fbpx

Η Ευρώπη μίλησε κι έβγαλε τη Θεσσαλονίκη καλύτερο προορισμό Erasmus+ για το 2022! 


cover photo: flickr/Nico Trinkhaus

Τελικά κάτι ξέρουμε που βάζουμε τη Θεσσαλονίκη πρώτη επιλογή στα μηχανογραφικά! Σαν τη φοιτητική ζωή στην συμπρωτεύουσα δεν έχει και πλέον επιβεβαιώνεται κι επίσημα.

Η πόλη της βόρειας Ελλάδας έχει καταφέρει να κλέψει την καρδιά όχι μόνο των ντόπιων φοιτητών, αλλά κι εκείνων που προέρχονται από το εξωτερικό, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του καλύτερου φοιτητικού προορισμού Erasmus+ για το 2022. Λογικά η ξέφρενη χάρη της έφτασε στα αυτιά της υπόλοιπης Ευρώπης, αφού ακόμα και κατά την περίοδο του κορωνοϊού αδυνατούσε να πει όχι στα φοιτητικά πάρτι και τις μαζώξεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη skg urban (@skg_urban)

Και όντως, η διασκέδαση που υπόσχεται η πόλη καλύπτει όλες τις ανάγκες που έχει ένας φοιτητής από αυτά τα χρόνια της ζωής του, ωστόσο η παρούσα φάση που περνάει το ΑΠΘ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αναρωτιόμαστε δηλαδή πώς θα αντιδρούσαν οι φοιτητές του εξωτερικού αν έρχονταν αντιμέτωποι με τις πρόσφατες εικόνες στο Βιολογικό. Είναι κι αυτή μια εμπειρία θα πείτε… 

Όπως και να ‘χει, η βράβευση έγινε και τα αποτελέσματα ήταν υπέρ μας. Αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Erasmus Generation Meeting του ESN, στο Πόρτο, στις 7 με 11 Απριλίου, με την παρουσία περισσότερων από 800 φοιτητών/τριών, φορέων, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους θεσμούς.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την προσθήκη «συμβουλών» (tips) για την κάθε πόλη-προορισμό φοιτητών Erasmus+, ώστε δυνητικά εισερχόμενοι φοιτητές να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω της εφαρμογής και η μετακίνησή τους να γίνεται πιο εύκολη. Η Θεσσαλονίκη λοιπόν συγκέντρωσε πάνω από 400 συμβουλές, περισσότερες από κάθε άλλη πόλη, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί από το ESN International διαφημιστική καμπάνια, για τη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης ως φοιτητικό προορισμό!

Ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε για το γεγονός πως:

Η αναγνωρισιμότητα της πόλης σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να επιφέρει αύξηση της διεθνούς κινητικότητας φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των τριών συλλόγων του ESN στη Θεσσαλονίκη από την άλλη, αναφέρουν:

«Είμαστε ευγνώμονες για αυτό το βραβείο, πρώτα απ’ όλα επειδή απονέμεται για πρώτη φορά. Το Erasmus στη Θεσσαλονίκη για εμάς στηρίζεται κυρίως στη διάδοση των αξιών που διέπουν την ελληνική κουλτούρα, όπως είναι η φιλοξενία. Η επιτυχία μας οφείλεται στην αγαστή συνεργασία των τριών συλλόγων ESN, που λειτουργώντας σαν μία οικογένεια επιτυγχάνουμε τη δημιουργία μιας δεμένης και δυναμικής διεθνούς κοινότητας στην πόλη.»

Τι είναι το ESN

Το ESN (Erasmus Student Network) είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη, η οποία ιδρύθηκε το 1989. Σε αυτή συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 φοιτητές/τριες, σε 554 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 43 χώρες της Ευρώπης, έχοντας στόχο την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 19 τοπικοί σύλλογοι στα ΑΕΙ της χώρας.

Το δίκτυο φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης αποτελείται από τους τρεις συλλόγους ESN AUTH, ESN IHU και ESN UOM Thessaloniki. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET