10 χαρακτηριστικά που διαθέτεις και μαρτυρούν ότι θα πετύχεις στο μέλλον!


Η επιτυχία είναι ξεκάθαρα μία προσωπική υπόθεση του καθενός. Το πόσο πετυχημένος ή όχι είναι ένας άνθρωπος στη ζωή του, εξαρτάται μεν από το πώς τον βλέπουν οι γύρω του, κυρίως όμως δε, εξαρτάται από τον ίδιο του τον εαυτό.

Βλέπετε, δε συνδέεται απαραίτητα πάντα με το υψηλό IQ, το ταλέντο ή τα χρήματα. Τη μεγαλύτερη σημασία έχουν οι επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του, σε τι λέει «ναι» ή «όχι» και το πόσο πρόθυμος και ικανός είναι να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά του.

Ενώ λοιπόν, ο καθένας καθορίζει μόνος την πορεία του προς την επιτυχία, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μαρτυρούν ότι ένας άνθρωπος πρόκειται να γίνει... αυτός που ονειρεύεται στη ζωή του!

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα στοιχεία που διαθέτεις ως προσωπικότητα και μαρτυρούν ότι θα γίνεις πραγματικά πετυχημένος στη ζωή σου:

1. Ξέρεις τι πάει στραβά με τη ζωή σου

Έχεις αυτογνωσία και είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις και τα καλά αλλά πολύ περισσότερο τα κακά στοιχεία του εαυτού σου. Δεν έχεις εγωισμό σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις σου. Αν πάρεις μία λάθος απόφαση, θα το παραδεχτείς και θα τη διορθώσεις ώστε να πας παρακάτω. Δεν κλείνεις τα μάτια σου στα προβλήματά σου.

2. Ξέρεις πολύ καλά τι θες

Έχεις στόχους και πλήρη συναίσθηση του τι ζητάς από τη ζωή σου. Είσαι συνειδητοποιημένο άτομο και καταλαβαίνεις ότι μόνο με αυτοπεποίθηση και προσήλωση θα είσαι σε θέση να έχεις μία ανοδική πορεία και να επιτύχεις τα θέλω και τις επιθυμίες σου.

3. Κάνεις καθημερινά ένα βήμα μπροστά

Τίποτα από όσα κάνεις, δεν είναι τυχαίο. Έχεις πλήρη επίγνωση των κινήσεών σου και οι τελευταίες είναι τέτοιες ώστε να σε φέρνουν καθημερινά όλο και πιο κοντά στους στόχους σου. Δεν βιάζεσαι και ξέρεις ότι με το να παίρνεις το χρόνο σου, βεβαιώνεις ότι δεν θα πάρεις λανθασμένες αποφάσεις και θα κάνεις μόνο το σωστό.

4. Είσαι μετριόφρων με τα επιτεύγματά σου

Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι ευτυχισμένοι και πραγματικά επιτυχημένοι σε ό,τι καταπιάνονται, είναι απίστευτα ντροπαλοί και μετριόφρωνες και δεν καυχιούνται για τη δουλειά τους. Γνωρίζουν πως με το να έχουν το βλέμμα χαμηλά, θα μπορούν να ακολουθούν την πορεία τους ανενόχλητοι, δίχως να μπαίνουν στο στόχαστρο κανενός.

5. Είσαι άτομο με αρκετές ευαισθησίες

Ανησυχείς, αγχώνεσαι, στενοχωριέσαι και πολλές φορές νιώθεις ότι δεν προσπαθείς αρκετά ακόμη κι αν δίνεις όλο σου το είναι. Έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και προσπαθείς διαρκώς για το καλύτερο. Είναι άνθρωπος με πολλά συναισθήματα και με έντονες ευαισθησίες σε όλα τα ζητήματα.

6. Προτίθεσαι να θυσιαστείς για τους άλλους

Είσαι μεν ένα ιδιαίτερα σκληρό άτομο αλλά όχι και αναίσθητος/η. Είσαι δίπλα σε οποιονδήποτε σε έχει ανάγκη και είσαι πάντα πρόθυμος να προσφέρεις τη βοήθεια και στήριξή σου ασυζητητί. Αυτό είναι ένα σπάνιο χαρακτηριστικό και δηλώνει μάλιστα και το ποιόν του καθενός.

7. Παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά

Όχι με την κακή έννοια, αλλά από την άποψη ότι έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου και δεν θα αφήσεις ποτέ κάποιον να σε υποτιμήσει ή να σε κάνει να νιώσεις μειονεκτικά. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς άλλο που να σε γνωρίζει καλύτερα, από τον ίδιο σου τον εαυτό.

8. Χαίρεις εκτίμησης από τον περίγυρό σου

Αυτό κι αν είναι σημαντικό. Το πόσο καλός είναι κανείς στη δουλειά του, φαίνεται από το πόσο τον εκτιμούν και τον σέβονται οι δίπλα του αλλά και από το πόσο το παραδέχονται και το αναγνωρίζουν. Οι άνθρωποι είμαστε δύσκολα και αιμοβόρα όντα και δύσκολα λέμε καλή κουβέντα ο ένας για τον άλλο. Αν λοιπόν, χαίρεις συμπάθειας και εκτίμησης από όλους, είναι ένα σημάδι ότι θα είσαι επιτυχημένος στο μέλλον.

9. Δεν πιστεύεις σε αυτό που λέμε «δουλειά των ονείρων»

Ξέρεις πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δύσκολα το πετυχαίνει κανείς. Έχεις δεχτεί ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και για να φτάσεις στο σημείο που θες θα περάσεις αμέτρητες δυσκολίες και θα φας πολλά σκατά. Μαθαίνεις λοιπό να ελίσσεσαι και να ακολουθείς κάθε πιθανή καριέρα μέχρι να φτάσεις εκεί που πραγματικά θες.

10. Έχεις μία (τουλάχιστον) ικανότητα που σε ξεχωρίζει από τους άλλους

Εδώ που τα λέμε όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε μία συγκεκριμένη ικανότητα που μας ξεχωρίζει από τους άλλους, ένα αντικείμενο στο οποίο είμαστε πολύ καλοί. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το πόσο εκμεταλλεύεται ο καθένας τα προσόντα του και τα χρησιμοποιεί για να ανελιχθεί. Εσύ έχεις εκμεταλλευτεί την ικανότητά σου στο έπακρο και αυτό θα σε οδηγήσει στην κορυφή.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Θεώνη Σταματοπούλου