fbpx

6 tips για την τεμπέλα φοιτήτρια που δυσκολεύεται να σηκωθεί από το κρεβάτι κάθε πρωί!


Τι κι αν φτάσαμε στο Πανεπιστήμιο, η μάχη που δίνουμε κάθε πρωί με το κρεβάτι καλά κρατεί. Μπορεί να πίστευες πως όταν γινόσουν φοιτήτρια, δεν θα χρειαζόταν να ξυπνήσεις ποτέ ξανά νωρίς το πρωί και θα κατάφερνες να αναπληρώσεις όλες τις χαμένες ώρες ύπνου των τελευταίων 12 χρόνων, μεμιάς όμως διαψεύσθηκες, όταν είδες πρωινά μαθήματα να κατακλύζουν το πρόγραμμά σου.

Ωστόσο, το αποδέχθηκες, όσο δύσκολο κι αν ήταν. Έτσι κάθε πρωί σηκώνεσαι από το κρεβάτι, δείχνοντας το λιγότερο σαν ζόμπι, έχοντας μηδενική επαφή με το περιβάλλον και σέρνοντας το κουρασμένο σου κορμί ως τη σχολή για το πρωινό μάθημα των 9.00, που κατά βάθος ξέρεις πολύ καλά ότι δεν αξίζει τέτοιες θυσίες…

Τα παρακάτω tips έχουν σαν σκοπό να σε βοηθήσουν να κάνεις το πρωινό ξύπνημα λιγότερο επίπονο:        

1. Βρες τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ.

Το να βρεις τι θα φορέσεις κάθε πρωί, ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς αφού σηκωθεί από το κρεβάτι, κυρίως για εμάς τις γυναίκες που μας χαρακτηρίζει μια αναποφασιστικότητα. Πραγματικά υπάρχουν φορές που στέκεσαι τουλάχιστον ένα τέταρτο μπροστά από την ντουλάπα προσπαθώντας να διαλέξεις κάτι να φορέσεις μέχρι που απελπίζεσαι. Γι’ αυτό φρόντισε από το προηγούμενο βράδυ να βγάζεις τα ρούχα που θα φορέσεις και μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγεις την καθημερινή μάχη με τον εαυτό σου μπροστά από την ντουλάπα για το πόσο λογικό είναι να γυρίσεις απλά στο κρεβάτι και να κοιμηθείς μέχρι το επόμενο πρωί.

wear

2. Σύρε τον εαυτό σου μέχρι το μπάνιο.

Το να κάνεις μπάνιο το πρωί αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση, ειδικά τις μέρες που κάνει πολύ κρύο. Όμως μην ξεχνάς πως το δροσερό νερό σε βοηθάει να ξυπνήσεις και διώχνει και την παραμικρή υπνηλία που μπορεί να έχεις μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι. Και πίστεψέ με, βοηθάει πολύ! Θα νιώθεις πιο αναζωογονημένη και ξύπνια από ποτέ. Βέβαια, καλό είναι να ξυπνάς λίγο νωρίτερα απ’ όσο συνήθιζες, γιατί ένα πρωινό ντους μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως μία ώρα, αναλόγως με το πόσες αποφάσεις ζωής έχεις σκοπό να πάρεις στην μπανιέρα…

shower

3. Το ξηρό σαμπουάν θα γίνει φίλος σου.

Εάν από την άλλη δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κάνεις μπάνιο ή δεν προλαβαίνεις να κάνεις, μπορείς να επενδύσεις σε ένα καλό ξηρό σαμπουάν, που θα σου σώσει τη ζωή τις δύσκολες μέρες που τα μαλλιά σου δείχνουν χάλια ή που η τεμπελιά σου βαράει κόκκινο.

dry-shampoo

4. Φρόντισε να έχεις κάτι έτοιμο για πρωινό.

Το σίγουρο είναι πως μέσα στη νύστα σου και τη βιασύνη σου, αποκλείεται να θυμηθείς να φας πρωινό, πόσο μάλλον να καθίσεις να φτιάξεις. Επειδή όμως είναι σημαντικό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και προφανώς για να ξυπνήσεις πιο εύκολα, βεβαιώσου από την προηγούμενη μέρα πως υπάρχει κάτι φαγώσιμο να βρεις το πρωί, που μπορείς να το φας και στη διαδρομή για τη σχολή. π.χ. μπάρες δημητριακών, φρούτα, κρουασάν, τοστ

amy-poehler-waffle-breakfast-hospital-gif

5. Βάλε πολλά ξυπνητήρια.

Ζήσε επικίνδυνα και απενεργοποίησε την επιλογή της αναβολής στο ξυπνητήρι σου. Εξάλλου ποιος χρειάζεται αυτού του είδους τον πειρασμό στη ζωή του; Αντ’ αυτού, ρύθμισε τρία ή και παραπάνω ξυπνητήρια με διαφορετικό ήχο το καθένα. Αν θέλεις μπορείς να σημειώσεις και μια ετικέτα στο καθένα, όπως «Έχεις μάθημα σε μία ώρα!» ή «Υποσχέθηκες καφέ πριν τη σχολή στην Ελένη!». Αυτό θα ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο σου και θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις με το που σηκωθείς, ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να βγεις από τα σκεπάσματα το συντομότερο.

giphy

6. Nα έχεις πάντα νερό δίπλα από το κρεβάτι.

Ίσως απορήσεις για το πώς μπορεί να σε βοηθήσει το νερό το πρωί, όμως είναι σημαντικό να πίνεις ένα ποτήρι αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Μετά από μια νύχτα που κοιμάσαι, ξυπνάς αφυδατωμένη και το σώμα σου χρειάζεται ενυδάτωση. Το νερό το πρωί λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό γιατί αυξάνει το ρυθμό που οι μυς και τα νέα κύτταρα αίματος παράγονται. Επιπλέον, η ροή του οξυγόνου γίνεται με σωστό τρόπο και κατ’ επέκταση είσαι γεμάτη ενέργεια και εγρήγορση.

water

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET