Αυτά είναι τα χειρότερα passwords του προηγούμενου έτους και οι hackers τα «σπάνε» για πλάκα!


Όλοι ξέρουμε εκείνον τον τύπο που επιλέγει να βάλει τον χειρότερο κωδικό σε ολόκληρη την ιστορία, στους λογαριασμούς του στα social media. Για παράδειγμα, υπάρχει το λεγόμενο ‘0123456’ –το 0 για να τους μπερδεύει– και το άλλο το έπος ‘kostasolympiakos’. Ελάτε παιδιά, δε χρειάζεται κάποιος να είναι χάκερ για να μπει στο προφίλ σας. Λίγη σοβαρότητα…

Εκεί έξω υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα ανθρώπων που χρησιμοποιούν κωδικούς γελοίους για τους χάκερς, και παρά τα όσα συμβαίνουν εξακολουθούν να παίζουν με τη ‘τύχη’ τους.

Έτσι το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια πραγματοποίησε μια μελέτη σε συνεργασία με εταιρεία ασφαλείας, και αποκάλυψε τους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης που οι χρήστες τίμησαν το 2017. Τουλάχιστον, έστω και αργά να τους αλλάξουν.

Πηγή έμπνευσης τους είναι οτιδήποτε τους αρέσει, όπως το Champions League, τα διάσημα brands, τις ταινίες που κολλήσανε, τη μουσική που ακούνε και… τα συναισθήματα, τα οποία ανάλογα με τη φάση τους αλλάζουν.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς κωδικοί είναι«Liverpool», «myspace», «superman», «iloveyou». 

Υψηλή θέση στη λίστα σημείωσε φυ-σι-κά το ‘123456’ και το ‘qwerty’. Αλίμονο!

«Είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να απομνημονεύσει μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους 150+ λογαριασμούς που έχει το μέσο άτομο», λέει ο Δρ. Γκανγκ Γουάνγκ.

«Αναπόφευκτα οι άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν ή τροποποιούν ελαφρώς τους κωδικούς, που είναι κάτι επικίνδυνο. Αυτός ο κίνδυνος έχει ενισχυθεί από τις παραβιάσεις δεδομένων που έδωσαν στους χάκερς αποτελεσματικότερα εργαλεία για να χακάρουν τους κωδικούς», καταλήγει.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET