fbpx

4 λόγοι που κάνουν το βράδυ της Παρασκευής την καλύτερη στιγμή για διάβασμα!


Ξέρω πολύ καλά πως η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας όσον αφορά την εξεταστική περίοδο. Παρόλα αυτά, έχω 4 καλούς λόγους με τα αντίστοιχα επιχειρήματα, που θα σε πείσουν ότι η συγκεκριμένη στιγμή της εβδομάδας, είναι η καλύτερη για να ανοίξεις τη λάμπα του γραφείου, να μαζέψεις τις σημειώσεις σου και να ξεκινήσεις τη μελέτη…

Διαφωνείτε; Όχι για πείτε …διαφωνεί κανείς;!

1. Έχεις πιάσει το ρυθμό

Ο ρυθμός είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορεί να αποκτήσει κανείς όταν καλείται να ξεπεράσει ένα εμπόδιο που απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Και το διάβασμα είναι ξεκάθαρα ένα τέτοιο εμπόδιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, διαβάζοντας σε καθημερινή βάση, έχεις μπει σε μια ρουτίνα και τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους. Από αυτήν και μόνο την άποψη, το διάβασμα της Παρασκευής θα σου «κάτσει» πολύ πιο εύκολα από το αντίστοιχο της Δευτέρας για παράδειγμα.

2. Η ιδέα του ΣΚ σε ανακουφίζει

Έτσι είναι δομημένη η ανθρώπινη ψυχολογία. Όλη μέρα τα μάτια σου μπορεί να είναι βαριά και να κλείνουν από τη νύστα, μόλις ξαπλώσεις στο κρεβάτι όμως, η ζωντάνια επανέρχεται και είσαι πανέτοιμος για …νέες περιπέτειες. Όπως το κρεβάτι σε αυτήν την περίπτωση έτσι και το ΣΚ, αποτελούν ένα βέβαιο (πλέον) μαξιλαράκι ξεκούρασης. Και μόνο στην ιδέα πως το επόμενο πρωί δεν πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς και πως οι ρυθμοί των δύο ημερών γενικότερα, πέφτουν κατακόρυφα γεμίζεις με δύναμη και κουράγιο για ένα ακόμη νυχτερινό session.

3. Η παρέα είναι έξω

Είναι η φάση όπου όλοι έχουν επιλέξει την έξοδο και το ξενύχτι ενώ εσύ αποφάσισες να καθίσεις μέσα τη συγκεκριμένη μέρα. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαντάζει εφιαλτικό, στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όντας έξω, οι φίλοι και οι φίλες σου είναι αρκετά απασχολημένοι/ες για να σου αποσπούν συνεχώς την προσοχή από τα βιβλία. Το WhatsApp θα σταματήσει να χτυπά διαρκώς κι αν απενεργοποιήσεις τις γνωστοποιήσεις του Snapchat τίποτα δε μπορεί να σε βγάλει από τις ράγες (που λέει κι ο Άδωνις). Ούτε καν τα check ins που αναπόφευκτα θα πέσουν στο μάτι σου κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης περιήγησης στο News Feed του Facebook σου.

4. Οι φωτογραφίες στο Insta θα μαζέψουν likes

Και θα κλείσω με το πιο σπουδαίο κίνητρο. Έλα, παραδέξου πως είσαι ένας από εκείνους που διαβάζουν μόνο και μόνο για να ποστάρουν στο Instagram μία κούπα καφέ, 10 τετράδια με σημειώσεις (ανακατεμένες) σε χαμηλό φωτισμό. Μόνο που το βράδυ της Παρασκευής, που όλοι οι χρήστες έχουν περισσότερο χρόνο κι όρεξη να δουν τους φίλους τους να διασκεδάζουν, εσύ θα κάνεις τη διαφορά. Και η διαφορά, πάντα κινεί το ενδιαφέρον, χτυπά στο μάτι κι αναγκάζει τον άλλον να κάνει το διπλό tap στην οθόνη του κινητού του. Μήπως σε έπεισα με το τελευταίο; Αν η απάντηση είναι ξεκάθαρα θετική, λυπάμαι που το λέω αλλά δύσκολα θα δεις βαθμό πάνω από 5. Κακά τα ψέματα…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET