fbpx

Καταλαβαίνεις ότι το πάτε για χωρισμό καλοκαιριάτικα, αν συμβαίνουν τα παρακάτω!


Λίγο-πολύ υπάρχουν σημάδια για καθετί που πρόκειται να συμβεί στην ερωτική μας ζωή. Άλλα τα καταλαβαίνουμε έγκαιρα, άλλα δεν είναι τόσο προφανή, ενώ σε άλλα κάνουμε τα στραβά μάτια για να μην πληγωθούμε.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά το καλοκαίρι οι χωρισμοί στα ζευγάρια δίνουν και παίρνουν. Θες να φταίει η αυξημένη διάθεση για φλερτ; Ή μήπως τα κοκτεϊλάκια και τα παρτάκια εκεί που σκάει το κύμα και σε κάνουν να αναπολείς την ελευθερία σου; Ο,τι κι αν συμβαίνει, ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών χωρίζουν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την ιδανική εποχή να είσαι single, αλλά όχι και να χωρίζετε ρε παιδιά μόνο και μόνο επειδή δε λέει να έχεις κάποιον/α πάνω από το κεφάλι σου αυτήν την περίοδο. Εφόσον όμως το σκέφτεσαι, τότε μάλλον δεν έβλεπες και ποτέ στα σοβαρά τη σχέση σου και σίγουρα έχουν εμφανιστεί όλα εκείνα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δε θα είστε μαζί για πολύ ακόμα: 

#1 Οι τσακωμοί είναι πλέον καθημερινότητα

Στην πραγματικότητα αν μπεις στη διαδικασία να το καλοσκεφτείς, πάει καιρός που οι δυο σας τα πηγαίνατε άψογα και δεν είχατε ουσιαστικά προβλήματα μεταξύ σας, παρά μόνο τσακωνόσασταν για χαζομάρες. Πλέον, με την παραμικρή αφορμή πιάνεστε στα χέρια λες και έχετε να χωρίσετε τίποτα σε σημείο που δεν μπορείς την παρουσία του στον ίδιο χώρο με εσένα. Πολλές φορές μάλιστα αποφεύγεις να βρεθείτε, γιατί ξέρεις πολύ καλά ποια θα είναι η κατάληξη… Αυτά τα νεύρα δεν είναι φυσιολογικά. Ή βρείτε μία λύση ή λήξτε το.

#2 Γουάτ ιζ σεξ;

Όταν το σεξ πάει κατά διαόλου, τότε μιλάμε για το σημείο που χτυπάνε χιλιάδες καμπανάκια ταυτόχρονα, προειδοποιώντας ότι κάτι πάει πολύύύ στραβά σ’ αυτή τη σχέση. Το έχω πει πολλές φορές και δε θα βαρεθώ να το λέω ξανά και ξανά: Το σεξ είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της σχέσης. Όταν ένα ζευγάρι τα βρίσκει σ’ αυτό το κομμάτι, τότε η χαρά είναι διάχυτη. Όταν όμως δεν υπάρχει πια σεξουαλική διάθεση ή η πράξη γίνεται τελείως μηχανικά χωρίς να προσφέρει απόλαυση, τότε η σχέση κινδυνεύει να τελειώσει και μάλιστα σύντομα.

#3 Φλερτάρετε ασύστολα με… άλλους

Για μένα, το φλερτ είναι απιστία. Δεν μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη ενός ανθρώπου να φλερτάρει ενώ είναι σε σχέση. Απλά δεν μπορώ. Προσωπική μου άποψη είναι βέβαια, οπότε feel free να διαφωνήσεις. Αν λοιπόν ο ένας έχει πιάσει τον άλλο να ανταλλάσσει περίεργα μηνύματα, να δέχεται ή να κάνει ύποπτες κλήσεις και να σκαρφίζεται πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν δικαιολογίες για να καλύψει τα νώτα του, τότε μιλάμε για ξεκάθαρο παραστράτημα. Είτε κάτι ψήνεται, είτε κάτι έχει ήδη συμβεί και θα είναι η αρχή του τέλους.

#4 Η εμπιστοσύνη έχει κάνει φτεράάάά

Έχετε φτάσει σε τέτοιο σημείο πια, που ο ένας απλά δεν μπορεί να πιστέψει τον άλλον. Αν υπήρχε ανέκαθεν κάποιο ρήγμα στην εμπιστοσύνη, τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Συνέχεια πιάνει ο ένας τον άλλο να λέει ψέματα ή να έχει αλλόκοτη συμπεριφορά. Πλέον κανένας από τους δύο δεν αισθάνεται ασφαλής σ’ αυτή τη σχέση. Είναι λες κι αυτή κρέμεται από μία κλωστή. Με τόσα ζητήματα εμπιστοσύνης λοιπόν, κομματάκι δύσκολο να κρατήσετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

#5 Αφού σου έχει λείψει η ελευθερία σου, τι το κουράζεις;

Το θέμα της ελευθερίας το ανέφερα και παραπάνω. Όταν ένας από τους δύο νιώθει ότι του έχει λείψει να είναι single, τότε κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Πολλά πράγματα επιδέχονται λύση μέσα στη σχέση, όχι όμως και η ανάγκη του άλλου να νιώσει ξανά ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις. Αυτή η ανάγκη είναι τόσο προσωπική, που δεν μπορείς εύκολα να του αλλάξεις γνώμη και να πεις κάτι για να μπορέσεις να διατηρήσεις τη σχέση. Άπαξ και το έχει πάρει απόφαση, τότε όλα έχουν τελειώσει.

Καλό είναι λοιπόν να αντιμετωπίζεις κατάματα το όποιο πρόβλημα υπάρχει και είτε να αναζητήσεις μια λύση, είτε να την «κάνεις», αν δεις ότι η κατάσταση δε σώζεται με τίποτα. Διότι είτε το παραδεχθείς είτε όχι, το πρόβλημα εκείνο που τρώει τη σχέση σου θα υπάρχει. Το θέμα είναι εάν εσύ προτιμάς να παραμένεις σ’ αυτήν, παρά την τοξικότητά της, ή να φύγεις και να βρεις την υγειά σου!

Και όχι, το να κανονίσετε διακοπές δεν πρόκειται να σώσει τη σχέση σας, τα έχουμε ξαναπεί στη θεωρία της Σαντορίνης!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET