ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 ερωτήσεις στις οποίες όλοι απαντάμε με ψέματα. Αυθόρμητα.

Μη μας το παίζεις θεός της ειλικρίνειας. Όλοι παρασυρόμαστε καμιά φορά και λέμε ψέματα, ορισμένες φορές χωρίς καν να υπάρχει προφανής λόγος. Ακόμη και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους. Δεν είναι ότι το κάνουμε από κακία ή κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε καν γιατί μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυθορμητισμό το λένε… […]

Μη μας το παίζεις θεός της ειλικρίνειας. Όλοι παρασυρόμαστε καμιά φορά και λέμε ψέματα, ορισμένες φορές χωρίς καν να υπάρχει προφανής λόγος. Ακόμη και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους. Δεν είναι ότι το κάνουμε από κακία ή κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε καν γιατί μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυθορμητισμό το λένε…

Το πραγματικό πρόβλημα βέβαια, ξεκινά όταν αρχίζεις και πιστεύεις εσύ ο ίδιος τα ψέματα που αραδιάζεις!

1. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Όλοι κάνουμε όνειρα για καριέρα, σπουδαία επιτεύγματα κι ενίοτε αρκετά χρήματα. Κι αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε όταν μας κάνουν την παραπάνω ερώτηση. Ποια είναι η αλήθεια όμως; Πώς φανταζόμαστε πραγματικά τον εαυτό μας σε 5 χρόνια στην Ελλάδα της εποχής μας; Άνεργο, να ψάχνει για δουλειά με τον κατώτατο μισθό άσχετα με τα πτυχία και τον κόπο του καθενός. Έτσι μας κατάντησαν…

2. Συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης;

Σε οποιαδήποτε διαδικτυακή εγγραφή ή συναλλαγή σου κάνουν πάντοτε την ίδια ερώτηση αναγκάζοντάς σε να επιλέξεις «Ναι» για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δε συμφωνείς μαζί τους αλλά ούτε καν τους έχεις διαβάσει. Και πώς να το κάνεις άλλωστε αφού για να βγάλεις άκρη με αυτές τις μικρές και ύπουλες μπούρδες, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 2 προσωπικών, νομικών συμβούλων!

3. Πώς απέκτησες αυτό το σημάδι;

Αν απαντούσες αλήθεια θα έπρεπε να μιλήσεις για εκείνη τη φορά που έπαιζες μπάλα στο πάρκο της γειτονιάς, έπεσες και χτύπησες. Με λίγα λόγια η ιστορία που μοιράζονται εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο. Πόσο μπανάλ όμως; Για αυτό άλλωστε, το δικό σου σημάδι δημιουργήθηκε από κάποια μάχη με τους αλήτες της πόλης που ήρθαν να σου κλέψουν το κινητό αλλά τους έβαλες στη θέση τους και γλίτωσες μονάχα με μια …γρατζουνιά!

4. Με πόσους/ες έχεις κάνει σεξ;

Εδώ, η απάντηση εξαρτάται από έναν και μόνο παράγοντα. Το φύλο. Κάθε γυναίκα που λέτε, θα κρύψει τον πραγματικό αριθμό ερωτικών συντρόφων τον οποίο και θα διαιρέσει με το 2 προτού δώσει την απάντησή της. Αντίθετα, κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του θα πολλαπλασιάσει τον πραγματικό αριθμό με το 3 και μετά θα απαντήσει με ένα χαμόγελο υπερηφάνειας στα χείλη. Στανταράκι.

5. Πώς σου φάνηκε το φαγητό που μαγείρεψα;

Κανένας δεν είναι άριστος μάγειρας στα 20 του. Για αυτό άλλωστε, είμαι σίγουρος πως έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι στις περισσότερες επισκέψεις που κάνεις και μαγειρεύει κάποιος φίλος/η σου το φαγητό αν μη τι άλλο είναι κατώτερο των προσδοκιών σου. Γίνεται όμως, να απαντήσεις ειλικρινά και να μειώσεις τόσο την προσπάθεια που κάποιος έκανε για να σε ικανοποιήσει; Προφανώς κι όχι…

6. Τι κάνεις; Πώς είσαι;

Φαντάσου πως αν έπρεπε να απαντήσεις ειλικρινά θα αναγκαζόσουν να περιγράψεις τα νεύρα που έχεις από το πρωί όπου και καθυστέρησες να ξυπνήσεις. Το γεγονός ότι δε βρήκες θέση μπροστά στο αμφιθέατρο της σχολής. Το άγχος σου για το πώς θα σε φτάσουν τα χρήματα μέχρι τέλος του μήνα. Την κούραση από το φορτωμένο σου πρόγραμμα. Το παράπονο πως δε βρίσκεσαι συχνά με τον/τη φίλο/η σου καθώς και τη γενικότερη ανησυχία για το τι θα κάνεις στα επόμενα χρόνια. Νομίζω πως καταλαβαίνεις γιατί το «Καλά είμαι, εσύ;» είναι η καλύτερη απάντηση άσχετα αν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα…

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET