fbpx

Τι να κάνεις αν σπάσει το προφυλακτικό πάνω στο σεξ (πέρα από το να πανικοβληθείς)!


Μία από τις χειρότερες στιγμές που μπορεί να σου συμβεί πάνω στο σεξ (αν όχι η χειρότερη), είναι να σπάσει το προφυλακτικό.

Υποτίθεται ότι αγοράζεις και φοράς αυτά τα πράγματα επειδή σου εγγυώνται προστασία τόσο από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όσο και από τα ΣΜΝ. Κοίτα να δεις όμως, που όσο ασφαλή κι αν θεωρούνται τα προφυλακτικά, θες από βιασύνη, θες από απροσεξία, θες από γκαντεμιά, δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν πάντα 100% προστασία.

Αντί να πανικοβληθείς και να χάνεις το χρόνο σου ενώ αναρωτιέσαι γιατί συνέβη αυτό σε εσένα, απλά αποδέξου το σαν γεγονός και δράσε άμεσα και κυρίως, ψύχραιμα. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν τρέχει κάτι. Σε πολλούς έχει συμβεί στο παρελθόν και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Επιπλέον, όπως κάθε απρόοπτο, έτσι κι αυτό αντιμετωπίζεται.

Πώς; Ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω 5 βήματα αμέσως μόλις συνειδητοποιήσεις ότι συνέβη το «ατύχημα»…

1 | Στο μπάνιο ολοταχώς

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να τρέξεις στο μπάνιο, ώστε πρώτα να ουρήσεις και έπειτα να κάνεις ένα πολύ καλό ντους ρίχνοντας άφθονο νερό πάνω σου και ειδικά στην επίμαχη περιοχή, καθαρίζοντας προσεκτικά τον κόλπο σου. Με την πίεση του νερού είναι πολύ πιθανό να καταφέρεις να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα σπέρματος και να αποφύγεις τελικά το ανεπιθύμητο. Μην το λυπηθείς το νερό. Κάτσε και μισή ώρα μέσα στην μπανιέρα, αν χρειαστεί.

2 | Έλεγξε σε ποια μέρα του κύκλου σου βρίσκεσαι

Το συγκεκριμένο βήμα έχει τεράστια σημασία. Δεν είναι το ίδιο να βρίσκεσαι μία μέρα αφού τελείωσε η περίοδός σου με το να έχεις ωορρηξία. Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να ανησυχήσεις πολύ περισσότερο από ότι στην πρώτη. Ελπίζω να ανήκεις στις κοπέλες που σημειώνουν τις μέρες που έχουν περίοδο, οπότε και έχουν μία σαφή εικόνα του κύκλου τους, αλλά και των γόνιμων ημερών. Αν βρίσκεσαι σε «ασφαλή» μέρα, καλύτερα να μην ρισκάρεις με χάπι της επόμενης ημέρας. Δεν εγκυμονεί τόσο εύκολα ο κόσμος.

3 | Πάρε το χάπι της επόμενης ημέρας αν είσαι στις γόνιμες μέρες σου

Ασυζητητί. Δεν υπάρχει και κάτι άλλο που να μπορείς να κάνεις σ’ αυτήν την περίπτωση. Είναι ένα χάπι βαρύ και επικίνδυνο γενικά, μιας και σε κάθε γυναίκα μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές παρενέργειες και καλό θα ήταν να μην το πάρεις πολλές φορές στη ζωή σου, αλλά αυτή τη φορά αξίζει, αν δε θες να γίνεις μανούλα. Είναι απόλυτα αποτελεσματικό και μπορεί να δράσει έως και 72 ώρες μετά. Καλό είναι ωστόσο να το πάρεις ακριβώς μετά το ατύχημα.

4 | Επισκέψου το/τη γυναικολόγο σου και μίλησε για το γεγονός

Αφού η κατάσταση δεν είναι πλέον στα χέρια σου, δε μένει κάτι άλλο παρά να επισκεφτείς το/τη γυναικολόγο σου, να μοιραστείς μαζί του/της αυτό που σου συνέβη και να πάρεις τις απαραίτητες συμβουλές. Θα σου πει αν έκανες όλα όσα πρέπει, αν έπραξες σωστά και τι να προσέξεις από εδώ και πέρα. Θα σου μιλήσει για τις τυχόν παρενέργειες του χαπιού, για το πότε να περιμένεις την επόμενη περίοδό σου και φυσικά επιβάλλεται να εξετάσει τον κόλπο σου μη τυχόν και έχει μείνει μέσα κάποιο κομμάτι από το προφυλακτικό, πράγμα που απεύχομαι κιόλας.

5 | Από εδώ και στο εξής, προσοχή στην ποιότητα του προφυλακτικού

Δεν έχω να χωρίσω κάτι με τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ, αλλά το ιδανικό θα ήταν να αγοράζεις εσύ ή ο σύντροφός σου τα προφυλακτικά από το φαρμακείο. Τα προφυλακτικά που θα βρεις στο περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ είναι εκτεθειμένα σε άσχημες συνθήκες (βλ. ζέστη, αχρησία), επομένως είναι λογικό η ποιότητά τους να αλλοιώνεται. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το φαρμακείο που είναι το πλέον κατάλληλο μέρος να προμηθεύεσαι κάθε λογής ιατρικά προϊόντα.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET