ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΑΠΘ θα προτείνει τη θέσπιση 12 υποτροφιών στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών!

Για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους κάποια άλλα παιδιά.

Neopolis Team

7 Μαρτίου, 2023

Το κλίμα στο ΑΠΘ παραμένει βαρύ, όσο προσπαθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της «μεγαλύτερης τραγωδίας στην ιστορία του» όπως τη χαρακτηρίζει. 12 φοιτητές του είναι μέρος του τραγικού απολογισμού των Τεμπών, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Όπως σημειώνει ο κ. Κωβαίος, πολλοί φοιτητές έχουν απευθυνθεί στην ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρει το Ίδρυμα, καθώς το γεγονός τούς έχει στιγματίσει. Άλλους έχοντας βιώσει οι ίδιοι το τραγικό δυστύχημα, και άλλους έχοντας φίλους και γνωστούς ανάμεσα στα θύματα. Προς τιμήν αυτών, έχουν φτιάξει και το παρακάτω αυτοσχέδιο μνημείο.

Αρκετοί φοιτητές έχουν ζητήσει έως τώρα ψυχολογική υποστήριξη. Πολλά παιδιά δεν ήταν μέσα στο τρένο όμως ήταν φίλοι με τους φοιτητές που χάθηκαν. Άλλα επέβαιναν στο τρένο και είτε τραυματίστηκαν ελαφρά, είτε καθόλου, ωστόσο χρειάζονται υποστήριξη. Και για εμάς τους καθηγητές, όμως, είναι χρήσιμο, γιατί αυτά τα παιδιά τα είχαμε κάθε μέρα στα μαθήματα, με τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες, τις αντιθέσεις μας και είναι μεγάλο το κενό.

Τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω αυτά τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα και τα όνειρα που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν. Έχουμε υποχρέωση όμως να μην τους ξεχάσουμε και να παλέψουμε για τη δικαίωσή τους. Μέσα από συλλογικές αλλά και ατομικές πράξεις.

Το ΑΠΘ θρηνεί για αυτές τις 12 κενές θέσεις του, ωστόσο δε θέλει να πάνε «χαμένες». Δεν το αξίζει σε αυτούς τους φοιτητές. Μετά την ανέγερση μνημείου λοιπόν, το Ίδρυμα προτείνει τη θέσπιση 12 υποτροφιών, που θα δώσουν σε άλλους νέους την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Το αίτημα εκ μέρους του ΑΠΘ θα είναι να δοθούν δώδεκα υποτροφίες, όσες και τα παιδιά που χάθηκαν. Ανεξάρτητα από ποια σχολή προέρχονταν, είναι όλα τους παιδιά του ΑΠΘ», ανέφερε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Δημήτρης Κωβαίος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι βαριά, σημειώνοντας ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη δυσκολία…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΕΙ: 1 στους 5 φοιτητές παίρνει πτυχίο στην ώρα του με τους μισούς να μην αποφοιτούν καν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η SAS και το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εισάγουν νέα εξειδίκευση στη Στατιστική και στην Επιστήμη των Δεδομένων

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET