ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Τo να ξεπεράσεις κάποιον που δεν είχατε ποτέ κάτι, καμιά φορά πονάει περισσότερο κι από χωρισμό!

Γράφει η Κλεοπάτρα Μπράιτ Τι σημασία έχει που δεν ήσασταν ποτέ μαζί, όταν πρέπει να ξεπεράσεις όλα αυτά τα όνειρα που έκανες για εσάς τους δύο και που τώρα ξέρεις πως θα μείνουν απλά ανεκπλήρωτα...

Κλεοπάτρα Μπράιτ

5 Μαρτίου, 2019

Δε χρειάζεται να χωρίσεις για να νιώσεις πληγωμένος από έναν έρωτα. Ο χωρισμός προϋποθέτει την ύπαρξη σχέσης, ωστόσο, υπάρχουν φορές που απλώς πρέπει να ξεπεράσεις έναν άνθρωπο, με τον οποίο δεν είχες τίποτα. Και παρόλο που από μέσα σου γνώριζες πως αυτό που υπάρχει μεταξύ σας είναι απλώς ελπίδες από τη μεριά σου, δεν έλεγες να παραιτηθείς. Μέχρι την στιγμή που αναγκάστηκες να βάλεις ένα τέλος σ’ αυτό, για να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Σχέση, σύντροφος, χωρισμός, είναι απλώς λέξεις. Υπήρχαν, δεν υπήρχαν σαν έννοιες μεταξύ σας, εσένα σε πονάει το ίδιο η διαδικασία που περνάς. Η μόνη διαφορά; Η κατανόηση που δείχνουν οι γύρω σου για την κατάστασή σου. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν πως όλα αυτά που νιώθεις είναι αληθινά και τα συναισθήματα δε χρειάζονται ταμπέλες.

Μα πώς γίνεται να στεναχωριέσαι για κάτι που τελείωσε όταν δεν υπήρξε καν; 

Και άντε τώρα να τους εξηγήσεις…

Γιατί κάθε φορά που σε ρωτούσαν τι ακριβώς παίζει ανάμεσά σας, εσύ δεν ήξερες πώς να το προσδιορίσεις και τι να τους απαντήσεις. Όχι ότι σ’ ενδιέφερε κιόλας, το μόνο που ήθελες ήταν να τον έχεις δίπλα σου. Ήξερες απλώς, πως όλο αυτό δεν το έβλεπαν με τα δικά σου μάτια κι οι υπόλοιποι. Δεν ήταν τόσο ανοιχτόμυαλοι για να το δεχτούν, ούτε ερωτευμένοι για να καταλάβουν.

Εσύ από την άλλη, έκανες υπομονή, έδινες τα πάντα ανιδιοτελώς, έδειχνες όσα ένιωθες για εκείνον με κάθε ευκαιρία περιμένοντας απλά μια ανταπόκριση. Έστω ένα μικρό, ζεστό χαμόγελο που σήμαινε όμως πολλά. Και το μόνο που έπαιρνες πίσω ήταν ψεύτικες ελπίδες!

Δυστυχώς, το πείραμα… απέτυχε. Δεν έχει σημασία ποιος έφταιξε, ή καλύτερα ποιος δεν άντεξε. Δεν άντεξες εσύ, που συνεχώς προσπαθούσες να χτίσεις κάτι μεγαλύτερο, όσο εκείνος το γκρέμιζε. Ή μπορεί και να μην άντεξε εκείνος, που έπρεπε συνεχώς να γκρεμίζει, γιατί φοβόταν ότι θα εγκλωβιστεί. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: πρέπει να κλείσεις τα συναισθήματά σου όσο πιο βαθιά γίνεται στην καρδιά σου και να προχωρήσεις παρακάτω. Ακόμη κι αν δεν είχατε σχέση.

Θα μου πεις, πώς ξεπερνάς έναν άνθρωπο που δεν πρόλαβες να ζήσεις όσα ήθελες μαζί του;

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο, εκείνο που πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα. Να συνειδητοποιήσεις πως τελικά δεν επρόκειτο να τα ζούσες ποτέ, απλώς θα συνέχιζες να παλεύεις για κάτι που θα έμενε ανεκπλήρωτο.

Ακόμα κι έτσι όμως, είναι απολύτως λογικό να θες να κλάψεις, να ξεσπάσεις και να το ζήσεις σαν έναν κανονικό χωρισμό!

Γι’ αυτό, μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις ένοχη για τα συναισθήματά σου. Δεν είσαι υπερβολική, είσαι απλώς πληγωμένη. Σου λείπουν αυτά τα όνειρα που έκανες για εσάς τους δύο και έδιναν νόημα στην κάθε μέρα σου. Τουλάχιστον είχες κάτι να ελπίζεις, σε αντίθεση με τώρα, που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις παρακάτω.

Για να προχωρήσεις όμως, χρειάζεσαι ανθρώπους που θα σε τραβήξουν από το χέρι. Και όταν οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι περνάς, τότε πώς να σε παρακινήσουν να πας γι’ άλλα;;

Ξέρω πόσο πολύ πονάς και πως αυτήν την στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά, το παράπονο σε έχει καταβάλλει. Έχεις πληγωθεί από κάποιον που σ’ έκανε στην άκρη τόσο εύκολα… Μην προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί του! Μην προσπαθείς να συμβιβαστείς και να τον εντάξεις ξανά στη ζωή σου, με τον τρόπο που εκείνος και μόνο θέλει! Αξίζεις πολύ περισσότερα από ένα «σχεδόν». Ναι, ίσως σε αναζητήσει. Ίσως να αλλάξει, επειδή θα νιώσει πως σε χάνει, αλλά αυτό θα ‘ναι μέχρι να γίνεις και πάλι η δεδομένη του.

Σίγουρα ένα μέρος του εαυτού σου θέλει να επιστρέψει στην παλιά σας κατάσταση κι ας μη σε ικανοποιούσε απόλυτα. Καλύτερα ένα οριστικό τέλος, παρά κάτι μετέωρο, που δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει ανά πάσα στιγμή. Ήρθε η σειρά σου ν’ αποφασίσεις και να προστατεύσεις την καρδιά σου από άλλες πληγές.

Κλάψε όσο περισσότερο χρειάζεται! Να είσαι σίγουρη πως όταν νιώσεις πιο δυνατή και τα δάκρυα σταματήσουν να τρέχουν, θα έρθει ο άνθρωπος εκείνος που θα αξίζει την αγάπη σου.

Όπως αξίζεις έναν έρωτα αληθινό, έτσι αξίζεις και χρόνο να ξεπεράσεις κάποια συναισθήματα ακόμη κι αν δεν ήταν ποτέ αμοιβαία…

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET