ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τελευταία τερμάτισε η Ελλάδα στην ΕΕ στις προσλήψεις πτυχιούχων, πέφτουμε από τα σύννεφα!

Έκθεση της Κομισιόν για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση το 2018, τοποθέτησε την Ελλάδα στην τελευταία θέση της λίστας που αφορά την απορρόφηση των νέων στην αγορά εργασίας, από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέφτουμε απ’τα σύννεφα. Αντίθετα, οι φοιτητές στην Μάλτα βιώνουν άλλες επαγγελματικές εμπειρίες, καθώς απολαμβάνουν τα προνόμια μεγαλύτερης ζήτησης. Σύμφωνα λοιπόν […]

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2019

Έκθεση της Κομισιόν για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση το 2018, τοποθέτησε την Ελλάδα στην τελευταία θέση της λίστας που αφορά την απορρόφηση των νέων στην αγορά εργασίας, από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέφτουμε απ’τα σύννεφα.

Αντίθετα, οι φοιτητές στην Μάλτα βιώνουν άλλες επαγγελματικές εμπειρίες, καθώς απολαμβάνουν τα προνόμια μεγαλύτερης ζήτησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση, η χώρα μας όχι μόνο είναι τελευταία στην κατάταξη με θέμα τις προσλήψεις, αλλά είναι και με διαφορά από τα υπόλοιπα 28 κράτη. Παγκόσμια πρωτιά!

Πιο συγκεκριμένα, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα το 80,2% των νέων πτυχιούχων βρίσκουν εργασία (στοιχεία 2017), αλλά στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό κατακρημνίζεται στο 52%, φέρνοντας τη χώρα μας στη χαμηλότερη θέση, πίσω από την Ιταλία (55,2%), την Κροατία (65,9%), την Κύπρο (71,5%) και την Ισπανία (71,9%).

Στην κορυφή της λίστας για την απορρόφηση εργαζομένων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκεται η Μάλτα με 94,9% και ακολουθεί η Γερμανία με 90,9%, και η Ολλανδία με 90,4%.

 

Εν τω μεταξύ παρά τον χαμούλη από το ψηφισμένο Brexit και η Βρετανία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο, με 86,6%. Η ΕΕ πάντως επιδιώκει, μέχρι το 2020, να ανεβάσει το μέσο ποσοστό στο 82%.

Ο Τζόσεφ Σκοτ, εκπρόσωπος μιας ομάδας ειδικών της εκπαίδευσης που ανέλυσε τα δεδομένα, σχολιάζει ότι η Ευρώπη δεν απέχει πολύ από το επιτύχει τον επιθυμητό στόχο.

«Ελπίζουμε οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστό, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κροατία να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους απόφοιτούς τους. Εξάλλου, η επένδυση στην εκπαίδευση εντός Ευρώπης, θα μας ωφελήσει όλους.

Αν οι απόφοιτοι μας μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους, θα δημιουργηθεί μία βιώσιμη δύναμη εργασίας, πτυχιούχων με αυτοπεποίθηση που θα είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν οτιδήποτε».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET