fbpx

Τελευταία ημέρα για τις Πανελλήνιες 2019 – Στη Βιολογία εξετάζονται οι μαθητές


Πέμπτη και τελευταία ημέρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 η σημερινή, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Βιολογίας. Μάλιστα, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί σε Φυσική και Χημεία με τα πολύ απαιτητικά θέματα που είχαμε στα δύο αυτά μαθήματα, η σημερινή επίδοση των μαθητών ενδέχεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί απρόοπτα, με τους μαθητές να έχουν εισέλθει κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και τη διαδικασία των εξετάσεων να διεξάγεται ομαλά.

Το Neopolis.gr θα βρίσκεται δίπλα σας όπως κάθε χρόνο, μεταφέροντας τον παλμό από τα σχολεία και τις τάξεις των μαθητών, καθώς επίσης και τα θέματα με τις απαντήσεις τους, σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Μετά το τέλος της σημερινής εξέτασης, σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα για τους μαθητές που επιθυμούν να «ανοίξουν» περισσότερες επιλογές στο μηχανογραφικό τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών σε ολόκληρη τη χώρα, ούτως ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία  συμπλήρωσης κι αποστολής των μηχανογραφικών δελτίων 2019. Περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, συνεπώς μείνετε συντονισμένοι στο Neopolis.gr.


Δείτε τα Θέματα και τις Προτεινόμενες Απαντήσεις στη Βιολογία

Δείτε τον πρώτο σχολιασμό των σημερινών θεμάτων

(Τα θέματα αναμένεται να δημοσιευτούν λίγο μετά τις 10:00, ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα και προτεινόμενες απαντήσεις – Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα)


Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2019 πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Το δελτίο του εξεταζόμενου
  • Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα
  • Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
  • Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Πανελλήνιες 2019:


Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τις Βάσεις 2019;

Σε πρώτη φάση, πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, εξαρτώνται από τρεις βασικούς παράγοντες. Αυτοί δεν είναι άλλοι, από τον αριθμό των εισακτέων, τη δυσκολία των θεμάτων και τέλος, τις επιλογές των μαθητών στα μηχανογραφικά τους δελτία.

Από τους παραπάνω παράγοντες, ο μοναδικός που είναι απόλυτα γνωστός σήμερα είναι ο αριθμός των εισακτέων, ο οποίος θα είναι αυξημένος για το 2019. Αν δηλαδή, οι βάσεις εξαρτώνταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν τον παράγοντα, θα παρατηρούσαμε αύξησή τους, από τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση είναι περισσότεροι σε σχέση με πέρσι.

Με βάση τα παραπάνω, μια πρόβλεψη για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2019, εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο. Ωστόσο, με βάση εμπειρικά συμπεράσματα εκπαιδευτικών που ασχολούνται πολλά χρόνια με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, διαφαίνεται πτώση των βάσεων στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Μάλιστα, στις σχολές που δε βρίσκονται στη λεγόμενη «πρώτη γραμμή» των προτιμήσεων, η πτώση αυτή μπορεί να είναι αρκετά σημαντική.

Στον αντίποδα, στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, η κίνηση των βάσεων αναμένεται να είναι σταθερή, ενώ θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου θα παρατηρηθεί και μια μικρή αύξηση αυτών.

Βέβαια, οι επιλογές των μαθητών κατά τη φάση της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, πρέπει να εξαρτηθούν σε πρώτο επίπεδο από τις προσωπικές τους επιθυμίες και στόχους και σε δεύτερο επίπεδο, από τη βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει. Σε καμία περίπτωση δηλαδή, δε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι όποιες εκτιμήσεις θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα, είτε στο διαδίκτυο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ.

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τις βαθμολογίες των μαθημάτων που έχουν ήδη εξεταστεί, οι βαθμολογητές κάνουν λόγο για μέτριες επιδόσεις σε όλα σχεδόν τα μαθήματα. Στην Έκθεση έχουν παρατηρηθεί βαθμολογίες από πολύ κακές έως άριστες, ενώ στα Μαθηματικά είναι ελάχιστοι οι μαθητές που θα «πιάσουν» το άριστα.

Οι μαθηματικοί άλλωστε, κάνουν λόγο για θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, στα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αρκετοί μαθητές, πιάνοντας τουλάχιστον τη βάση. Σε αυτό σημείο, να υπενθυμίσουμε πως τα γραπτά των Μαθηματικών κάτω από τη βάση πέρσι, είχαν ξεπεράσει το 80%.

Από την άλλη, στα Αρχαία οι φιλόλογοι είναι αρκετά πιο αισιόδοξοι, με τα θέματα να χαρακτηρίζονται κατανοητά και σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα.

Η Φυσική είναι το μάθημα όπου έχουν παρατηρηθεί οι χαμηλότερες βαθμολογίες μέχρι στιγμής και η οποία αναμένεται να παρασύρει σε πτώση των βάσεων στο 2ο επιστημονικό πεδίο.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET