ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

20+1 πράγματα που κάθε φοιτητής χρωστάει στον εαυτό του στο τελευταίο έτος των σπουδών του!

Φοιτητική ζωή ή αλλιώς …ΖΩΑΡΑ! Τα καλύτερα χρόνια που βιώνει κάθε νέος και θα τα θυμάται για πάντα. Για πάντα όμως. Αργά ή γρήγορα όμως, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και το πτυχίο παύει να είναι άπιαστος στόχος και μετατρέπεται σε ζήτημα εβδομάδων. Αργά ή γρήγορα, πρέπει να πεις αντίο στο Πανεπιστήμιο και να εισέλθεις, επισήμως […]

Νότης Κουτσούκος

2 Δεκεμβρίου, 2015

Φοιτητική ζωή ή αλλιώς …ΖΩΑΡΑ! Τα καλύτερα χρόνια που βιώνει κάθε νέος και θα τα θυμάται για πάντα. Για πάντα όμως.

Αργά ή γρήγορα όμως, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και το πτυχίο παύει να είναι άπιαστος στόχος και μετατρέπεται σε ζήτημα εβδομάδων. Αργά ή γρήγορα, πρέπει να πεις αντίο στο Πανεπιστήμιο και να εισέλθεις, επισήμως πλέον, στον «κόσμο των μεγάλων»!

Αυτές οι λίγες εβδομάδες που απομένουν μέχρι να κορνιζάρεις το πτυχίο σου όμως, προσφέρονται για μια τελευταία απόλαυση των προνομίων με τα οποία περιβάλλεται κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του. Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με όλα εκείνα τα …μικροπράγματα που χρωστάς στον εαυτό σου πριν διαβείς την πύλη:

1. Να περάσεις μία ακόμη εβδομάδα με σερί ξενύχτια, χωρίς καθόλου μάθημα, και ύπνο στο πλησιέστερο σπίτι κάποιου από την παρέα. Όπως ακριβώς στο πρώτο έτος.

2. Να έρθει μια Δευτέρα και να πεις «βαριέμαι να πάω για μάθημα» παραμένοντας στο κρεβάτι και ρίχνοντας ύπνο μέχρι το απόγευμα. Ξυπνώντας, να παραγγείλεις delivery και να σαπίσεις βλέποντας σειρές. Πολλές σειρές.

3. Να πηγαίνεις στα μαθήματα, τις συναντήσεις και τις εξετάσεις με φούτερ και φόρμες. Πλησιάζουν τα χρόνια όπου τα ρούχα σου θα εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από το dress code του εργοδότη. Απόλαυσε την ελευθερία σου λοιπόν!

4. Να φας «βρώμικο» από οποιαδήποτε καντίνα της πόλης. Έστω κι αν πρέπει να αλλάξεις 3 λεωφορεία και 2 γραμμές μετρό για να φτάσεις σ’ αυτήν.

teleutaio-etos1

5. Να κανονίσεις καφέ με όλη την παρέα του πρώτου έτους.

6. Να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερο μπορείς τις εκπτώσεις που προσφέρει το πάσο. Στην ανάγκη, αγόρασε προμήθειες και για το μέλλον.

7. Να κάνεις εκείνο το τρελό tattoo που σκέφτεσαι εδώ και 4 χρόνια αλλά …κωλώνεις!

8. Να πλύνεις τα πιάτα όταν δε σου έχει μείνει κανένα για να φας μεσημεριανό και να βάλεις πλυντήριο όταν δεν έχεις το παραμικρό εσώρουχο να φορέσεις για αύριο. Σου θυμίζει κάτι η φάση;

teleutaio-etos2

9. Να καλέσεις γκόμενο/α στο σπίτι και να τον/την κεράσεις κρασί των 5 ευρώ από το πιο τελειωμένο ψιλικατζίδικο της περιοχής.

10. Θα σου ‘λεγα να κάνεις one night stand αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό που χρωστάς στον εαυτό σου, είναι μια σχέση των 2 εβδομάδων. Πίστεψέ με, όλες οι υπόλοιπες θα είναι το λιγότερο ετήσιες…

11. Να πας να βρεις εκείνον/ή τον/τη μεταπτυχιακό/ή που είχες μπανίσει από το 2ο-3ο έτος και να του/της προτείνεις έξοδο.

12. Να πιάσεις όλα τα πρωτοετάκια και να τους τρομοκρατήσεις για τους χειρότερους καθηγητές του τμήματος. Πως δεν περνάει κανέναν αν δε δώσει 10 φορές κι άλλα τέτοια…

13. Να γράψεις εργασία άλλου ή να πας να δώσεις για άλλον. Ή επειδή τον/την γουστάρεις, ή γιατί προσφέρθηκε να βοηθήσει …οικονομικά!

14. Να φοβάσαι να ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί γιατί δεν έχεις ιδέα ποιον/α θα δεις δίπλα σου.

teleutaio-etos3

15. Να ζητήσεις κανένα «ψιλό» από τους γονείς σου. Πλησιάζει η ώρα που θα ζητάς …προκαταβολή ή χρωστούμενα από το αφεντικό και θα αρνείται.

16. Να φας μεσημεριανό μετά τις 21.00 και βραδινό μετά τις 05.00…

17. Να μοιραστείς τον λογαριασμό με …το φλερτ. Έχει κι αυτό τη (νεανική) γοητεία του!

18. Να τσεκάρεις το calendar των ημερίδων και συνεδρίων για να δεις πού έχει free φαγητό. Και να δηλώσεις συμμετοχή σε όλα!

19. Να βάλεις πορνό στο φουλ για να νομίζουν οι γείτονες πως τα τιμάς τα φοιτητικά σου τα χρόνια.

teleutaio-etos4

20. Να αράξεις στο μπαλκόνι και να φανταστείς τον εαυτό σου, για μια τελευταία φορά, σουπερ πετυχημένο/η στα 25. Και να συνειδητοποιήσεις πως είσαι ήδη 22-23 και δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις ούτε 1 ευρώ δικό σου ακόμη…

Και τέλος, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που χρωστάς: ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET