ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν συνηθισμένο όνομα!

Τις προάλλες έπεσα τυχαία σε μία έρευνα του 2013 (μη ρωτάτε πώς) που είχε σαν θέμα: «Ποια είναι τα πιο κοινά ελληνικά ονόματα». Διαβάζοντας τον πίνακα που ακολουθούσε δεν μπορώ να πω πως μου προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση κι επειδή δε νομίζω πως από το 2013 θα έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στα συγκεκριμένα στοιχεία, είμαι στη θέση […]

Ειρήνη Λι

16 Νοεμβρίου, 2015

Τις προάλλες έπεσα τυχαία σε μία έρευνα του 2013 (μη ρωτάτε πώς) που είχε σαν θέμα: «Ποια είναι τα πιο κοινά ελληνικά ονόματα». Διαβάζοντας τον πίνακα που ακολουθούσε δεν μπορώ να πω πως μου προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση κι επειδή δε νομίζω πως από το 2013 θα έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στα συγκεκριμένα στοιχεία, είμαι στη θέση να ανακοινώσω πως τα πιο δημοφιλή ονόματα στη χώρα μας είναι τα «Γιώργος» και «Μαρία». Είμαι βέβαιη πως το μαντέψατε προτού ολοκληρώσω την πρόταση μου. Άλλωστε και ποιος δεν έχει φιλική σχέση ή συγγένεια μ’ έναν Γιώργο ή μια Μαρία;!

Έπειτα ακολουθούν τα (επίσης αναμενόμενα) Δημήτρης, Κωνσταντίνος, Γιάννης, Νίκος για τον αντρικό πληθυσμό κι Ελένη, Κατερίνα, Βασιλική, Γεωργία για τον γυναικείο πληθυσμό. Τη δεκάδα σε κάθε φύλο συμπληρώνουν τα Χρήστος, Παναγιώτης, Βασίλης, Θανάσης, Βαγγέλης και Σοφία, Αναστασία, Ευαγγελία, Ιωάννα, Δήμητρα. Το δικό μου (Ειρήνη) εμφανίζεται 11ο κι η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να στεναχωριέμαι!

Παρόλο που τα ονόματα δεν μπορούν να καθορίσουν ποιοι είμαστε, ούτε αποτελούν βασικό γνώρισμα της προσωπικότητας μας, μπορεί να γίνει απίστευτα κουραστικό κι ενοχλητικό το να μοιράζεσαι το ίδιο όνομα με χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Εάν έχεις κι εσύ λοιπόν ένα κοινό και συνηθισμένο όνομα, τότε μπορείς να ταυτιστείς ελεύθερα με τα παρακάτω, καθώς και να παρηγορηθείς μιας και κατανοούμε και μοιραζόμαστε τον «πόνο» σου:

1. Στο σχολείο, υπήρχε πάντα κάποιος/α άλλος/η στην τάξη με το ίδιο όνομα. Τα πρώτα ψυχικά τραύματα που σου προκαλεί το συνηθισμένο όνομά σου εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια. Εκεί όπου μπορείς να βρεθείς με ένα ή και περισσότερα άτομα στην τάξη που έχουν το ίδιο όνομα με εσένα κι ο δάσκαλος/καθηγητής να καταλήγει να φωνάζει μόνο εσάς με τα επίθετα σας για να σας ξεχωρίζει.

anigif_enhanced-buzz-17934-1404382466-11

2. Η στιγμή που κάποιος φωνάζει το όνομά σου σε δημόσιο χώρο και γυρίζεις. Πόσο αμήχανη στιγμή πραγματικά όταν τελικά βλέπεις πως πρόκειται για κάποιον άγνωστο; Βέβαια, το χειρότερο απ’ όλα είναι να αναγνωρίζεις ποιος είναι και να τον χαιρετάς προτού συνειδητοποιήσεις πως φώναζε κάποιον άλλο με …ίδιο όνομα.

awkawrd name

3. Τα προϊόντα που έχουν το όνομα σου επάνω είναι (σχεδόν) πάντα ..εξαντλημένα. Δεν μπήκες καν στον κόπο να ψάξεις μπουκαλάκι Coca-Cola με το δικό σου όνομα.

ordinary

4. Οι άνθρωποι δεν σταματούν να σε επιβεβαιώνουν για το πόσο συνηθισμένο είναι το όνομά σου. Βαλτοί είστε όλοι;

angry

5. Επίσης, δεν χάνουν ευκαιρία να αναφέρουν στίχους, φράσεις και παροιμίες που περιέχουν τ’ όνομα σου. Πες μας, Μαρία, είναι η ζωή μια μπερδεμένη ιστορία γιατί ο Γιάννης εδώ μόνος κερνάει μόνος πίνει και τελικά πόσο πονηρός είσαι, βρε Γιώργο;

kidding

6. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις ένα καλό username που να μην το έχουν πάρει ήδη. Γιατί δεν δοκιμάζεις «Μήτσος673209σουβλάκι»;

office

7. Πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει όσους έχουν ιδιαίτερα και σπάνια ονόματα. «Αλκμήνη σε λένε; Θέλεις να ανταλλάξουμε;»

far

8. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να καταριέσαι συχνά γονείς και παππούδες για το όνομα που σου έδωσαν. Σοβαρά τώρα; Λίγη πρωτοτυπία, ρε μάνα!

1122

9. Το όνομα σου είναι τόσο κοινό που υπάρχει και στο αντίθετο φύλο. Τίποτα δεν είναι πιο περίεργο και ξενέρωτο από το να βρίσκεις ένα ελκυστικό άντρα ή μια ελκυστική γυναίκα και να έχετε το ίδιο όνομα.

oh-no

10. Έχεις δώσει στον εαυτό σου ένα ψευδώνυμο για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη προφανώς!

1446439570909705644

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET