ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά είναι τα tips που θα κάνουν το διάβασμά σου πιο αποδοτικό!

Γράφει η Μαρία Καραβαγγέλη Οι διακοπές του Πάσχα, δεν είναι μόνο για ξεκούραση. Βασικά, μη κοροϊδευόμαστε, δεν κουραστήκαμε και με τίποτα το προηγούμενο δίμηνο, για να πούμε πως απαιτείται χαλάρωση. Και μιας και το φετινό Πάσχα πέφτει αρκετά αργά, με την εξεταστική (αλλά και τις Πανελλήνιες) να ακολουθούν αμέσως μετά, η ιδέα της μελέτης και […]

Default avatar

Guest Author

24 Απριλίου, 2016

Γράφει η Μαρία Καραβαγγέλη

Οι διακοπές του Πάσχα, δεν είναι μόνο για ξεκούραση. Βασικά, μη κοροϊδευόμαστε, δεν κουραστήκαμε και με τίποτα το προηγούμενο δίμηνο, για να πούμε πως απαιτείται χαλάρωση. Και μιας και το φετινό Πάσχα πέφτει αρκετά αργά, με την εξεταστική (αλλά και τις Πανελλήνιες) να ακολουθούν αμέσως μετά, η ιδέα της μελέτης και του διαβάσματος, δεν είναι καθόλου άσχημη. Αρκεί βέβαια, να γίνει με τον σωστό και τον πλέον αποδοτικό τρόπο…

Συμβουλή 1η – Πίστεψε στον εαυτό σου

Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος,σε κανένα τομέα.Και αυτό ισχύει και για το διάβασμα.Μόνο με σκληρή δουλειά και συχνή εξάσκηση μπορεί κάποιος να κατακτήσει τα όνειρα και τους στόχους του. Αλλά,πάνω απ’ όλα, πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου.Αφού το κατάφερε ο καθένας,μπορείς και εσύ. Έτσι λοιπόν,αντί να απελπίζεσαι και να λες συνέχεια πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις,πιάσε δουλειά και μελέτα!

Συμβουλή 2η – Βρες την χρυσή τομή σου

Και αυτό σημαίνει να βρεις ό,τι σε βολεύει. Σου αρέσει να διαβάζεις πρωί; Διάβασε πρωί. Πιστεύεις πως η μελέτη σου γίνεται ευκολότερη την νύχτα; Τότε διάβασε την νύχτα. Γενικά,βοηθάει πολύ να διαβάζουμε όποτε και όπου μας βολεύει και θεωρούμε εμείς καλύτερα!

Συμβουλή 3η – Το παν είναι η οργάνωση

Πριν  ξεκινήσεις την μελέτη,οργάνωσε το χώρο,στον οποίο θα δουλέψεις.Καλό θα είναι, εκεί να υπάρχουν μόνο αυτά που θα χρειαστείς τις ώρες της μελέτης.Επίσης,θα βοηθούσε πολύ να οργανώνεις την ύλη σου,αυτά που έχεις να διαβάσεις,σε σχέση με το χρονικό διάστημα,που διαθέτεις.Ένα πλάνο,πάντα βοηθάει!

[scis id=”59″]

Συμβουλή 4η – Κάνε μικρά και τακτά διαλείμματα

Τα διαλείμματα είναι, αναμφισβήτητα, σημαντικά για την καλύτερη ροή του διαβάσματος. Βοηθούν αυτόν που μελετά να ξεκουράζεται κι έτσι να αφομοιώνει καλύτερα όσα διαβάζει. Όμως,πρέπει τα διαλείμματα να είναι σύντομα, έτσι ώστε η προσοχή του να μην αποσπάται από το αντικείμενο της μελέτης του. Ακόμη θα ήταν καλύτερα ο φοιτητής κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, να μένει μακριά από την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και tablets. Μπορεί να ακούσει λίγη μουσική, να φαει ένα μικρό σνακ ή ακόμη και να βγει για ένα μικρό περίπατο.

Συμβουλή 5η – Πιες αρκετό νερό

Η κατανάλωση νερού κατά την διάρκεια του διαβάσματος, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ καθώς μειώνει εν μέρει τη ζαλάδα και τον πονοκέφαλο που εμφανίζονται λόγω της μελέτης και αυξάνει την ενέργεια σου. Ο καλύτερος τρόπος να συνηθίσεις την συχνή κατανάλωση είναι να έχεις πάντα νερό μαζί σου στον χώρο μελέτης σου. Και μην ξεχνάς… ποτέ μην περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό, αφού ο οργανισμός σου μέχρι τότε έχει αφυδατωθεί!

Συμβουλή 6η – Κάνε δώρα στον εαυτό σου

Εάν στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας ο στόχος που είχες θέσει επιτεύχθηκε, αντάμειψε τον εαυτό σου με όποιον τρόπο θες. Βγες μια βόλτα με τους φίλους σου, δες την αγαπημένη σου σειρά και γενικά κάνε οτιδήποτε σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει!

Συμβουλή 7η – Και στην τελική…..μην τρελαίνεσαι

Δεν λέω σημαντικό το διάβασμα και απαραίτητο για να πάρουμε ένα ρημαδοπτυχίο ή να περάσουμε στο κ*λοπανεπιστήμιο (συμερίζομαι τα νεύρα σας….), αλλά δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε υπερβολικά, ούτε να τρελαινόμαστε. Ειδικά όταν κάτι πάει όπως δεν περιμέναμε ή θέλαμε, δεν βοηθάει καθόλου η στεναχώρια και η απελπισία. Γι’αυτό μην αγχώνεστε και όλα θα πάνε καλά πάντα με την σωστή προετοιμασία.

Ελπίζω να σας βοήθησα και να έκανα την διαδικασία της μελέτης λίγο πιο ανώδυνη για εσάς. Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου! See you next time!

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET