ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τσουρουφλίστηκες από τον ήλιο; | 7 πράγματα που θα «νιώσει» για τα καλά, το …πονεμένο σου κορμί!

Σκάει ο τζίτζικας κι εμείς σαν άνθρωποι, μαζεύουμε την προίκα μας το ΣΚ και πάμε για μπανάκι. Φτάνουμε λοιπόν στην παραλία, πετάμε τα πράγματά μας σε μια ξαπλώστρα και κατευθείαν βουτάμε στη θάλασσα. Πλάτσα πλούτσα, πλάτσα πλούτσα, κάνουμε το ελεύθερό μας κι απολαμβάνουμε τη δροσιά της θάλασσας. Έλα όμω,ς που κάτι έχουμε ξεχάσει… Τι είναι […]

Default avatar

Guest Author

10 Ιουλίου, 2017

Σκάει ο τζίτζικας κι εμείς σαν άνθρωποι, μαζεύουμε την προίκα μας το ΣΚ και πάμε για μπανάκι. Φτάνουμε λοιπόν στην παραλία, πετάμε τα πράγματά μας σε μια ξαπλώστρα και κατευθείαν βουτάμε στη θάλασσα. Πλάτσα πλούτσα, πλάτσα πλούτσα, κάνουμε το ελεύθερό μας κι απολαμβάνουμε τη δροσιά της θάλασσας.

Έλα όμω,ς που κάτι έχουμε ξεχάσει… Τι είναι αυτό; Μα φυσικά, το αντηλιακό! Και τι συμβαίνει σ’ αυτήν την περίπτωση; Κάθε λεπτό που περνάει, έχει σαν αποτέλεσμα να προσομοιάζουμε ολοένα και περισσότερο στον κώλο της μαϊμούς (με το συμπάθιο)… Κι αυτό τι έχει σαν αποτέλεσμα; Να παραμένουμε κρεβατωμένοι για τις επόμενες δυο – τρεις μέρες, πασαλειμένοι με γιαούρτια, ενώ μπλούζα δεν μπορούμε να φορέσουμε για μια βδομαδούλα γεμάτη. Γενικότερα, οι μαλακίες πληρώνονται!

Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι τις παρακάτω καταστάσεις θα τις καταλάβουν όλοι όσοι είναι στο κρεβάτι του πόνου, με καμμένη τη γούνα τους (στην κυριολεξία):

#1 Δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις καεί, μέχρι να φτάσεις σπίτι

Το κάψιμο είναι πάρα πολύ ύπουλο… Καθόλη τη διάρκεια που βρίσκεσαι στην παραλία, δεν αισθάνεσαι κάποιο ιδιαίτερο πόνο για αυτό και εσύ αγέρωχος συνεχίζεις την ηλιοθεραπεία σου. Η πλήρης όμως αποκάλυψη γίνεται όταν γυρνάς σπίτι, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και βλέπεις ότι είσαι σαν το πατζάρη… Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με την κατάντια σου.

#2 Το ντους μετατρέπεται στο χειρότερο βασανιστήριο της ημέρας

Με όσο κρύο νερό και αν κάνεις μπάνιο, ο πόνος είναι αβάσταχτος. Βασικά δεν μπορείς ούτε καν να τρίψεις ελάχιστα εκείνη την περιοχή, για να βγάλεις το αλάτι… Έτσι, μην έχοντας άλλες δυνάμεις κάθεσαι υπομονετικά κάτω από την ντουζέρια με την ελπίδα ότι θα ξεβρωμίσεις.

#3 Ψάχνεις για προσφορές σε γιαούρτια στα σούπερ μάρκετ

Ανοίγεις έντρομος το ψυγείο με την ελπίδα ότι θα βρεις κάποιο γιαούρτι… Αν είσαι από τους τυχερούς, τότε το παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη και αρχίζεις να το πασαλείβεις στις καμμένες περιοχές. Η ανακούφιση που αισθάνεσαι είναι απλά απερίγραπτη. Βέβαια μετά κάθεσαι αρκετές ώρες ξαπλωμένος μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Στην τελική όμως έχεις κάποια άλλη επιλογή;

#4 Ξεχνάς τι σημαίνει ύπνος

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία είσαι ένα κουρέλι, οπότε ζητάς απεγνωσμένα για λίγο ύπνο. Όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο το είχες στο μυαλό. Προκειμένου να μην πονάς, θα πρέπει να μείνεις στην ίδια θέση καθόλη τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό όμως είναι κάπως απίθανο, οπότε κάποια στιγμή ξεχνιέσαι, κάνεις την κίνηση να αλλάξεις θέση και εκεί είναι που ξεκινάει όλο το πανηγύρι. Ξυπνάς ακαριαία, λόγω του τεράστιου πόνου που αισθάνεσαι… Για αυτό και μετά από λίγο παρατάς το εγχείρημα του ύπνου, για κάτι που θα περιλαμβάνει λιγότερο πόνο!

#5 Μένεις γυμνός για …όσο χρειαστεί

Από τη στιγμή που γυρνάς σπίτι και βλέπεις πόσο καμμένος είσαι, παίρνεις απόφαση ότι δεν θα βάλεις ρούχα μέχρι το κάψιμο να καταλαγιάσει. Αυτό είναι και το φυσιολογικό αφού ο πόνος θα είναι τεράστιος, ότι θα επιχειρήσεις να βάλεις κάποια μπλούζα ή παντελόνι… Επιπλέον, όντας γυμνός θα απολαμβάνεις ακόμα καλύτερα τη δροσιά του κλιματιστικού!

#6 Αλλάζεις δέρμα σαν τα φίδια

Αφού λοιπόν έχεις συνέλθει λίγο και ο πόνος έχει υποχωρήσει αρκετά, συνηδειτοποιείς ότι ήρθε η στιγμή που θα αρχίζεις να ξεφλουδίζεις. Έτσι κατά τόπους αρχίζει το δέρμα σου να αποχωρεί, με συνέπεια να δημιουργούνται διάφορες διχρωμίες στο σώμα σου. Τις περισσότερες φορές φαίνεται λες και δεν έχεις κάνει μπάνιο για χρόνια ολόκληρα. Όμως ο πόνος έχει φύγει, οπότε χαλάλι!

#7 ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ότι θα βάζεις ΠΑΝΤΑ αντηλιακό

Αφού έπαθες, πλέον έμαθες! Έτσι πριν καν βγεις από το σπίτι για να πας στην παραλία, λούζεσαι στο αντηλιακό για να αποφύγεις τα χειρότερα. Έτσι εμ απολαμβάνεις το ήλιο και τη θάλασσα, εμ δεν παθαίνεις και το παραμικρό. Έχεις πρόγραμμα μωρέ!

Πάντως θέλει ιδιαίτερη προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας κι ο ήλιος είναι πραγματικά επικίνδυνος. Πάντα και παντού αντηλιακό!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET