fbpx

Κάνοντας τα παρακάτω πράγματα καθημερινά, γίνεσαι καλύτερη και πιο αληθινή γυναίκα!


Με τους ρυθμούς που εκτυλίσσεται η καθημερινότητα, ελάχιστος προσωπικός χρόνος μένει για τον καθένα για να χαλαρώσει και να τα βρει με τον εαυτό του. Το άγχος, οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες μάς επηρεάζουν όλους τόσο πολύ, που ξεχνάμε να ασχοληθούμε με το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μας, τον εαυτό μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ασχολούμαστε μόνο με εκείνα που μας επηρεάζουν με άσχημο τρόπο και να μην επικεντρωνόμαστε στα θετικά αλλά και σε δραστηριότητες που μπορούν να μας αναζωογονήσουν.

Υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες οι οποίες είναι ικανές να βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις και αντιμετωπίζεις τον κόσμο. Φρόντισε λοιπόν να τις κάνεις συνήθεια και να τους δώσεις μια σημαντική θέση στη ζωή σου και δε θα σε απογοητεύσουν.

Κάνοντας τα παρακάτω πράγματα καθημερινά, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, καλύτερη γυναίκα:

#1 Κάνε διαλογισμό, έστω και λίγα λεπτά μέσα στη μέρα

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν να διαλογιστείς, θα σου φανεί ιδιαίτερα δύσκολο (ίσως και ανούσιο) την πρώτη φορά. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς σε μία μεριά με απόλυτη ησυχία, να αδειάσεις το μυαλό σου εντελώς από σκέψεις και να επικεντρωθείς στις αναπνοές σου. Φαίνεται απλό εξ αρχής, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καθαρτήριο είναι να απενεργοποιείς για λίγο τον εγκέφαλό σου. Σκέφτεσαι σχεδόν όλη μέρα, ακόμη κι όταν κοιμάσαι. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μερικά λεπτά, κενά από σκέψεις, κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σου;

#2 Αφύπνισε το σώμα σου και γυμνάσου

Ναι, εύκολα το λέω κι αυτό, λες και η γυμναστική είναι κάτι που συμπεριλαμβάνεται στην ρουτίνα κάθε ανθρώπου. Από τη μία υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά κι από την άλλη, άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με το άθλημα. Γιατί να ανήκεις στους δεύτερους; Δε σε ενδιαφέρει το σώμα και η υγεία σου; Δε σου λέω να γυμνάζεσαι κάθε μέρα, όλη μέρα. Ένα μισάωρο τη φορά αρκεί για να κάνεις κάποιες βασικές ασκήσεις, να ξεπιαστείς, να αποκτήσεις ευλυγισία και να ξυπνήσεις το κορμί σου για να βρει ένα κίνητρο να περνά όλες τις κακουχίες στις οποίες υποβάλλεται καθημερινά.

#3 Διάβασε κάτι, οτιδήποτε, αρκεί να διαβάσεις

Υπάρχουν άνθρωποι που δε διαβάζουν ποτέ και τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ελλιπείς και καταδικασμένοι. Το διάβασμα είναι υγεία. Δε σου λέω να πας να πάρεις τόμους ιστορίας και να σου βγουν τα μάτια, ούτε να διαβάσεις κάτι σχετικό με τις σπουδές σου και να μπουχτίσεις και πάλι. Αγόρασε μία εφημερίδα, διάβασε ένα μυθιστόρημα, διάβασε ένα επιστημονικό άρθρο. Οτιδήποτε που να μπορεί να σου προσφέρει κάτι καινούριο αλλά και να γυμνάσει το μυαλό σου. Μία σελίδα ή ένα κεφάλαιο την ημέρα αρκεί.

#4 Βάλε τον προσωπικό σου χώρο σε μία τάξη

Σιχαίνομαι τους ακατάστατους ανθρώπους. Δε θέλω να βρίσκονται κοντά μου. Η καθαριότητα και η ευταξία είναι εκείνα τα πράγματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου καθημερινά πιο εύκολη. Πες με ψυχαναγκαστική, πες με κομπλεξική, αλλά την τεμπελιά και τις μισές δουλειές δεν τις μπορώ. Ένας καθαρός και τακτοποιημένος προσωπικός χώρος, αυτομάτως σου κάνει τη ζωή ευκολότερη. Όταν έχεις τα πράγματά σου σε μία τάξη μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα στην στιγμή. Άσε που η καθαριότητα του χώρου αντανακλά και τη διαύγεια του μυαλού.

#5 Οι εβδομαδιαίοι στόχοι είναι το παν

Αντί να κάθεσαι αμέτοχη και να περιμένεις τις μέρες να κυλάνε τη μία μετά την άλλη γράφοντας 0 εις το πηλίκο, βάλε κάποιους στόχους για την εβδομάδα που διανύεις κάθε φορά και υποσχέσου στον εαυτό σου δωράκια αν τους επιτύχεις όλους. Αποκλείεται να μην έχεις ευθύνες και υποχρεώσεις να σε περιμένουν. Επίσης αποκλείεται κάποια από αυτές να είναι τόσο μηδαμινή ή εύκολη που να απαιτείς να γίνει από μόνη της. Πρέπει να καταβάλλεις προσπάθεια για να φέρεις εις πέρας κάτι. Η αρχή των πάντων είναι να θέσεις στόχους, να κάνεις focus σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και έπειτα να καταπιάνεσαι με καθεμία χωριστά και να τις ολοκληρώνεις. Μόνο έτσι θα νιώσεις περήφανη για τον εαυτό σου κι ότι επιτέλους η ζωή σου αλλάζει προς το καλύτερο.

#6 Μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι έχεις γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν

Ένας αγαπημένος μου με ρώτησε κάποτε αν είναι πιο όμορφο να αγαπάς ή να αγαπιέσαι. Πιο όμορφο και μακράν δυσκολότερο είναι να αγαπιέσαι. Γι’ αυτό και πρέπει να εκτιμάς απεριόριστα το γεγονός ότι γύρω σου περιστρέφονται άτομα που σε αγαπούν ανιδιοτελώς και χωρίς όρια. Μιλάω για τους γονείς σου, τους φίλους σου και τον άνθρωπό σου. Ποτέ μη θεωρείς δεδομένη την αγάπη αυτών των ανθρώπων γιατί αν το κάνεις, θα τη χάσεις. Να την εκτιμάς και να την σκέφτεσαι καθημερινά και να φροντίζεις να την προσφέρεις πίσω στο μέγιστο βαθμό.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET