ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Συναντήσαμε νέους που ξεκίνησαν την καριέρα τους εν μέσω κρίσης και μας είπαν το μυστικό τους!

Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, ευκαιρίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για αυτούς που ξέρουν πού και πώς να τις αναζητήσουν.

Κλεοπάτρα Μπράιτ

17 Δεκεμβρίου, 2018

[sponsored]

Ένα από τα φαινόμενα που ταλανίζουν τους περισσότερους νέους στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι αν μη τι άλλο η ανεργία. Δεν είναι μόνο το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά εργασίας, έρχονται και τα στοιχεία της Eurostat να επιβεβαιώσουν πως τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφονται στην Ελλάδα.

Και να ήταν μόνο αυτά… Πρόσφατα, σε αφιέρωμα του BBC, το οποίο επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και τον τρόπο με τον οποίο αυτή έχει επηρεάσει τους νέους το συμπέρασμα ήταν και πάλι αρνητικό για εμάς:

Οι Έλληνες νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο σκληρές αγορές εργασίας του κόσμου!

Μόνο που καμία από αυτές τις έρευνες, δεν παρουσιάζει και την άλλη όψη του νομίσματος. Σίγουρα η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη για τους 20χρονους που προσπαθούν σήμερα να σταθούν στα πόδια τους, όπως κάθε κρίση όμως, έτσι κι αυτή η οποία βιώνουμε, έχει τις δικές της ευκαιρίες, τις δικές της λύσεις.

Στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε αυτές ακριβώς τις λύσεις, επισκεφτήκαμε την πλατφόρμα του CollegeLink, η οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των δεικτών ανεργίας στους νέους τα τελευταία χρόνια.

Βασική ιδέα του CollegeLink είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς εργασίας μέσα από την τροφοδοσία των εταιρειών με ταλαντούχο προσωπικό, που τώρα ξεκινά την καριέρα του. Εξειδικεύεται με λίγα λόγια στην κάλυψη entry level job positions/internships κι όραμά της είναι μέσω της πλατφόρμας και σε βάθος χρόνου, να μην υπάρχει κανένας άνεργος απόφοιτος που πραγματικά θέλει να εργαστεί!

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά όμως, ξέρεις ποια είναι;

Πώς όλα τα παραπάνω, δεν τα διαβάσαμε στο site της πλατφόρμας, αλλά μας τα επιβεβαίωσαν απόφοιτοι που έχουν ξεκινήσει ήδη την σταδιοδρομία τους μέσα από το CollegeLink.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Μιχαήλ Σοφιανόπουλος, υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών στην Teleperformance Greece, τονίζει ότι ένα από τα πιο θετικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι πως οι αγγελίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής και δίνουν την ευκαιρία στους νέους να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους σε τομείς όπου μπορούν να εξελιχθούν και να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Είναι ξεκάθαρο πως οι θέσεις που αναρτώνται στην πλατφόρμα δίνουν βάση σε νέους με μηδαμινή εργασιακή εμπειρία, ώστε ο καθένας να κυνηγήσει τις πιθανότητές του, ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία που διαθέτει.

Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία σε αποφοίτους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, χωρίς να μένουν αυστηρά προσκολλημένοι στο πεδίο σπουδών τους.

Όταν μιλήσαμε με τη Βούλα Χρυσανθακοπούλου, Customer Success Executive στη start-up e-satisfaction.com, μας διηγήθηκε τον τρόπο που ανακάλυψε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, της αρέσει να ενημερώνεται για νέες start ups και για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάπως έτσι βρήκε και το collegelink.gr. Μάλιστα παραδέχτηκε πως στην απόφασή της να δημιουργήσει δικό της προφίλ, συντέλεσε το γεγονός πως το CollegeLink ειδικεύεται σε θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε άτομα τα οποία ξεκινούν τώρα τα επαγγελματικά τους βήματα, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες και σε διάφορους τομείς.

Το CollegeLink σε βοηθάει να βρεις μια θέση εργασίας όχι απλά για να βρεις μια δουλειά, αλλά για να αρχίσεις την καριέρα σου. 

Κι ας μην ξεχνάμε πως εξαιτίας του ότι προσφέρει πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Επίσηςη ομάδα του CollegeLink μπορεί να σε προτείνει σε κάποια θέση που δεν είχες σκεφτεί! Τέλος, οι οργανισμοί που κάνουν αίτηση είναι πολύ πιθανό να σου απαντήσουν, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες όπου στέλνεις βιογραφικό και δε λαμβάνεις ποτέ απάντηση.

Ο Γιώργος Βασιλόπουλος, Web Developer και ιδρυτής ενός content management system, μας μίλησε για την πλατφόρμα, αναφέροντας πως το γεγονός ότι το CollegeLink έχει ως βασικό στόχο να βοηθήσει νέους επαγγελματίες είναι γνωστό και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, πέρα από τους ίδιους τους χρήστες. Αυτό δίνει σε κάθε νέο την άνεση να κάνει αιτήσεις για θέσεις χωρίς να έχει αμφιβολίες για το αν θα είναι «αρκετός» και να βασιστεί στην προσωπικότητά του και τις γνώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι θέσεις που προσφέρονται δεν είναι αποκλειστικά junior ή entry. Συχνά καλύπτονται από την πλατφόρμα θέσεις που κατά παράδοση διεκδικούνται από πιο έμπειρους εργαζόμενους. 

Η ερώτηση βέβαια που θα ήταν εύλογο να κάνει κανείς για το CollegeLink, είναι με ποιον τρόπο βοηθάει έναν νέο με μηδαμινή εμπειρία να εξελιχθεί.

Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του CollegeLink είναι πως συμβάλλει στη σωστή δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, αλλά και σε μερικά χρήσιμα tips για τη διαδικασία της συνέντευξης για μια θέση εργασίας.

Η Βούλα Χρυσανθακοπούλου, αναφέρει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα βοηθάει τον υποψήφιο να δομήσει το βιογραφικό του, που είναι πολύ σημαντικό. Καθώς δημιουργεί κανείς το προφίλ του, έχει step by step οδηγίες για το τι πρέπει να συμπληρώσει, ώστε να είναι ξεκάθαρο τι qualifications έχει.

Ο Θοδωρής-Μιχάλης Σοφιανόπουλος από την άλλη, τονίζει πως τον βοήθησε να αναπτύξει τις ικανότητές του στην πρόσωπο προς πρόσωπο συνέντευξη.

Σε όλες τις αιτήσεις που έκανα μέσω της πλατφόρμας κλήθηκα να παρουσιαστώ σε συνέντευξη. Κάθε φορά βελτιωνόμουν και έτσι κάθε επόμενη συνέντευξη ένιωθα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλόπουλος αναφέρει πως μέσω του CollegeLink είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί αλλά και να ανακαλύψει ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία του. Χάρη σ’ αυτό έμαθε πώς να διαχειρίζεται συγκεκριμένες ερωτήσεις και μέσω της αλληλεπίδρασης με πιθανούς εργοδότες να ανακαλύψει και κάποια πράγματα για τον εαυτό του.

Η δομή της πλατφόρμας και το γεγονός ότι δεν μπορείς να κάνεις αίτηση κάπου εάν δεν έχεις συμπληρώσει το βιογραφικό σου, μαθαίνει έναν νέο τη σημαντικότητα του να χτίζει σωστά το βιογραφικό του και ότι στην ουσία αυτό αποτελεί την εικόνα του.

Στο CollegeLink θα βρεις μια ξεχωριστή ενότητα, τον Οδηγό Καριέρας, όπου δίνονται εύστοχα tips στο κομμάτι του βιογραφικού, των συνεντεύξεων και των εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Παράδειγμα, το σεμινάριο του CollegeLink, με θεματική το Digital Marketing ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζεται όποιος θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον κλάδο. Μέσα σε μόλις λίγες ώρες, συμπεριέλαβε τα περισσότερα εργαλεία του, όπως τα AdWords, Online Video Strategy, Mobile Advertisement και φυσικά το Email Marketing.

Τα σεμινάρια του CollegeLink ανανεώνονται συνεχώς και οι θεματικές τους ποικίλουν, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις εκείνο που σου ταιριάζει. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι κορυφαίες εταιρίες του εκάστοτε χώρου παρακολουθούν επίσης τα συγκεκριμένα σεμινάρια, ώστε να ανακαλύψουν νέα ταλέντα που θα εντάξουν στην ομάδα τους!

Κάπως έτσι έγινε και με τον Γιώργο Βασιλόπουλο που πήρε μέρος στο Code Arena, το ετήσιο workshop που διοργανώνει η εταιρία, στην οποία και επιλέχθηκε να γίνει μέλος της ομάδας της και πλέον εργάζεται μόνιμα.

Όπως καταλαβαίνεις, όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, ευκαιρίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για αυτούς που ξέρουν πού και πώς να τις αναζητήσουν. Και το CollegeLink  είναι σίγουρα ο προορισμός από τον οποίο πρέπει να ξεκινήσεις αυτή σου την αναζήτηση.

Κάνε την εγγραφή σου λοιπόν, εξοπλίσου με υπομονή κι επιμονή, διάβασε τα tips για να συντάξεις το καλύτερο δυνατό βιογραφικό και προετοιμάσου για την συνέντευξη που θα σου ανοίξει τα φτερά. Έτοιμος/η;
OUR20s

DIGITAL

To Instagram φέρνει τα Notes στα stories και θυμηθήκαμε εποχές Facebook status!

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET