BINGE WATCHING

Το «Booksmart» είναι το γυναικείο «Superbad» που περιμέναμε τόσα χρόνια!

Φρέσκο και έξυπνο σενάριο, με τεράστια γκάμα από καυστικές ατάκες που απογειώνουν την ταινία.

Πηγαίνοντας 12 χρόνια ακριβώς πίσω στο χρόνο, θα με βρίσκατε καθισμένο σ’ έναν καναπέ να σαπίζω μέσα στο καλοκαίρι. Η ζέστη ανυπόφορη, ο κλιματισμός χαλασμένος και τα κορίτσια της τάξης να μη θέλουν εμάς τ’ αγόρια καθόλου για παρέα. Ξαφνικά όμως, η ζωή μας άλλαξε. Ήταν η χρυσή χρονιά του 2007, τότε που βγήκε στις αίθουσες το «Superbad». Τότε που δύο περίεργοι τελειόφοιτοι Λυκείου, με πολλά προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, είχανε ελπίδες με τα ωραία κορίτσια του σχολείου. Η εποχή που καταλάβαμε πως ακόμα και εμείς οι αυθεντικοί νέρντουλες είχαμε ελπίδα!

Βέβαια, το «Superbad» δεν ήταν μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη ταινία έκανε επανάσταση για την εποχή της. Από τις κλασσικές λυκειακές κωμωδίες της υπερβολής και του τραβηγμένου από τα μαλλιά χιούμορ, πήγαμε στην απόδοση του πολιτικά ανορθόδοξου αστείου με τρόπο υπέρμετρα ρεαλιστικό. Εγχείρημα που μέχρι τότε κανείς δεν είχε καταφέρει με επιτυχία.

Μερικά χρόνια αργότερα, έχουμε το «Superbad» των κοριτσιών που μας χρωστούσαν ή αλλιώς, το «Booksmart».

Το κόνσεπτ είναι σχετικά παρόμοιο. Δύο κολλητές και αριστούχες τελειόφοιτες λυκείου, Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ) και Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν), συνειδητοποιούν λίγο πριν την αποφοίτησή τους, πως έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους στα σχολικά βιβλία, μην έχοντας προλάβει να διασκεδάσουν καθόλου σε σχέση πάντα με τις συνομήλικές τους. Η ώρα για το επικό ξεσάλωμα θα έρθει στο πάρτι του Νικ, εκεί που θα πετύχουν και όλους τους γνωστούς τους.

Σκηνοθέτης (Ολίβια Γουάιλντ) και σεναριογράφοι μας δίνουν στο πιάτο ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ ενηλικίωσης. Τότε που τελειώνει η Οδύσσεια των εφήβων και αρχίζουν οι περιπέτειες της κοινωνικοποίησης, της ερωτικής γνωριμίας και της εκπαιδευτικής ή προσωπικής ανέλιξης. Στην τελευταία νύχτα τους σαν λυκειόπαιδα, η Έιμι και Μόλι, «μετατρέπονται» σε κάτι διαφορετικό από αυτό που και οι ίδιες είχαν συνηθίσει.

Για να το πετύχουν αυτό, οι παραγωγοί μας παρουσιάζουν ένα φρέσκο και έξυπνο σενάριο, με τεράστια γκάμα από καυστικές ατάκες που καταφέρνουν να απογειώσουν την ταινία. Σε όλα αυτά, μεγάλο ρόλο παίζει και η ανατροπή του στερεότυπου των κάφρων κολλητών, με την Έιμι και τη Μόλι να βάζουν σε πολύ κοσμάκη τα γυαλιά, δίνοντας ρεσιτάλ με το παίξιμό τους.

Αν είσαι λίγο μεγαλύτερος από τα 18, μπορεί να θεωρήσεις ότι σε μερικά σημεία η ταινία υπερβάλλει, όμως δε γίνεται να μην παραδεχτείς πως αποτυπώνει με πολύ ωραίο τρόπο την εφηβική αθωότητα και τις ανησυχίες αυτής της ηλικίας.

Τέλος, μετά από πάρα πολλά χρόνια, παίρνουμε επιτέλους ένα καλό δίδυμο χαρακτήρων.

Χαρακτήρες που μπορούμε να δούμε μέσα από την οθόνη και σχεδόν να ταυτιστούμε απόλυτα. Σίγουρα θα σκεφτείτε τους εαυτούς σας αλλά και τους φίλους σας, όταν δείτε το πόσο καλά δένουν η Έιμι και η Μόλι. Άλλωστε, έλειπε πολύ ένα ντουέτο γυναικών από τον κινηματογράφο. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρουν την εκδίκησή τους, καθώς το τελευταίο δείγμα γυναικείας φιλίας που έχουμε είναι η παρέα της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο SATC.

 

Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να δεις ένα αντίστοιχο «Superbad» ωστόσο, με πρωταγωνίστριες γυναίκες αυτή τη φορά, το «Booksmart» είναι μια πολύ έξυπνη ταινία, πρωτότυπη και με ωραίες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Αφηγείται με ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία που θέλει να σου πει και φέρνει το κάτι διαφορετικό στις κλασσικές Αμερικάνικες teen movies. Από μένα είναι Ναι!

Υ.Γ. Η ταινία έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 13 Ιουνίου, έχοντας ήδη σημειώσει επιτυχία. 

FUN ZONE

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

BINGE WATCHING

«Υπάρχω»: Στο πρώτο trailer ο Χρήστος Μάστορας δείχνει ότι «το έχει» ως Καζαντζίδης!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET