ΕΛΛΑΔΑ

Το τερμάτισαν εκεί στον ΟΑΣΑ | «Ξέχασαν» την φοιτητική έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες!

Αυτό που συμβαίνει στον ΟΑΣΑ εδώ και ένα χρόνο περίπου, είναι άνευ προηγουμένου. Από πού να ξεκινήσουμε; Από την καθυστέρηση της λειτουργίας των πυλών, ή απ’ το γεγονός πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν προβλήματα με την είσοδο και την έξοδο του επιβατικού κοινού; Για να μη μιλήσουμε για την εισιτηριοδιαφυγή που θέλει να πατάξει, αλλά […]

Neopolis Team

4 Σεπτεμβρίου, 2018

Αυτό που συμβαίνει στον ΟΑΣΑ εδώ και ένα χρόνο περίπου, είναι άνευ προηγουμένου. Από πού να ξεκινήσουμε; Από την καθυστέρηση της λειτουργίας των πυλών, ή απ’ το γεγονός πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν προβλήματα με την είσοδο και την έξοδο του επιβατικού κοινού; Για να μη μιλήσουμε για την εισιτηριοδιαφυγή που θέλει να πατάξει, αλλά δεν υπάρχουν ελεγκτές. 

Παρ’ όλο που τα έσοδα του ΟΑΣΑ έχουν παρουσιάσει την πολυπόθητη αύξηση, πολλά είναι τα ζητήματα που ακόμα δεν έχουν βρει λύση.

Εντωμεταξύ, άλλη μία γκάφα έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό του Οργανισμού, καθώς απ’ ότι φαίνεται… ξέχασαν την φοιτητική έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες.

Ειδικότερα, αδύνατη από την 1η Σεπτεμβρίου είναι η αγορά κομίστρου 30 ημερών από τους φοιτητές, καθώς όλες οι προσωποποιημένες κάρτες  Ath.ena Card που έχουν εκδοθεί σε αυτούς, λήγουν σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για την ακρίβεια, τότε λήγει το προφίλ δικαιούχου μειωμένου κομίστρου για τους φοιτητές, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης της κάρτας τους.

Για την επέκταση του προφίλ για ακόμη ένα χρόνο, οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα (πάσο), ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για το νέο φοιτητικό έτος.

Προς το παρόν, η μόνη επιλογή που έχουν οι φοιτητές, κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας π.χ. 5 ημερών ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Έτσι όμως, χάνουν τη σημαντική έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Άγνωστο αποτελεί το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης, καθώς και οι εκδότες εισιτηρίων αναμένουν σχετική εγκύκλιο.

Στην περίπτωση πάντως που δεν ξεκινήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσωποποιημένες κάρτες των φοιτητών να δέχονται μόνο την αγορά εισιτηρίων ολόκληρης της αξίας, από την 1η Οκτωβρίου και μετά, παρ’ όλο που οι κάτοχοι τους είναι μειωμένου κομίστρου.

Παράλληλα, οι ουρές στα εκδοτήρια έχουν κάνει πάλι την εμφάνισή τους. 

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει… δυναμικά οι ουρές στα εκδοτήρια, οι οποίες αναμένεται να μεγαλώσουν στα μέσα του μήνα που διανύουμε.

Αυτό δεν θα προκύψει μόνο από τους φοιτητές που θα σπεύσουν να επεκτείνουν την ισχύ της κάρτας τους, αλλά και λόγω της υποχρεωτικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για όσους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου δεν έχουν στην κατοχή τους, καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω, από την 1η Οκτωβρίου θα σταματήσουν τα πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μειωμένης τιμής.

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει ήδη προειδοποιήσει για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας και του μειωμένου αριθμού των ανοικτών εκδοτηρίων. Αυτή τη στιγμή, ανοικτά για έκδοση προσωποποιημένων καρτών είναι μόνο 5 εκδοτήρια του ΗΣΑΠ, 11 εκδοτήρια του Μετρό, 2 εκδοτήρια Τραμ και 2 εκδοτήρια λεωφορείων.

Το μπάχαλο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς είναι ο μήνας που εγγράφονται στις σχολές τους οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι θα χρειαστούν να εκδώσουν και προσωποποιημένες κάρτες για να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτές κι αν είναι προδιαγραφές ευρωπαϊκής χώρας…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET