ΕΛΛΑΔΑ

4 μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν την Αθήνα!

Ηχηρά αποτέλεσματα αναμένονται σήμερα από την συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη, καθώς οι δύο άντρες θα συζητήσουν για τέσσερες οργανικές παρεμβάσεις που αναμένονται να γίνουν στην Αθήνα, έχοντας βέβαια εξευρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια.  Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα καταφτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17:00 με την συζήτηση να ξεκινά από το «πράσινο φως» που […]

Default avatar

Guest Author

16 Μαρτίου, 2017

Ηχηρά αποτέλεσματα αναμένονται σήμερα από την συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη, καθώς οι δύο άντρες θα συζητήσουν για τέσσερες οργανικές παρεμβάσεις που αναμένονται να γίνουν στην Αθήνα, έχοντας βέβαια εξευρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια. 

Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα καταφτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17:00 με την συζήτηση να ξεκινά από το «πράσινο φως» που θα δοθεί για την προώθηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης, κάτι που θα αλλάξει ριζικά την όψη του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός ήταν αυτός που κάλεσε τον Γιώργο Καμίνη σε συνάντηση με απότερο σκοπό να συζητηθούν οι κοινές δράσεις Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη και την πρόοδο της Αθήνας.

Δείτε παρακάτω τις εν λόγω δράσεις που θα συζητηθούν: 

Υπογραμμίζεται μάλιστα πως έχει γίνει ήδη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη το πρωί ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζη, τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Αναλπηρωτή Υπουργό Οικονομίας, Αλέξανδρο Χαρίτση, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ.Βασιλειάδη, και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με σκοπό να ετοιμαστεί ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα προταθεί στον Γιώργο Καμίνη και την Αυτοδιοίκηση.

Οι αλλαγές που θα γίνουν θα αναζωογονήσουν την εικόνα της Αθήνας και θα δώσουν άλλη αίγλη με απότερο αποτέλεσμα την πρόοδο και εξέλιξη του αστικού περιβάλλοντος. Επισημαίνεται μάλιστα πως η επίτευξη των αλλαγών δεν θα ξεπεράσει το 2021. 

Συγκεκριμένα, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της έκτασης που καταλαμβάνουν τα φυτώρια του Δήμου Αθηναίων, πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (ΓΝΑ 251) όπου εκεί υπολογίζεται πως θα μεταφερθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο μετρό Κατεχάκη και είναι εύκολο στην πρόβαση από την Αττική Οδό.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, σχεδιάζεται η γραμμή 4 του μετρό, που ξεκινά από Γαλάτσι και συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη, να καταλήγει έξω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η παρέμβαση αυτή αφορά επίσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή και στον ευρύτερο χώρο. Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Κινημάτων Πόλης για τη δημιουργία Πάρκου, με Φορέα Διαχείρισης που θα μετέχουν οι τρεις όμοροι δήμοι, Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η παρέμβαση προχωρά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον Π. Καμμένο για την παραχώρηση χρήσεων στρατοπέδου στον Φορέα Διαχείρισης.

Σημειώνεται, πως μετά την ανοικοδόμηση του γηπεδού του Παναθηναϊκού ο χώρος στην Λεωφόρο θα μείνει αναξιοποίητος και έτσι θα προταθεί η ενοποίηση με τα Προσφυγικά (τα διατηρητέα κτίρια) της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η υπογειοποίηση της γέφυρας επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό που θα περνά από την Αλεξάνδρας και θα καταλήγει στα Προσφυγικά.

Ακόμα μία ισχυρή παρέμβαση, που θα εξασφαλίσει επίσης τους όρους για νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική, αφορά στην ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό.Εκεί το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού, γήπεδα 5×5 καθώς και κολυμβητήριο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή «βλέπει» στην όψη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου βεβαίως έχουν ήδη επιχειρηθεί ουκ ολίγες παρεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο αντιμετώπισαν εμπόδια και λόγω της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις από το Σύνταγμα, προχωρά σε Σταδίου, Ομόνοια, Αθηνών, Πειραιώς, και φτάνει μέχρι το αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ στον Κεραμεικό -οι πληροφορίες λένε ότι θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μέσω αυτής της παρέμβασης θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για την επιστροφή της κατοικίας στο ιστορικό κέντρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις εν τω μεταξύ, όπως στην Αλεξάνδρας, η ανάπλαση συζητείται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET