ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συρίγος για παν/μιακή αστυνομία: Η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει ησυχία και τάξη στα πανεπιστήμια!

Ευελπιστεί ακόμη πως με τον καιρό θα καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2022

Ως γνωστόν, οι γνώμες για την πανεπιστημιακή αστυνομία διίστανται. Φυσικά και οι άνθρωποι του Υπουργείου θα κατατάσσονταν στη θετική πλευρά, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, δεν τάχθηκε απλά υπέρ των ΟΠΠΙ, αλλά επικαλέστηκε την στήριξη της πλειοψηφίας των φοιτητών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνεχείς αντιδράσεις που βλέπουμε από τη Δευτέρα – όταν και έκανε πρεμιέρα η παν/μια αστυνομία στο ΕΚΠΑ«είναι μεμονωμένες. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των φοιτητών θέλουν να υπάρχει ησυχία και τάξη μέσα στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μπαίνουν για να σπουδάσουν και θέλουν να το κάνουν σε συνθήκες ασφάλειας, η πανεπιστημιακή αστυνομία διασφαλίζει αυτή την ηρεμία και την ασφάλεια. Κάποιοι αντιδρούν, θα αναγκαστούν να το δεχτούν, είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί.»

Όπως τόνισε ακόμα πως «Αυτοί οι οποίοι τα κάνουν όλα αυτά είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είδα τις φωτογραφίες και κοίταζα συγκεκριμένους ανθρώπους που απαρτίζουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί αποτελούν το πρόβλημα για τα πανεπιστήμιά μας, το αντίθετο σκέφτομαι κοιτάζοντας αυτούς που τους κυνηγούσαν.»

Ο ίδιος αισιοδοξεί μάλιστα πως με τον καιρό τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και οι ΟΠΠΙ θα φέρουν τις αλλαγές που ευελπιστούν στα ΑΕΙ. Μέχρι τότε, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα μεγάλα ιδρύματα, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται και το ξεκίνημα του ακαδημαϊκού έτους.  

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET