ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε όταν έχουμε άγχος και τι πραγματικά σημαίνουν!

Οκτώ ώρες ύπνου καθημερινά είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουράζεις τον οργανισμό σου και να είσαι σε θέση να πραγματοποιείς όλες σου τις ασχολίες μέσα στη μέρα όντας αποδοτικός και πολύ δραστήριος. Τι γίνεται όμως όταν το στρες και το άγχος της καθημερινότητας μεταφέρονται στον ύπνο σου και συγκεκριμένα κάνει την εμφάνισή τους στα όνειρά […]

Οκτώ ώρες ύπνου καθημερινά είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουράζεις τον οργανισμό σου και να είσαι σε θέση να πραγματοποιείς όλες σου τις ασχολίες μέσα στη μέρα όντας αποδοτικός και πολύ δραστήριος. Τι γίνεται όμως όταν το στρες και το άγχος της καθημερινότητας μεταφέρονται στον ύπνο σου και συγκεκριμένα κάνει την εμφάνισή τους στα όνειρά σου; Ούτε εκεί δεν μπορείς να βρεις την ησυχία σου πχια!

Τα όνειρα που βλέπεις όταν είσαι αγχωμένος στην καθημερινότητά σου δεν είναι τυχαία, αλλά σχετίζονται απόλυτα με την εκάστοτε ψυχική σου κατάσταση και το καθένα έχει τη δική του σημασία. Τα πιο κοινά από αυτά είναι τα εξής:

 #1 Σου πέφτουν τα δόντια

Είναι το πιο κοινό όνειρο μεταξύ άλλων που βλέπει κανείς όταν διανύει μία ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο. Επειδή κανένα όνειρο όμως δεν έχει μία και μόνο ερμηνεία, ας δούμε τί μπορεί να σημαίνει το πέσιμο των δοντιών. Η επικρατέστερη ερμηνεία είναι ότι φοβάσαι την απόρριψη, είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε ερωτική είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα. Μπορεί επίσης να φοβάσαι μην ντροπιαστείς για κάτι που έκανες ή για κάποια λανθασμένη απόφαση που πήρες. Τέλος, σύμφωνα με τον Φρόυντ, το πέσιμο των δοντιών μπορεί να αντανακλά τη σεξουαλική καταπίεση.

 #2 Είσαι γυμνός/ή μπροστά σε κόσμο

Αν δεις στα όνειρά σου ότι κυκλοφορείς γυμνός/ή δημοσίως και δεν ξέρεις πώς βρέθηκες σ’ αυτήν την κατάσταση, σημαίνει ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και φοβάσαι την έκθεση. Σημαίνει επίσης ότι φοβάσαι μήπως έχεις κάποιο ελάττωμα το οποίο μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους άλλους. Όπως κι αν έχει, το συγκεκριμένο όνειρο συνδέεται περισσότερο με κοινωνικές ανησυχίες που μπορεί να σε διατρέχουν.

 #3 Σε κυνηγούν

Πρόκειται για τον πιο σύνηθη εφιάλτη. Κάποιος/οι σε κυνηγούν και είναι λες και εκείνη την κρίσιμη στιγμή ή ξεχνάς πώς να τρέξεις ή κινείσαι πιο αργά κι από χελώνα. Το γεγονός ότι θες να το βάλεις στα πόδια στο όνειρό σου δείχνει τον τρόπο που θα αντιμετώπιζες κάποια αντίστοιχη κατάσταση ή ένα πρόβλημα στην πραγματική σου ζωή. Στην πίεση και στις δυσκολίες θα απαντούσες με το να φύγεις μακριά. Καλό θα ήταν λέω εγώ να κάτσεις και να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες σου και να μη φέρεσαι παιδιάστικα. Από ποιον/τι τρέχεις να ξεφύγεις άραγε;

 #4 Πέφτεις στο κενό

Απελπιστικά εκνευριστικό όνειρο. Οι ερευνητές λένε ότι ο μέσος άνθρωπος θα δει στον ύπνο του ότι οδηγείται στον θάνατό του τουλάχιστον 5 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του. Άρα λογικά κανείς δεν ξεφεύγει από ένα τέτοιου είδους όνειρο. Αν λοιπόν δεις ότι πέφτεις από κάποιο ύψος, σημαίνει ότι έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα που σε απασχολεί αυτές ή τις προηγούμενες μέρες. Είσαι σε μία κατάσταση εκτός ελέγχου, δεν ξέρεις τι να κάνεις και το αποτέλεσμα είναι ότι όσο δε θα παίρνεις κάποια απόφαση, θα πέφτεις στο κενό.

 #5 Βλέπεις ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

Ή γενικότερα ζεις μία μεγάλη και πρωτόγνωρη αποκάλυψη. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μία ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Είτε είναι καλή είτε όχι, σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής και ένα νέο ξεκίνημα για εσένα. Αυτή η σημαντική μετάβαση που θα βιώσεις που μπορεί να αφορά οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου, σου δημιουργεί απίστευτο άγχος και πίεση.

 #6 Είσαι αργοπορημένος/η

Το όνειρο αυτό έχει διπλή ερμηνεία. Πρώτον, σημαίνει ότι δυσκολεύεσαι να ανταποκριθείς σε κάποιες από τις απαιτήσεις που έχεις θέση για τον εαυτό σου και όσο οι ευθύνες σου μεγαλώνουν το ίδιο θα συμβαίνει και με την πίεση. Όταν λοιπόν η πίεση είναι μεγάλη, κατά πάσα πιθανότητα θα ονειρευτείς ότι αργοπορείς. Δεύτερον, αν το όνειρο επαναλαμβάνεται συχνά, έχει θετική χροιά και σημαίνει ότι είσαι κοντά στο να πετύχεις κάτι το σημαντικό στην καριέρα σου.

 #7 Έχεις ξεχάσει να κάνεις κάτι σημαντικό

Ουπς! Αυτό το όνειρο θα το δεις όταν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση αφόρητου άγχους στη ζωή σου (βλ. μία επερχόμενη εξεταστική ). Το πόσο σημαντικό είναι αυτό που ξέχασες να κάνεις είναι ανάλογο με το πόσο άγχος και πίεση βιώνεις. Βέβαια, το όνειρο αυτό έχει και μία ακόμη ερμηνεία. Μπορεί να σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα και τις ανάγκες κοντινών σου ανθρώπων και θες να τους βοηθήσεις.

 #8 Σε χλευάζουν

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μη φοβάται την ταπείνωση ή τον εξευτελισμό. Αν δεις στο όνειρό σου ότι φοβάσαι πως θα ρεζιλευτείς ή να σε κοροϊδεύει κάποιος, σημαίνει ότι άτομα από τον κοντινό σου περίγυρο περιμένουν και εύχονται να αποτύχεις. ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ. Αυτό το όνειρο είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για εσένα. Από εδώ και στο εξής πρέπει να φροντίσεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/ή με ποιους συναναστρέφεσαι.

 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET