fbpx

Τα καταστήματα που ανοίγουν από σήμερα – Πώς θα ψωνίζουμε από δω και πέρα!


Από σήμερα (11/5) περάσαμε και επίσημα στη δεύτερη φάση της άρσης περιοριστικών μέτρων, με τα καταστήματα να ανεβάζουν ρολά μετά από 1,5 μήνα περίπου και οι δρόμοι να γεμίζουν με λίγο παραπάνω κόσμο. Εννοείται πως το shopping θα πραγματοποιείται με νέους κανόνες που θα τηρούμε όλοι.

Θα ξεχάσουμε εκείνες τις εποχές που παίρναμε τα ρούχα δέκα-δέκα στο δοκιμαστήριο και τα δοκιμάζαμε με το πάσο μας. Τώρα στα δοκιμαστήρια θα πρέπει να εξασκήσουμε την ισορροπί μας, μιας και δεν πρέπει να ακουμπάμε πουθενά. Με λίγα λόγια καλύτερα το online shopping.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η αγορά ρούχων και παπουτσιών θα γίνεται με πολύ συγκεκριμένες συνθήκες όπως θα διαβάσετε παρακάτω, και η χρήση της μάσκας θα είναι αναγκαία και για τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, ενώ πριν τη δοκιμή ρούχων θα πρέπει να γίνει ψέκασμα με ατμοκαθαριστή.

Οι οδηγίες έχουν ως εξής:

  • Κρατάμε οπωσδήποτε αποστάσεις
  • Φοράμε μάσκα και εμείς οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν
  • Είναι καλό αν γνωρίζουμε το νούμερο μας, να μην δοκιμάζουμε τα ρούχα.
  • Το κατάστημα θα πρέπει να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.

  • Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, μιας και οι χώροι είναι πολύ μικροί, ωστόσο αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.
  • Εκτός απ΄το να μην ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο κι αν είναι δυνατόν το φοράμε πάνω από τα ρούχα μας.
  • Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, το μόνο που θα κάνουν είναι να κρεμάνε ή να ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο κι από εκεί το παίρνουμε εμείς για να το δοκιμάσουμε.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το άνοιγμα των καταστημάτων προκάλεσε σε κάποιες περιπτώσεις και ουρές. Και δεν σας κρύβουμε πως εκπλαγήκαμε από τις εν λόγω εικόνες, όπως αυτή έξω από τα Ζάρα στην Καλλιθέα, μιας και περιμέναμε πως ο κόσμος δεν θα ανταποκριθεί αμέσως στο κάλεσμα της αγοράς ρούχων από φυσικό κατάστημα. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και οι προσφορές, από την άλλη το να στήνεσαι στην ουρά για να πάρεις ρούχα και μάλιστα με τον τρόπο που θα τα αγοράσεις είναι κάπως.

Τα καταστήματα που ξεκινούν ξανά από σήμερα είναι:

εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών.

Επίσης, επαναλειτουργούν επιχειρήσεις ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος». Ακόμα, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών.

Τέλος ανοίγουν και πάλι, οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα, οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

Είναι ωραίο, πάντως, να βλέπουμε μια κανονικότητα σιγά-σιγά. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET