Είναι viral

Το ‘Hawk Tuah girl’ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια κι αποκάλυψε τι εννοούσε!

Πολύς ντόρος για το... τίποτα. Κυριολεκτικά.

Neopolis Team

3 Ιουλίου, 2024

Το hawk tuah girl είναι άλλο ένα διαδικτυακό αστέρι, που γεννήθηκε όπως πολλά άλλα: μέσα από μια τελείως άκυρη στιγμή, κι ακόμα πιο άκυρη φράση. Internet is a sucker όμως για τέτοιες προσωπικότητες, οπότε καταλαβαίνετε πώς πήγε αυτό.

Η Hailey Welch (το πραγματικό της όνομα) από το Νάσβιλ των ΗΠΑ απολαμβάνει τη δημοσιότητα ούσα το πιο viral meme στα social media.

Εντάξει, το «απολαμβάνει» είναι λίγο σχετικό. Όπως είπε και η ίδια – και μπορούμε να φανταστούμε και μόνοι μας – της ήρθε λίγο ξαφνικό όλο αυτό. Για την ιστορία, η Hailey ήταν έξω με μια φίλη της όταν ένας τύπος με μικρόφωνο άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις. Μία από αυτές: «Ποια είναι εκείνη η μία κίνηση στο κρεβάτι που τρελαίνει έναν άντρα;». Η απάντηση γνωστή:

Hawk tuah, spit on that thing!

(Στο 7:05 εμφανίζεται το κορίτσι μας.)

Μια φράση δύο λέξεων λοιπόν, ήταν αρκετή να κάνει την 21χρονη διάσημη. Αν κρίνουμε από τη φάση της στο παραπάνω βίντεο, πιθανόν ήταν από εκείνα τα πράγματα που μετάνιωνε το επόμενο πρωί, μαζί με το hangover. Πάντως, η κατάσταση πήρε όντως μεγάλες διαστάσεις, και από το πουθενά, η Hailey είδε όλο το ίντερνετ να ασχολείται μαζί της. Το οποίο, με μαθηματική ακρίβεια, συνήθως οδηγεί στη μετάδοση fake news.

Στην περίπτωσή της, όπως είπε στο podcast ‘Plan Bri’ της Brianna LaPaglia, ένα από τα ψέματα που γράφτηκαν είναι ότι δουλεύει ως δασκάλα και ότι μετά το viral βίντεο απολύθηκε. Στην πραγματικότητα, η Hailey μόλις είχε προσληφθεί σε εταιρεία ελατηρίων όταν έμαθε ότι έχει γίνει meme.

Επίσης, κάποιοι θεώρησαν αστείο (κατά βάθος είχε πιο σεξιστικές και πατριαρχικές διαστάσεις η πλάκα τους) να γράψουν ότι ο πατέρας της είναι ιερέας και πως ήταν αναστατωμένος με το βίντεο. Η Hailey το διέψευσε και αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτή είναι ότι τόσο ο μπαμπάς της όσο και η μαμά της, θεώρησαν το απόσπασμα πολύ αστείο, καθώς γνωρίζουν το αφιλτράριστο χιούμορ της.

Το βασικό ερώτημα τώρα: Τι εννοούσε ο ποιητής με αυτή τη φράση;

Μεταξύ άλλων, η Hailey πήγε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε με το ‘Hawk tuah’ και ίσως να απογοήτευσε πολύ κόσμο. Όπως είπε, ήταν μια στιγμή που ήθελε απλά να πει κάτι αστείο/έξυπνο σε έναν τύπο με μικρόφωνο και αποφάσισε να πάει με αυτή τη φράση. Στην ουσία δεν εννοούσε τίποτα βαθύτερο.

Δυστυχώς Hailey, το digital footprint είναι κάτι που θα έπρεπε να λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπόψιν μας απ’ ό,τι όντως κάνουμε. Το απόσπασμα αυτό είναι στα χέρια του ίντερνετ και θα είναι για πάντα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ήδη πίσω από την Hailey (και τα social media της) υπάρχουν μάνατζερ, ενώ από τη στιγμή που έγινε viral η φράση της, πωλούνται merch με αυτή.
Στα πλάνα της όμως έχει κι άλλες κινήσεις, όπως να κάνει εκπομπή και να πάει σε πολλά podcasts και όπου αλλού χρειαστεί. «Έρχονται πολλά, μην ανησυχείς, έρχονται πολλά» καθησύχασε την Brianna κι εμάς μαζί.

Υ.Γ. Για να έχετε μια εικόνα για τις προτάσεις που λαμβάνει έκτοτε η 21χρονη, μία από αυτές ήταν να φτύσει σε ένα δοχείο για 600$.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET