ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Ταξίδι με πλοίο: Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά σας

Τα ταξίδια με παιδιά, ειδικά σε μικρότερη ηλικία, αγχώνουν όλους τους γονείς. Οι λόγοι είναι πολλοί. Η διάθεση ενός μικρού παιδιού είναι αρκετά συχνά απρόβλεπτη και λόγω της δυσκολίας τους να καταλάβουν πώς να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν πολλές φορές έχουν ξεσπάσματα που σίγουρα δεν είναι ευχάριστα. 

Neopolis Team

31 Αυγούστου, 2022

Το να γνωρίζετε πώς να απασχολήσετε και να διασκεδάζετε το μικρό σας βοηθά να κάνετε κάθε δραστηριότητα λιγότερο αγχωτική και φυσικά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι με πλοίο! Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μετατρέψετε την αρχή των διακοπών σας από μια όμορφη μέρα που ταξιδεύετε με πλοίο σε ένα αγχωτικό γεγονός!

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε συμβουλές για να απασχολήσετε ένα μικρό παιδί σε ένα ταξίδι με καράβι:

1. Κάντε να νιώσει άνετα

Τα παιδιά αντιδρούν διαφορετικά αν συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε διαφορετικό περιβάλλον, κυρίως εάν έχουν συνηθίσει να μένουν σε εσωτερικούς χώρους. Κάποια μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικά. Άλλα παιδιά μπορεί να αρνηθούν να φάνε οτιδήποτε ή να αρχίσουν να χτυπούν τα αδέρφια τους. Για να αποφύγετε τέτοια ξεσπάσματα προσπαθήστε να κάνετε το παιδί σας να νιώσει οικεία από την πρώτη στιγμή μέσα στο πλοίο φέρνοντας μαζί κάποια αγαπημένα παιχνίδια, το αγαπημένο τους σνακ ή μια ταινία στο τάμπλετ που τους αρέσει. Φροντίστε φυσικά να έχετε κατεβάσει τα αγαπημένα τους βίντεο και ταινίες έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα σε περίπτωση απουσίας σύνδεσης στο ίντερνετ. Πολλές πλατφόρμες όπως το Netflix και το Youtube δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Δείτε εδώ πώς να το κάνετε.

2. Αφήστε τα να απολαύσουν κάποια ελευθερία

Εάν ταξιδεύετε με γκρουπ και υπάρχουν άλλα παιδιά τριγύρω, αφήστε τα να παίξουν μαζί τους, αρκεί να τα παρακολουθείτε για λόγους ασφαλείας. Για παράδειγμα, δε θα πρέπει να απομακρύνονται από εσάς και να προσπαθήσουν να βγουν ασυνόδευτα στο κατάστρωμα. Προβλέψτε και οργανώστε εκ των προτέρων κάποιες δραστηριότητες για παιδιά αθήνα ή ομαδικά παιχνίδια. Για παράδειγμα αν στα παιδιά σας αρέσει να ζωγραφίζουν κουβαλίστε μερικές έξτρα φωτοτυπίες και ξυλομπογιές προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν και με τους καινούριους τους φίλους. 

3. Εισαγάγετε διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες

Τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ποτέ δεν βαριούνται ή κουράζονται, εκτός κι αν χάσει το ενδιαφέρον του το άτομο με το οποίο παίζουν. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το μικρό σας ενώ κάνετε κρουαζιέρα όπως να φτιάξουν νερόφουσκες και να τις παρακολουθήσουν καθώς τις παίρνει ο αέρας, να παραστήσουν τον καπετάνιο, να φτιάξουν χάρτινα καραβάκια κ.α. Αν μάλιστα πρόκειται για το ταξίδι της επιστροφής μπορείτε να φτιάξετε παρέα χειροποίητα σουβενίρ για τους παππούδες και τους φίλους τους με πράγματα που μαζέψατε από τις διακοπές σας όπως κοχύλια κ.α 

4. Προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ

Μπορείτε να προσλάβετε ένα άτομο που θα διασκεδάζει το παιδί σας καθ’ όλη τη διάρκεια, ειδικά όταν είστε απασχολημένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα απολαύσετε τις διακοπές σας στην κρουαζιέρα και θα διασκεδάσετε ταυτόχρονα το νήπιό σας! Κάποιες εταιρείες ταξιδίων μάλιστα προσφέρουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μέσα στο ταξιδιωτικό πακέτο. 

Με τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να δημιουργήστε όμορφες και αξέχαστες στιγμές με το μικρό σας ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με πλοίο!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET