fbpx

4 καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος απ’ ότι πραγματικά είσαι!


Ως 20αρης μπορείς να τρως, να πίνεις και να κοιμάσαι όσο θέλεις και να παραμένεις fit, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορείς να μένεις ξύπνιος έως αργά τα μεσάνυχτα και να βλέπεις ταινίες και σειρές, να τρως ολόκληρα μπολ με γλυκά και έστω κι έτσι να καταφέρνεις να φαίνεσαι υγιής και να νιώθεις καλά. Αυτό έχει να κάνει με τη νιότη, η οποία καταφέρνει να σε ξεγελά.

Καθώς όμως μεγαλώνεις, εξελίσσεται σε μία μεγάλη πρόκληση να καταφέρεις να διατηρήσεις έναν υγιή τρόπο ζωής. Οι άσχημες συνήθειες που αναπτύσσεις, δεν επηρεάζουν μόνο τον τρόπο που νιώθεις για τον εαυτό σου και το πώς συμπεριφέρεσαι, αλλά ακόμη περισσότερο το πώς φαίνεσαι ηλικιακά.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές απλές και καθημερινές συνήθειες που ακολουθείς, αλλά δεν κατανοείς ότι βλάπτουν την υγεία σου και σου «κλέβουν χρόνια» από τη νιότη σου. Τέσσερις από αυτές τις συνήθειες είναι οι εξής:

Η έλλειψη ύπνου

Όσον αφορά την εμφάνισή σου, δεν πιστεύω να θεωρείς ότι μία παραπάνω κούπα καφέ, θα σε βοηθήσει να κρύψεις την έλλειψη ύπνου. Ακόμη και ένας μέσης διάρκειας ύπνος (5-6 ώρες) επιδρά στην εμφάνισή σου, μετατρέποντας το δέρμα σου σε χλωμό και κάνοντάς σου κουρασμένα και ταλαιπωρημένα μάτια. Από την άλλη, η τακτική έλλειψη ύπνου οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, σε ταλαιπωρημένο δέρμα και σε λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σου που μοιάζουν με ρυτίδες.

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, το σώμα σου εκκρίνει περισσότερη κορτιζόνη, μία ορμόνη που συνδέεται με το στρες. Εάν συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα από την ορμόνη αυτή στο σύστημά σου, το δέρμα, τα μάτια και το πρόσωπό σου θα φαίνονται εμφανώς πιο γερασμένα και θα σου προσθέσουν (ανεπιθύμητα) χρόνια!

sleep

Η κακή διατροφή

Ανθυγιεινά φαγητά όπως η ζάχαρη, το αλάτι και το junk food μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος από όσο είσαι. Όταν καταναλώνεις ζάχαρη, αυτή μετατρέπεται σε γλυκόζη στον οργανισμό σου και επιτίθεται στις πρωτεΐνες του δέρματος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μειωθεί η καθαρότητα και η ελαστικότητα του δέρματός σου. Η πολλή ζάχαρη δημιουργεί ρυτίδες και χαλαρώνει το δέρμα. Κόψε την, όσο είναι καιρός!

eat-chips

Το αλκοόλ

Ο αργός αλλά γλυκός θάνατος… Ένα υγιές συκώτι είναι μεγάλης σημασίας για ένα επίσης υγιές δέρμα, καθώς εκκρίνει τοξίνες που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά για το δέρμα σου. Εάν πίνεις πολύ αλκοόλ και προφανώς καταστρέψεις το συκώτι σου, οι τοξίνες που θα δημιουργηθούν στο εσωτερικό του, θα καταστρέψουν την δομή του δέρματος, προκαλώντας σου θολότητα, λιπαρότητα και ακμή.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Το να πίνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, μπορεί να σου προξενήσει την ασθένεια ροδόχρους ακμή, η οποία εμφανίζει κόκκινα εξανθήματα στο πρόσωπό σου (αηδία!) και μπορεί επίσης να επιδράσει αρνητικά στον ύπνο σου, που όπως προανέφερα η έλλειψη του δεν πρόκειται να σου κάνει καμία χάρη στην εμφάνισή σου!

alcohol

Το κάπνισμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το κάπνισμα προκαλεί κυρίως καρκίνο, λίγοι όμως συνειδητοποιούν το κακό που κάνουν στην επιδερμίδα τους. Το να καπνίζεις, κάνει το πρόσωπό σου να γερνά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σου να πέσουν μέχρι και να εμφανίσεις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τον λαιμό. Ένας κύριος λόγος που αποσυντίθεται το δέρμα είναι το γεγονός ότι το κάπνισμα μειώνει το οξυγόνο και δημιουργεί εμπλοκές στην κυκλοφορία του αίματος, που με τη σειρά τους οδηγούν σε ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Εάν επιθυμείς να επανορθώσεις για τα χαμένα χρόνια νιότης που χαράμισες καπνίζοντας, μπορείς να ακολουθήσεις υγιεινή διατροφή, να κοιμάσαι πολύ και να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού.

smoke

Αντί να ανησυχείς για το πώς θα βρεις τρόπους να καταπολεμήσεις τις επιδράσεις αυτών των βλαβερών συνηθειών, κάνε στον εαυτό σου τη χάρη να τις αποφύγεις μια και καλή!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET