ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΕΚΠΑ ξεφεύγει από τα όρια τις πρωτεύουσας | Δείτε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας!

Το ΕΚΠΑ επεκτείνεται στη Στερεά Ελλάδα, με πρώτη επιλογή τη Χαλκίδα. Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδα έχει τμήματα σε Χαλκίδα, Λαμία, Καρπενήσι, Θήβα και Άμφισσα. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει το «σπάσιμο» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και οι σχολές της Χαλκίδας θα αλλάξουν αντικείμενο και θα μετατραπούν σε παράρτημα του ΕΚΠΑ.  Η πρόταση που προς […]

Neopolis Team

20 Μαρτίου, 2018

Το ΕΚΠΑ επεκτείνεται στη Στερεά Ελλάδα, με πρώτη επιλογή τη Χαλκίδα. Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδα έχει τμήματα σε Χαλκίδα, Λαμία, Καρπενήσι, Θήβα και Άμφισσα.

Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει το «σπάσιμο» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και οι σχολές της Χαλκίδας θα αλλάξουν αντικείμενο και θα μετατραπούν σε παράρτημα του ΕΚΠΑ. 

Η πρόταση που προς το παρόν βρίσκεται υπό μελέτη, έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δημοτικών αρχών της περιφέρειας, που ζητούν με τη σειρά τους την ίδρυση νέου Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Σε συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με τις διοικήσεις του ΕΚΠΑ και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας παρουσιάστηκε η πρόταση του ΕΚΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη του Συγκροτήματος Χαλκίδας, στα Ψαχνά

Η πρόταση έχει ως εξής:

  • Στο Συγκρότημα λειτουργούν δύο σχολές με έξι τμήματα. Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Μηχανικών Αεροσκαφών και η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού. Το ΕΚΠΑ προτείνει στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας να ιδρύσει το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων και στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας. Επίσης, το ΕΚΠΑ προτίθεται να ιδρύσει τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου.
  • Σε δεύτερη φάση προτείνεται να ιδρυθεί Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο τμήματα (το Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Διατροφολογίας και Διαιτολογίας). Στο πλαίσιο της νέας σχολής θα σχεδιαστεί να λειτουργήσουν και διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με άλλα τμήματα του ΕΚΠΑ, όπως, ενδεικτικά, στα αντικείμενα που αφορούν την τεχνολογία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τη διαχείριση ενέργειας και κλίματος και την αξιοποίηση πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις της Χαλκίδας ή της Αθήνας.
  • Θα διερευνηθούν άμεσα η δυνατότητα δημιουργίας μιας Τεχνόπολης στην περιοχή της Χαλκίδας και η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή πανεπιστημιακών και γενικότερα ερευνητικών μονάδων τεχνολογικής καινοτομίας.
  • Το ΕΚΠΑ θα εξετάσει τη σκοπιμότητα λειτουργίας στη Θήβα διετών προγραμμάτων σε αντικείμενα τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως, μεταξύ άλλων, το ψηφιακό μάρκετινγκ και εμπόριο, οι τεχνικοί τεχνολογίας τροφίμων και ποτών, οι τεχνικοί φαρμακευτικών προϊόντων, η πρακτική λογιστική και τα στελέχη μάρκετινγκ.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET