fbpx

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ, από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο!


Πρωταγωνίστρια της πιο επιτυχημένης σειράς παγκοσμίως και, κυριολεκτικά, μαχήτρια της ζωής.

Η Εμίλια Κλαρκ μόλις πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας της, ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες της από τις απανωτές επεμβάσεις που αναγκάστηκε να υποβληθεί, μετά τη διάγνωσή της με ανεύρισμα. Κι όμως, όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του GoT.

Η 32χρονη ηθοποιός σε συνέντευξη της στο CBS Sunday Morning, μίλησε ανοικτά για τη δύσκολο περίοδο της ζωής της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ένα κομμάτι του εγκεφάλου της είναι νεκρό. Η περιγραφή της περιπέτειάς της συγκλονίζει:

«Ήμουν πλέον ηθοποιός της τηλεόρασης, και αυτό κάνουν οι ηθοποιοί της τηλεόρασης. Γυμναζόμαστε. Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2011, ντυνόμουν στα αποδυτήρια όταν άρχισαν να νιώθω έναν δυνατό πονοκέφαλο. Ήμουν τόσο κουρασμένη που καλά-καλά δεν μπορούσα να βάλω τα παπούτσια μου. Όταν άρχισα την προπόνηση, έπρεπε να καταβάλω προσπάθεια για να κάνω τις πρώτες λίγες ασκήσεις. Μετά ο γυμναστής μου με έβαλε να πάρω θέση σανίδας, και ένιωσα σαν ένα λάστιχο να πιέζει τον εγκέφαλό μου. Προσπάθησα να αγνοήσω τον πόνο, μα απλά δεν μπορούσα. Είπα στον γυμναστή μου ότι έπρεπε να κάνω διάλειμμα. Κάπως βρέθηκα στα αποδυτήρια. Πήγα στην τουαλέτα, έπεσα στα γόνατα, και έκανα εμετό. Στο μεταξύ, ο πόνος χειροτέρευε. Σε κάποιο βαθμό, ήξερα τι συνέβαινε: Ο εγκέφαλός μου είχε πάθει ζημιά».

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της έκαναν μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο, με τη διάγνωση να δείχνει υποαραχνοειδή αιμορραγία, ένας είδος εγκεφαλικού, που προκαλείται από αιμορραγία στον χώρο γύρω απ’τον εγκέφαλο.

«Είχα ανεύρυσμα όπως έμαθα αργότερα, το ένα τρίτο των ασθενών με SAH πεθαίνουν αμέσως ή λίγο μετά. Για αυτούς που επιζούν, απαιτείται επείγουσα θεραπεία για σφράγισμα του ανευρύσματος, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερη, θανατηφόρα αιμορραγία. Η μητέρα μου κοιμόταν στο νοσοκομείο, σε μια καρέκλα, καθώς εγώ κοιμόμουν και ξυπνούσα, σε μια κατάσταση ζάλης από τα φάρμακα, πόνου και εφιαλτών».

Έκτοτε ακολούθησε μια μεγάλη μάχη, η οποία οδηγήθηκε στο χειρουργείο, με την ανάρρωση ωστόσο να ήταν ακόμα χειρότερη.

«Βγήκα από την επέμβαση με έναν σωλήνα να βγαίνει από το κεφάλι μου. Τμήμα του κρανίου μου είχαν αντικατασταθεί από τιτάνιο. Σήμερα δεν φαίνεται η ουλή, αλλά δεν το ήξερα από την αρχή ότι δεν θα φαινόταν. Και πάνω από όλα ήταν η συνεχής ανησυχία για προβλήματα στις διανοητικές λειτουργίες ή στις αισθήσεις. Τώρα λέω ότι αυτό που έχασα ήταν το καλό γούστο στους άνδρες. Αλλά φυσικά τότε τίποτα δεν έμοιαζε αστείο. Πέρασα έναν μήνα στο νοσοκομείο ξανά. Θυμάμαι να πιστεύω πως δεν θα επιζούσα. Ήμουν σίγουρη ότι τα νέα θα κυκλοφορούσαν. Και κυκλοφόρησαν όντως για λίγο. Έξι εβδομάδες μετά την εγχείρηση, το National Enquirer δημοσίευσε μια σύντομη είδηση. Ένας δημοσιογράφος με ρώτησε και το αρνήθηκα». 

Η 32χρονη ηθοποιός διευκρίνισε ότι αυτό που τη βοήθησε να ξεπεράσει σύντομα το σοκ από την περιπέτειά της ήταν η επιστροφή της στα πλατό για τα γυρίσματα του Game of Thrones, όσο δύσκολη κι αν ήταν αυτή, καθώς δεν της επέτρεψε να αμφισβητήσει τη θνητότητά της.

Αν κάτι είναι κοινό μεταξύ της Εμίλια Κλαρκ και της Καλίσι, του ρόλου που ενσαρκώνει στο GoT, αυτό είναι η μάχη και η επιβίωση. Αντίθετα, το χιούμορ είναι αυτό το χαρακτηριστικό που έχει στην πραγματική ζωή η Εμίλια και η ίδια το απέδειξε ξανά, όταν κατά τη δεύτο χειρουργείο ένα κομμάτι του εγκεφάλου της νέκρωσε.

«Οπότε άκουγα τους γιατρούς να κοιτάζουν τον εγκέφαλό μου και να σχολιάζουν «μπορεί να είναι η συγκέντρωσή της, μπορεί να είναι η περιφερειακή της όραση».

«Εγώ πάλι λέω ότι είναι το γούστο μου στους άνδρες».

Υπέροχη Εμίλια Κλαρκ!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET