενδιαφέρουν θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ενέργεια, κλείσε το εισιτήριο σου!  

Neopolis Team

28 Μαρτίου, 2023

Το 2023, ο οργανισμός YES-Europe διεξάγει, για πρώτη φορά, την ετήσια διάσκεψή του στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα, YES-Europe Greece και στρατηγικό συνεργάτη, την Resilient Planet. Από τις 21 έως και 23 Απριλιου 2023 το Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens, σε περιμένει να μάθεις τα πάντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YES-Europe Greece (@yes_greece)

Τι αφορά;

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις συζητήσεις και παρουσιάσεις στις οποίες θα συμμετέχουν προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου με μακρά πορεία στους κλάδους της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, this is for you. 

Ακόμα μπορείς να συμμετέχεις σε διαδραστικές δραστηριότητες και εξορμήσεις στη φύση, μέσα από δύο επισκέψεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς επίσης να δικτυωθείς με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καλύψει ένα εύρος θεματικών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: η ενεργειακή μετάβαση, η σημασία των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στην επιτάχυνσή της, η κλιματική κρίση σε συνδυασμό με τις ανισότητες που επιφέρει, τα εταιρικά κριτήρια ESG, αυτά είναι Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance), η πράσινη καινοτομία, η θέση των νέων στην ενέργεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη και ο ρόλος-κλειδί των γυναικών στους κλάδους αυτούς.  

Κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει:

  • πρόσβαση σε όλα τα panels & workshops του συνεδρίου  
  • vegan γεύμα και σνακ 
  • μεταφορά προς κι από την τοποθεσία της επίσκεψης της επιλογής σου (στο Helios Eco Lab ή στο Symbeeosis).  

Οι επισκέψεις:

Helios Eco Lab: Αποτελεί μια ιδέα του David Davis, ειδικού σε θέματα αειφορίας. Το Helios Eco Lab είναι ένα «ζωντανό μουσείο βιωσιμότητας» μηδενικού άνθρακα και μηδενικών αποβλήτων δίπλα από το δάσος Κουβαρά κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Σκοπός του ιδρυτή του είναι να αποδείξει πως ο βιώσιμος τρόπος ζωής μπορεί να είναι λειτουργικός και προσιτός. Ο χώρος στεγάζει επίσης το Solar Electric Club που προωθεί μια σειρά υπηρεσιών για την υποστήριξη ολόκληρου του ηλιακού ηλεκτρικού οικολογικού συστήματος.

Symbeeosis HQ’s Garden: Ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος της Symbeeosis, που περιλαμβάνει πάνω από 500 είδη φυτών, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία των ιδρυτών της: Από σεβασμό στην πλούσια ελληνική βιοποικιλότητα και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, το φυσικό ανάγλυφο παραμένει σε μεγάλο μέρος του Κήπου και συνδυάζεται άριστα με τα παρτέρια. Τα είδη που καλλιεργούνται στον Κήπο με μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας, συμβιώνουν με την πλούσια αυτοφυή χλωρίδα που υπάρχει στο κτήμα. Στο πλαίσιο της ολιστικής αντίληψης για τη λειτουργία της φύσης, στον Κήπο τα ανθοφόρα φυτά συμβιώνουν με τα μελίσσια που φιλοξενούνται εδώ και μαζί εξασφαλίζουν την αειφορία του.

Ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος της Symbeeosis αποτελεί ένα χώρο γνώσης, αισθητικής απόλαυσης και μοναδικών βιωματικών εμπειριών.

Αν είσαι, λοιπόν, νέ@ και σε ενδιαφέρουν θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ενέργεια, τότε μην χάνεις χρόνο και κλείσε το εισιτήριο σου!

Πληροφορίες

Πότε: 21 έως και 23 Απριλιου 2023
Πού: Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, 10554 Αθήνα)

Αν θέλεις να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, πάτησε εδώ: https://yeseurope.org/event/yes-europe-annual-conference-2023/

Βρες κι ακολούθησε το YES-Europe Greece στα social: Facebook/Instagram/Linkedin

Για περισσότερες πληροφορίες ή σε περίπτωση που θέλεις να στηρίξεις τη διοργάνωση του συνεδρίου και να προβληθείς μέσα από τις εργασίες του θίγοντας καίρια θέματα συζήτησης για την κλιματική κρίση και την ενεργειακή μετάβαση, στείλε ένα email στο [email protected] 

FUN ZONE

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET