ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

5 απλούστατοι τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος σου!

Το άγχος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον και στην πραγματικότητα δεν βοηθάει σε τίποτα. Είναι κουραστικό να ανησυχείς και να τρομάζεις για την έκβαση μίας οποιαδήποτε κατάστασης. Υπάρχουν όμως, 5 βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις ή έστω να περιορίσεις το άγχος σου. 1. Βάλε πρόγραμμα. Πολλές φορές αγχωνόμαστε, ακριβώς […]

Default avatar

Guest Author

23 Νοεμβρίου, 2015

Το άγχος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον και στην πραγματικότητα δεν βοηθάει σε τίποτα. Είναι κουραστικό να ανησυχείς και να τρομάζεις για την έκβαση μίας οποιαδήποτε κατάστασης. Υπάρχουν όμως, 5 βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις ή έστω να περιορίσεις το άγχος σου.

1. Βάλε πρόγραμμα.

Πολλές φορές αγχωνόμαστε, ακριβώς επειδή δεν έχουμε προγραμματίσει σωστά το χρόνο μας και νιώθουμε πως δεν θα προλάβουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει. Εάν για παράδειγμα αποφασίσεις να διαβάσεις για το πιο δύσκολο μάθημα του εξαμήνου ένα βράδυ πριν την ημερομηνία εξέτασης, είναι λογικό και αναμενόμενο να αγχωθείς και να νιώσεις πως πελαγώνεις. Το να έχεις λοιπόν φτιάξει ένα πρόγραμμα και να έχεις οργανώσει σωστά το χρόνο σου θα σε γλιτώσει από περιττές ανησυχίες.

2. Σκέψου λογικά.

Καμιά φορά αγχωνόμαστε για μικρά και ασήμαντα ζητήματα ή μπορεί το άγχος μας να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Προσπάθησε να επιβληθείς στον εαυτό σου και μην του επιτρέπεις να πανικοβληθεί για τίποτα. Σκέψου λογικά, εάν αξίζει να στεναχωριέσαι και να αγχώνεσαι για το ζήτημα το οποίο τώρα, σε απασχολεί. Ίσως να είναι κάτι πολύ πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι, και να αγχώνεσαι άδικα.

3. Εάν νιώσεις πως πιέζεσαι κάνε μικρά διαλείμματα.

Πήγαινε μια βόλτα, κάνε ένα σπορ που θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς, αλλά μην μένεις στο σπίτι και σκέφτεσαι. Ο χειρότερος διάλογος που μπορείς να κάνεις είναι αυτός που κοιτάς τον τοίχο, μιλάς μόνος σου και περιμένεις μία απάντηση που δεν έρχεται ποτέ. Δεν αξίζει σε κανέναν αυτό. Προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα απ’ ότι σε ταλαιπωρεί και ξέσπασε κάπου. Βάλε τέρμα τη μουσική και χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο, ή πήγαινε να μεθύσεις με τον καλύτερό σου φίλο. Ό, τι κι αν κάνεις φρόντισε να περάσεις καλά και να ξεχαστείς.

4. Μην τα βλέπεις όλα σοβαρά.

Κάνε και λίγο πλάκα με το πρόβλημά σου. Αυτοσαρκάσου. Είναι ένας καλός τρόπος να συνειδητοποιήσεις το τι ακριβώς σου συμβαίνει, αλλά και να καταλάβεις πως είναι κάτι που θα περάσει και δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει τόσο πολύ. Και το κυριότερο είναι πως αν δεν κάνουμε και λίγη πλάκα και δεν γελάσουμε με τα χάλια μας θα μας πάρει από κάτω. Και δεν πρέπει.

5. Χαλάρωσε.

Σκέψου αισιόδοξα και χαλάρωσε. Ναι καταλαβαίνω πως μπορεί να αγχώνεσαι με τη σχολή σου, με τη δουλειά σου ή επειδή μία σχέση δεν κατέληξε όπως θα ήθελες. Αλλά ειλικρινά τώρα αξίζει να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι στα 20 σου, γι’ αυτά; Σίγουρα όχι!

Και να θυμάσαι πως κάθε πρόβλημα υπάρχει, επειδή υπάρχει και η λύση του. Ηρέμησε, εστίασε στα θετικά και όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν. Αν δεν μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω άκου το παρακάτω τραγούδι….

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET