fbpx

Νομίζεις ότι ο πρώην σου σε παρακολουθεί; 7 σημάδια που το επιβεβαιώνουν!


Κατ’ αρχάς, αν νιώθεις ότι βιώνεις μια τέτοια κατάσταση, τότε το You στο Netflix θα μιλήσει κατευθείαν στην ψυχούλα σου. Εύχομαι βέβαια τα πράγματα να μην έχουν πάρει τόσο σοβαρές διαστάσεις…

Αν ωστόσο, δεν έχει τύχει να δεις τη σειρά, πρόκειται για έναν τύπο (τρελάκιας όσο δεν πάει), ο οποίος καψουρεύεται μία κοπέλα και αρχίζει να χώνει τη μύτη του σε κάθε πτυχή της ζωής της. Πολύ creepy παλικάρι, κανείς μας δε θα ήθελε να μπλέξει με ένα τέτοιο άτομο, έλα όμως που υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω. Οκ, σε λίγο πιο light έκδοση, αλλά υπάρχουν.

Αν πιστεύεις πως έχεις πέσει σ’ έναν εξ αυτών, τότε καλό κουράγιο. Είναι δύσκολο μετά από έναν χωρισμό να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις τον stalker πρώην σου. Όσο σε κουράζει, άλλο τόσο σε τρομάζει! Ωστόσο, για να μην βγάλουμε και τ’ όνομα στο παλικάρι χωρίς να ξέρουμε, τσέκαρε τα παρακάτω σημάδια που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρώην την έχει δει ντετέκτιβ, και κάνε την ταύτιση:

#1 Τα «μου, σου, του» πήγαιναν σύννεφο

O πρώην σου δεν έγινε στην πορεία της σχέσης σας ψυχάκι. Ήταν έτσι από την αρχή κιόλας, άλλο που ήξερε πώς να στο κρύψει. Συν του ότι δεν έδινες κι εσύ παραπάνω προσοχή σε περίεργες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, αυτή η κτητική αντωνυμία «μου» που ακολουθούσε ΠΑΝΤΑ οποιονδήποτε χαρακτηρισμό σχετικό μ’ εσένα, θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις. Δεν το έκανε τόσο για σένα, όσο για να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα σε όσους βρίσκονταν τριγύρω, ότι είσαι δική του! Αν το έβλεπε έτσι μία φορά όσο ήσασταν μαζί, τώρα θα το βλέπει 100…

#2 Μεγαλύτερη πρεμούρα είχε το κινητό σου παρά το δικό του 

Δεν υπήρχε ευκαιρία που να έβρισκε το κινητό σου διαθέσιμο και να την άφηνε χαμένη! Είτε πήγαινες στο μπάνιο, είτε μέχρι την κουζίνα, είτε οπουδήποτε χωρίς να το παίρνεις μαζί σου, ο έλεγχος έπεφτε στάνταρ. Τσέκαρε μηνύματα, πρόσωπα, social media και οτιδήποτε άλλο τον ενδιέφερε! Να ξέρεις ότι η ανάγκη να έχεις τον έλεγχο πάνω σ’ ένα άτομο δεν σταματάει από τη μία μέρα στην άλλη. Το ότι χωρίσατε δε σημαίνει τίποτα για εκείνον. Βασικά, είναι ένας λόγος παραπάνω να ξέρει με ποιον μιλάς και με ποιον βγαίνεις.

#3 Σε λίγο θα αρχίσει να μοιράζει ερωτηματολόγια στους κοινούς γνωστούς σας

Φίλοι και γνωστοί σε βρίσκουν έχοντας την ίδια απορία: γιατί τους «πεθαίνει» στις ερωτήσεις ο πρώην σου, κάθε φορά που τους πετυχαίνει. Τι κάνεις στη ζωή σου; Πώς τα πας με τη σχολή; Έχεις γνωρίσει κανέναν; Βγαίνεις συχνά; Φαίνεσαι να έχεις ξεπεράσει το χωρισμό; Όπα λίγο! Οκ, να θέλει να μάθει αν είσαι καλά, αλλά μέχρι εκεί. Περισσότερες λεπτομέρειες δε χρειάζεται να ξέρει. Αν δηλαδή μάθαινε ότι γνώρισες κάποιον και βγαίνετε, σκόπευε να κάνει κάτι γι’ αυτό;

#4 Αναπάντητες κλήσεις ΑΠΟ παντού

Το ότι έχει φτάσει στο σημείο να σε παίρνει κάθε φορά από διαφορετικό αριθμό, μόνο και μόνο για να σηκώσεις το τηλέφωνο, είναι πολύ creepy από μόνο του. Όπως σίγουρα και οι κλήσεις από απόρρητους αριθμούς δε σε κάνουν να νιώθεις πλέον πολύ άνετα! Αυτός ωστόσο είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε να επικοινωνήσει μαζί σου, για μία φορά έστω. Έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνος ο τύπος…

#5 Πέρασε να πει μια καλησπέρα

Πολύ συχνό και καθόλου αθώο φαινόμενο επίσης, είναι να τον πετυχαίνεις όλως τυχαίως φάντη μπαστούνι μπροστά σου. Ο άνθρωπος αυτός φροντίζει να μαθαίνει πού βρίσκεσαι, ώστε να ξετρυπώσει από κάπου εκεί γύρω. Τρομακτικό δε λες τίποτα. Εγώ λέω να κλείνεις τις κουρτίνες καλά τα βράδια στο δωμάτιό σου… Ή πολύ απλά να του κάνεις περιοριστικά μέτρα!

#6 Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, κάτω από το σπίτι σου θα είναι

Είναι ικανός να έρθει πρωί και να φύγει βράδυ. Όταν σου στέλνει μήνυμα ότι θα σε περιμένει από κάτω όσο χρειαστεί, κυριολεκτεί. Είναι κλασικό παράδειγμα του no-lifer, οπότε και διοχετεύει όλη του την ενέργεια στο να κάνει άνω κάτω και τη δική σου ζωή! Είναι κάτι σαν εκβιασμός: ή που θα είσαι μαζί του και θα έχεις την «ηρεμία» σου, ή που δε θα σε αφήσει σε ησυχία. Ξαναλέω λοιπόν, περιοριστικά μέτρα και τίποτα άλλο!

#7 Οι απειλές του δε θα περάσουν

Και φτάνουμε στο τελευταίο σημάδι, που φωνάζει από μακριά πως έχει να κάνεις μ’ έναν μεγάλο Μ*ΛΑΚΑ! Εάν δεν καταφέρει να σου αλλάξει γνώμη με τις διάφορες αερολογίες του, θα χρησιμοποιήσει πιο βαριά μέσα. Η απειλή ότι θα στείλει προσωπικές φωτογραφίες σας είτε σε φίλους, είτε στη δουλειά σου, είτε στην οικογένειά σου, αποτελεί έναν καλό τρόπο σύμφωνα μ’ αυτόν να σε ξαναφέρει στην αγκαλιά του! Όσο λοιπόν βαραίνουν τα μέσα που χρησιμοποιεί, άλλο τόσο πρέπει να βαρύνει κι ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσεις!

Αν λοιπόν αντιληφθείς κάτι από τα παραπάνω, μίλησε οπωσδήποτε με τους γονείς σου ακόμη και με την αστυνομία, γιατί κι ο έρωτας έχει τα όριά του. Αν κάποιος άνθρωπος φτάσει στο σημείο να έχει εμμονή μαζί σου ή να σε παρακολουθεί, ποτέ δεν ξέρεις για τι είναι ικανός! Δεν είναι λίγες οι φορές που κοπέλες έχουν κινδυνέψει εξαιτίας μιας αρρωστημένης σχέσης!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET