Τι παίζει με το φοιτητικό επίδομα τελοσπάντων;


Εδώ και πολύ καιρό χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στο… περίμενε, μιας και το φοιτητικό επίδομα ακόμα να προστεθεί στους λογαριασμούς τους.

Το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο όταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κατηγορεί το υπουργείο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του στεγαστικού επιδόματος που δίνει ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες.

Ο κ. Κέλλας καλεί μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να αναβάλλει την εκπλήρωση ακόμη και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι στους φοιτητές.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όμως, καθυστερεί αδικαιολόγητα την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές. Και αυτό ενώ δημιουργεί, την ίδια στιγμή, εκατοντάδες νέες θέσεις στο καινούργιο οργανόγραμμα του Υπουργείου, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από επιδόματα για  ημετέρους. Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να αναβάλλει την εκπλήρωση ακόμη και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι στους φοιτητές, και να προχωρήσει στην άμεση πίστωση των σχετικών κονδυλίων».

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET